Maak van je huis een thuis

De afgelopen maanden moest iedereen noodgedwongen thuisblijven. Velen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om meer tijd vrij te maken voor zichzelf en hun gezin. Hierdoor vormde onze woning het middelpunt van ons leven, waardoor we nadachten over ons interieur! Want waarom deze tijd niet gebruiken om uw leefruimte om te toveren tot de plek van uw dromen?

Ruimtes die bij u passen

Leg uw focus op wat echt belangrijk is: liefde, familie en geluk. Om deze waarden en uw karakter in uw interieur te laten weerspiegelen, moet u ruimtes creëren die zowel esthetisch als gevoelsmatig bij u passen. De herinrichting van uw interieur, dat is nadenken over wat u met een ruimte wilt doen en hoe u hier graag zou leven.

1. De dressing van uw dromen die u het leven eenvoudiger maakt

U hebt ongetwijfeld al nagedacht over de perfecte dressing, maar is deze ook afgestemd op uw dagelijkse routine? Voorzie een plekje voor al uw kledingstukken en accessoires. En u ziet in een oogopslag welke outfit u vandaag kunt aantrekken! Integreer ook handige compartimenten zodat uw garderobe er netjes blijft bijliggen.

2. Een slaapkamer waarin u graag wakker wordt

Uw slaapkamer moet de cocon zijn waar u volledig tot rust komt. Doe dus het nodige om u hier goed te voelen en het potentieel volledig te benutten. Dit is de meest intieme kamer in huis, waar u graag in alle rust zou slapen en ontwaken.

3. De woonkamer, de centrale plek waar iedereen samenkomt

Nu iedereen meer thuis is, is de woonkamer meer dan ooit de plek waar iedereen samenkomt en gesprekken voert. Om deze ambitie helemaal waar te maken, moet u datgene wat u kostbaar is nog meer in de spotlights plaatsen. Denk aan reissouvenirs, fotoalbums waar u samen in kunt kijken of uw mooiste boekencollectie.

De woonkamer is ook de plek geworden waar alle gezinsleden op elk moment van de dag hun tijd doorbrengen. Kinderen spelen hier terwijl hun ouders werken. Voorzie daarom een aangenaam en praktisch bureau om aan te telewerken, maar ook een gezellig hoekje om ‘s avonds met het gezin te ontspannen. Zo is er een goed evenwicht tussen privé en werk en blijft de rust bewaard!

4. Een sportkamer in huis

Gooi die goede gewoontes niet overboord! Tijdens deze periode wordt vaak binnenshuis aan sport gedaan. Denk er dus aan om een ruimte in te richten speciaal voor uw work-outs!

5. En waarom geen wijnkelder voorzien?

Want na de inspanning komt ontspanning! Hebt u hier altijd al van gedroomd? Dit is de perfecte gelegenheid om uzelf een plezier te doen met een bijzondere ruimte. De wijnkelder is ideaal om u elke dag dat momentje van geluk te schenken!

De ervaring van ‘allemaal thuis te zijn’

Is het gezellig in huis? Maar heeft u door deze periode ingezien dat uw woning nog meer potentieel te bieden heeft? Zo wenst u misschien een andere inrichting met meer multifunctionele ruimtes zodat u overdag kunt werken en ‘s avonds met het gezin kunt ontspannen? Houd dan wel in uw achterhoofd dat u steeds rekening moet houden met iedereen die hier moet leven.

Daarom ontwerpen we samen met u een interieur op maat van elk individu, op maat van elk gezin. Waarom? Om ruimtes te creëren waar u momenten kunt delen met het gezin en u tot rust kunt komen, wat zo belangrijk is.

Een rustgevend en harmonieus interieur

We dromen allemaal van een rustgevend en harmonieus interieur. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een goede opruimbeurt wonderen kan doen! Pas dus de handelingen en stappen voor een efficiënte opruimbeurt toe en richt uw leefruimtes zo in dat iedereen van het gezin zich goed voelt.

1. Sorteren en organiseren

Hier geldt slechts één motto: bewaar het essentiële. Houd dus enkel de spullen bij die u echt nodig heeft en u een goed gevoel geven. Kortom, die spullen die u gelukkig maken. Aan de slag! Tijdens deze periode hebben we trouwens gemerkt dat wat we zelf niet meer nodig hebben, elders van pas kan komen. Door uw spullen weg te geven, zult u anderen dus ook een plezier doen!

2. Steek uw interieur in een nieuw jasje

De afgelopen weken werd al snel duidelijk wat belangrijk en minder belangrijk is. Nu u beseft wat u echt nodig heeft en wil in uw leven, kunt u tijd nemen om uw interieur onder handen te nemen zodat u zich meer dan ooit thuis voelt.

3. Laat uw familie en vrienden na de lockdown meegenieten van uw interieur!

Kom dan samen, drink een glas, lees, speel een gezelschapsspel, praat, lach... Deel samen onvergetelijke momenten!

Focus op geluk en rust

Onze woning neemt in deze periode een centrale rol in.  We beseffen nu meer dan ooit dat ze ons geluk bepaalt. Een huis is meer dan een hoopje bakstenen, het is een comfortabele en gezellige plek waar we ons goed voelen. Uw woning moet die cocon zijn waar u helemaal uzelf kan zijn.

Een thuis is dus zo veel meer dan dat. Het is een gezellige leefruimte waar mensen samenkomen, lachen, praten en onvergetelijke momenten beleven. Kortom, een plek die warmte en geluk uitstraalt!

Wilt u ook een project op maat realiseren? Onze interieurarchitecten staan voor u klaar. Vraag online een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak in uw dichtstbijzijnde showroom.

Vraag een offerte aan onze interieurarchitecten
Lees ook
Bekijk alle artikelen