La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

Episode 1: Interieurarchitect Nikki ontdekt Sarahs opbergnoden

kastenwand kinderkamer op maat Camber

Een warm, hip en vrolijk gezin. Dat is de perfecte beschrijving van het gezin van Sarah Nelissen. Recent hebben ze een vierde zoon, Marlo, mogen verwelkomen. Omdat ze in hun woning maar vier slaapkamers hebben, willen ze graag één kinderkamer optimaal inrichten zodat er twee kindjes kunnen slapen. En daarom hebben ze opnieuw contact opgenomen met Camber!

De slaapkamer van zoon Maurice werd, zoals je in de video hieronder kan zien, al eerder ingericht door Camber-interieurarchitecte Nikki. Omwille van deze eerdere geslaagde samenwerking, heeft Sarah meteen opnieuw contact opgenomen met haar voor de inrichting van een andere kinderkamer.

In dit artikel nemen we je mee naar Sarah thuis, waar onze interieurarchitecte Nikki de ruimte en de opbergnoden analyseert om mee te denken aan de meest geschikte opberoplossing.

kinderkamer inrichten sarah nelissen

Stap 1: Analyse van de ruimte

De interieurarchitecten van Camber gaan vaak eerst bij de mensen thuis langs om samen te kijken welke ruimte ze willen aanpakken. Eerst vragen ze wat ze graag met de ruimte willen doen en welke invulling de ruimte zal krijgen. In het geval van Sarah gaat het dus om een kinderkamer, waar vanaf nu zonen Maurice en Julius samen zullen spelen en slapen.

kastenwand op maat camber

Stap 2: Analyse van de (opberg)behoeften

Interieurarchitect Nikki luisterde aandachtig naar Sarahs noden en wensen en hoe ze de ruimte zelf zag. Het moest een kamer worden met een echte kids-vibe, waar spelen centraal staat, maar waar je ook alles gemakkelijk weer kan opbergen.

 

Sarah Nelissen alias "Haaikie"

“Ik wil graag een kastenwand integreren in de kamer, waar de twee kids al hun spullen kunnen opbergen, zoals kledij, boeken en speelgoed.”

Daarnaast wou Nikki ook graag weten wat de exacte sfeer en stijl is die Sarah voor ogen had. Wou ze graag een volledig gesloten kastenwand of mochten er ook open vakken zijn? In welke kleur(en) had ze de kasten graag gewild?

Sarahs voorkeur ging uit naar een witte neutrale kastenwand met open nisjes in een accentkleur, waar ze boeken en andere spulletjes kan etaleren. Een neutrale kleur is volgens Nikki een goede keuze, omdat de kast op die manier kan meegroeien met de kinderen.

Nikki
Interieurarchitect

“Als interieurarchitect is het vooral belangrijk om de mensen te adviseren in hun zoektocht naar een kast of een project op maat. Je gaat dus meedenken met de klant, waar hij/zij op zoek naar is.”

Kastenwand kinderkamer op maat camber

Stap 3: Advies op maat

Interieurarchitect Nikki, zelf mama van een zoontje, weet als geen ander hoe kinderen overal speelgoed laten rondslingeren. Die persoonlijke ervaring en de gepaste oplossing heeft ze meegenomen in dit project. Natuurlijk heeft ieder gezin hun eigen leven en gezinssituatie. Dat maakt elk project, en het advies van het de interieurarchitect, anders.

Sarah Nelissen aka "Haaikie"

“Interieurarchitect Nikki heeft mij heel goed geholpen door te komen kijken en te luisteren naar wat we graag wilden en hoe we het zelf zagen. Zij heeft dan de beste en meest creatieve oplossing bedacht.”

kinderkamer inrichten op maat Sarah Nelissen

Stap 4: Ruimte en voorwerpen worden opgemeten

Op het einde van het bezoek, werden de ruimte en de verschillende spullen die Sarah wou opbergen, opgemeten. Voor het bezoekje van de interieurarchitect, is Camber home organizer Joke al eens langs geweest om samen met Sarah en de twee kinderen na te gaan welke spullen ze zeker wilden houden in de kamer en welke niet. Zo weet interieurarchitect Nikki nu heel goed welke spullen een plaats moeten krijgen in de nieuwe kastenwand.

Vraag je je af hoe het bezoek van Joke is verlopen? Lees dan zeker het artikel over het home organizing proces bij Sarah thuis.

kastenwand kinderkamer op maat camber

Klaar voor het ontwerp van de kastenwand

Na het bezoek kon Nikki alle informatie samenbundelen en beginnen aan het plan en de 3D-tekening  van de kastenwand. Zo krijgt Sarah een heel goed beeld van hoe de kamer er in het echt zal uitzien. Benieuwd naar het vervolg? Ontdek het ontwerp van interieurarchitect Nikki in de volgende episode!

Wil jij ook graag een ruimte in huis aanpakken, maar weet je niet goed hoe? Onze in-house interieurarchitecten geven je het gepaste advies op maat. Maak dus zeker een afspraak voor een persoonlijk gesprek en vrijblijvende offerte!