La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

1. Een tiener wil verandering

Vergeet de kinderachtige motiefjes, de bontgekleurde gordijnen of andere “babydecoratie”. De tienerkamer staat voor een nieuwe fase in het leven. En wat voor één! Hoe pak je de veranderde smaken en stijlen tijdens de puberteit aan?Elegant, praktisch en tijdloos basismeubilair – uiteraard stijlvol maar ook functioneel – is de sleutel.

inrichting tienerkamer op maat Camber

De verf, de decoratie, de poef en andere accessoires kunnen gemakkelijk worden verwisseld na verloop van tijd. Een tiener heeft genoeg verbeelding om z’n kamer met wat decoratie aan te passen naargelang zijn stemming. Hoe voeg je wat kleur toe aan het meubilair? Als je kiest voor schilderbaar mdf is het heel eenvoudig om mettertijd de kleur van bepaalde kastdeuren te veranderen.

2. Geef jouw tiener de nodige opbergruimte

De fameuze opgeruimde kamer waar ouders zo op hopen, kan nu werkelijkheid worden. Hoe? Door jouw tiener handige opbergruimteste geven. Een opgeruimde kamer zal dan natuurlijk volgen. Inbouwkasten bieden de mogelijkheid om de kamer optimaal te benutten en er alles op te bergen, op voorwaarde dat er goed is nagedacht over de indeling van die kasten. Bureau, kleerkast, bed, legplanken, enz., al het onmisbare voor een tiener mooi geïntegreerd. Een aparte commode of kleerkast voldoet maar aan een deel van hun behoeften..

inrichting tienerkamer op maat Camber

3. Het belang van een bureau voor een tiener

Een bureaumeubel wordt onmisbaar tijdens de puberteit. Een tiener heeft over het algemeen heel wat schoolmateriaal en de computer moet ook een plaats krijgen in de kamer. Het bureau kan in een hoek of onder het dak worden geplaatst, in het verlengde van de kleerkast of geïntegreerd in een meubel om plaats te winnen. Voorzie in ieder geval opbergruimte in de buurt. Mappen, schriften en ander schoolgerief moeten gemakkelijk een plaatsje vinden. Want om jouw droom van een opgeruimde tienerkamer te laten uitkomen, moet je ze natuurlijk wel de middelen ervoor geven.

inrichting tienerkamer op maat Camber

4. Bied hen verschillende zones aan

De tienerkamer is een multifunctionele ruimte en is dus meer dan alleen een kamer om te slapen. Je moet het toegeven, het is de kamer waar tieners het grootste deel van zijn tijd doorbrengen. Daarom is het een goede oplossing om de kamer in te delen in verschillende zones. Bijvoorbeeld een ontspanningsruimte die zich onderscheidt van de werk/studeerzone. Hoe doe je dat in kleine kamers? Grote laden onder het bed of een extra (verborgen) bed onder het bed zijn de klassieke opties om de ruimte te optimaliseren, maar waarom geen opklapbedwaardoor er heel wat plaats vrijkomt in de kamer.

inrichting tienerkamer op maat Camber

5. Het belang van kleren

Kleren worden alsmaar belangrijker als kinderen opgroeien. Tieners en hun kleren, dat is heilig! Commode, hangkast, kleerkast, laden of legplanken? Combineer ze allemaal in een kast op maat. In tegenstelling tot de kleurrijke commode of het wandrek in de industriële stijl die dit jaar erg in de mode is, blijven jouw ingebouwde kasten tijdloos.

Om de perfecte kamer op maat te creëren voor jouw tiener, waar iedereen blij mee zal zijn, kan je contact opnemen met het Camber-team.