Cocooning en hygge in uw interieur

De winter nadert, de dagen worden korter en we brengen steeds meer uren binnenshuis door. Hoog tijd dus om uw interieur voor te bereiden en een huiselijk gevoel te creëren tijdens de koudste maanden van het jaar. Camber geeft u tips om u in te wijden in de wereld van "hygge" voor een geslaagd cocooning-effect!

Wat is "hygge"?

"Hygge" is een concept uit de Scandinavische landen. Het woord "Hygge" is van Deense oorsprong en verwijst naar zich goed voelen en een knusse sfeer. Voor een geslaagde uitvoering mag u zich gerust uitleven en zelfs overdrijven: haal de plaids, kussens, kaarsen, salontafelboeken en warme dranken maar boven. Kortom, "hygge" is meer dan gewoon decoratie. Het is een echte levenskunst en mentaliteit!

Cocoonen in de woonkamer

Als er één ruimte is die zich perfect leent voor een cocooning-effect, dan is het de woonkamer! Waar kunt u immers beter tijd doorbrengen met uw familie of vrienden dan in een woonkamer die zodanig is ingericht dat u er altijd zou willen zitten? Nergens!
De ideale "hygge"-sfeer en het comfort in uw woonkamer kunt u probleemloos creëren met een groot multifunctioneel meubel waarmee u uw tv, luidsprekers en favoriete boeken altijd binnen handbereik hebt. Het wordt nog beter als u daar een open boekenkast op maat aan toevoegt voor een vredig en uitnodigend leeshoekje in uw woonkamer, die intussen de gezelligste plek van heel het huis is geworden!

Cocoonen in de slaapkamer

Beperk het cocooning-effect niet tot uw woonkamer, maar breid het gerust uit naar de intiemste ruimte van uw huis: de slaapkamer. Richt deze zodanig in dat u er altijd een goed gevoel hebt en laat alle mogelijkheden volop tot hun recht komen voor een warme sfeer. Een houten dressing op maat creëert de sfeer van een chalet, die zo typisch is voor "hygge". Ook een opbergmeubel met decoratieve nissen op maat voor uw mooiste gezinsfoto's en andere geliefde voorwerpen zal bijdragen tot een knusse en geruststellende sfeer.

Bekijk gerust de blog van Camber voor meer tips voor uw inrichting op maat!

Vraag uw gratis offerte
Lees ook
Bekijk alle artikelen