La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

Episode 2: Sarah ontdekt het ontwerp voor de kinderkamer op maat

wandkast op maat camber kinderkamer

In deze episode ontdek je samen met Sarah Nelissen het ontwerp voor de nieuwe kinderkamer van Julius en Maurice die samen een kamer gaan delen! Enige tijd geleden ging interieurarchitect Nikki bij Sarah thuis langs om persoonlijk advies te geven en de kamer te bekijken, analyseren en op te meten.

Het ontwerp van de wandkast op maat voor de kinderkamer van de jongens is klaar. Nu kan Nikki het samen met een 3D-simulatie voorstellen aan Sarah. Zo krijgt ze al een goed beeld van hoe de ruimte er zal uitzien en kunnen ze samen de laatste beslissingen en aanpassingen bespreken.

slaapkamerkast op maat kinderkamer

Een slaapkamerkast op maat van Julius & Maurice

Hoe heeft Nikki de nieuwe kamer uitgetekend? Ze is uiteraard vertrokken vanuit de opbergbehoeftes en de hoeveelheid aan kleren, spullen en speelgoed die opgeborgen moesten worden. Dat hebben ze allemaal tijdens een eerder bezoek bij Sarah thuis besproken.

Nikki merkt dat mensen vaak niet weten hoe ze een bepaalde ruimte moeten aanpakken. Dat is waar zij, als interieurarchitect, de mensen in begeleidt.

Nikki
Interieurarchitect

“Ik voel dat mensen na het bekijken van het ontwerp een gerust gevoel hebben en opgelucht zijn dat ze met die specifieke ruimte toch iets leuk kunnen doen. Als we nadien de 3D-tekening tonen zijn ze helemaal in de wolken en kijken ze uit naar de realisatie van hun maatkasten.”

De wandkast voor de kinderkamer van de twee jongens heeft Nikki op één gelijke diepte getekend, ondanks dat de wand niet overal even diep is. Zo verlies je geen centimeter opbergruimte en creëer je een heel strak effect. Een strakke speelse stijl is ook wat het interieur van Sarah en haar gezin typeert.

Op maat van hun kledij

Nikki heeft de slaapkamerkast volledig op maat van de twee jongens en hun kleding gemaakt. Er is voor beide kinderen zowel hangruimte als legplanken voorzien. Alles werd tot op de centimeter aangepast aan de noden en wensen van Sarah. Zo zijn de legplanken 35 cm breed zodat ze elk een stapel kleren kunnen opbergen. De hangroedes om bijvoorbeeld jassen of broeken op te hangen hebben elk een breedte van 46 cm. Deze afmetingen werden op basis van de hoeveelheid kleding voorzien van Maurice en Julius.

wandkast op maat kinderkamer camber haaikie

Op maat van hun speelgoed

Naast hun kledij, moeten de twee jongens ook hun speelgoed kunnen opbergen in de nieuwe kast. Daarom heeft interieurarchitect Nikki opbergruimte voorzien waar ze gemakkelijk aan kunnen en daardoor alles op hun hoogte kunnen opbergen.

De kast bestaat uit een uittrekbaar legvlak waar ze trots hun mooiste Legocreaties kunnen laten staan. Daaronder heeft Nikki grote lades voorzien waar ze al hun Legospullen kunnen opbergen. Zo kunnen ze gemakkelijk extra bouwstenen toevoegen aan hun creaties.

slaapkamerkast op maat camber Sarah Nelissen

Op maat van hun lievelingsspullen

De lievelingsspullen van Julius en Maurice verdienen het natuurlijk om in de kijker te staan. Daarom heeft interieurarchitect Nikki enkele open nissen voorzien voor de favoriete boekencollectie van Maurice en de lamp met Julius’ naam. De lamp krijgt speciaal een plekje bovenaan de kast, op dezelfde hoogte als Julius zijn slaapplek in het stapelbed.

Speels moodboard voor de wandkast

Het interieur van deze woning straalt een frisse Scandinavische sfeer uit door de vele witte muren, houten accenten en speelse pasteltinten. Interieurarchitect Nikki heeft daarom een moodboard samengesteld dat diezelfde sfeer oproept: wit melamine in combinatie met een speelse fjord-groene kleur, houten schuifjes en lederen handgreepjes.

Nikki
Interieurarchitect

“Tijdens mijn bezoek aan de woning had ik gezien dat ze een heel fris en jeugdig interieur hebben met heel veel witte muren en Scandinavische accenten. Daarom heb ik een voorstel uitgewerkt met een witte kast in combinatie met fjord-groen om het jeugdig te houden voor een kinderkamer.”

Om Sarah een goed beeld te geven van de kleuren die gebruikt zijn in het ontwerp, toont interieurarchitect Nikki haar de verschillende stalen, zowel voor de kasten als de handgrepen. Bij Camber hebben we enorm veel keuze in materialen en kleuren. Nikki stelt de verschillende blauw-groene kleuren, houttinten en lederen handgrepen voor aan Sarah.

Uiteindelijk valt Sarah voor een wit melamine gecombineerd met eiken accenten en cognac lederen hangrepen.

Nikki
Interieurarchitect

“Vaak geven we stalen mee aan onze klanten, zodat ze bij hen thuis zelf kunnen zien wat het mooiste is.”

slaapkamerkast op maat kinderkamer camber

Teamwork makes the dream work

Nadat ze samen het project hadden overlopen, van de ideale indeling tot de gewenste materialen, krijgt Sarah de plannen mee naar huis. Zo kon ze thuis nog eens alles rustig overlopen en verder dromen over het project.

Ben je benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Lees dan zeker het derde en laatste artikel over de plaatsing van de wandkast op maat in de kinderkamer bij Sarah thuis.

Weet jij, net als Sarah, ook niet meteen hoe je een bepaalde ruimte in huis kan aanpakken en inrichten? Neem dan contact op met Camber. Onze interieurarchitecten bedenken een handige en creatieve opbergoplossing op maat voor jouw woning!