Dressing: In 6 stappen naar uw droomdressing op maat

Zoals u misschien al gelezen heeft in ons vorige artikel (Lenteschoonmaak: Opruimen met de kinderen, hoe aanpakken?), kan de tijd die thuis wordt doorgebracht tijdens de Lockdown een gelegenheid zijn om uw interieur en vooral de kleerkast volledig te herorganiseren! We hebben de tijd om netjes te sorteren: wat dragen we wél en wat dragen we niét meer. Een belangrijke stap voor het inrichten van uw perfecte dressing.

We dromen allemaal van de perfecte dressing. Maar hoe kan u de dressing realiseren die u het leven eenvoudiger maakt? Met maatwerk natuurlijk!

Ontdek in dit artikel de 6 stappen die u op weg helpen naar de dressing van uw dromen.

1. Lenteschoonmaak: Sorteer uw kleren

De lente is de overgangsperiode van het jaar waarin de temperaturen opnieuw stijgen en de dagen langer worden. Dit is het ideale moment om een grote lenteschoonmaak te houden en daarbij mag u uw garderobe niet vergeten. Onze tips voor Home Organizing kunnen u alvast op weg helpen.

 

Camber Club

Tip van onze Home Organizer Joke

Begin met het verzamelen van uw kleren. Sorteer ze en houd enkel die stukken bij die u echt graag ziet en nodig heeft. De rest kunt u wegdoen of doorgeven. Nu weet u precies wat er in uw kast ligt. Perfect om nu te gaan nadenken over de inrichting van uw ideale dressing!

2. Vind de geknipte ruimte voor uw dressing

Na de eerste sorteerfase is het tijd om uzelf een cruciale vraag te stellen: Wat is volgens u de perfecte plek voor uw dressing? Wilt u ze integreren in de masterbedroom zodat u ‘s ochtends meteen uw dressing kunt induiken? Of wilt u een volwaardige kamer voor uw dressing zodat ieder gezinslid hiervan kan genieten? U hebt nog een verloren hoek of een ruimte onder het dak die u optimaal wilt benutten? Met onze expertise in maatwerk maken we uw kasten volledig aanpasbaar aan uw ruimte!

Het is belangrijk om na te denken hoe we van de voorziene ruimte uw droomdressing kunnen maken. Dankzij maatwerk is er voor elke kamer in huis een oplossing.

3. Een gesloten of open dressing?

Nadat u de perfecte plek hebt gekozen, moet u nadenken over de vorm en grootte van uw dressing in functie van de beschikbare ruimte en de hoeveelheid kleren die u heeft. Daarnaast moet u zich afvragen of u een open of gesloten dressing wenst. Bij een gesloten dressing moet u ook nog kiezen tussen draaideuren of schuifdeuren. Vergeet daarbij niet dat schuifdeuren een handige oplossing zijn voor kleine ruimtes terwijl draaideuren eenvoudiger en intuïtiever in gebruik zijn.

U beschikt over een volledige kamer voor uw toekomstige dressing? Dan kunt u gemakkelijk kiezen voor een rechte dressing of een dressing in L- of U-vorm voor een echte totaalbeleving.

4. Denk bij de inrichting van uw dressing aan de kleren die u heeft

Het is hierbij belangrijk om uw beschikbare opbergruimte in gedachten te houden. U moet de indeling van uw dressing inrichten zodat u er steeds al uw kleren kwijt  kunt. Denk ook goed na over uw opberggewoontes: hangt u liever op of plooit u liever? In functie daarvan zal onze interieurarchitect u adviseren om legvlakken of hangroedes te voorzien voor het opbergen van uw kledij. Legvlakken voor T-shirts en sweaters? En voor jurken en mantels? Voorzie korte hangruimte voor de hemden en vesten van meneer en lange hangruimte voor jurken, jumpsuits of andere langere kledij. U wilt uw outfits voor de komende dagen klaarhangen? Dat kan met een speciale hangroede of een uitrekbaar haakje.

En wat met uw favoriete collectie handtassen? Geef ze ook een volwaardig plekje!

5. Kies de juiste accessoires om uw dressing compleet te maken

Stap na stap krijgt uw ideale dressing op maat meer en meer vorm! Dit is het moment om al die accessoires te kiezen die uw leven een stuk eenvoudiger zullen maken:

  • Schoenen- en laarzenhanger

Zodat uw sneakers, hakken, pumps, geklede schoenen of laarzen netjes en overzichtelijk op de juiste plek staan zonder ze op elkaar te moeten stapelen.

  • Dassendrager

Een stijlvol accessoire voor meneer zodat zijn dassen steeds netjes en binnen handbereik liggen.

  • Uittrekbaar haakje

Het uittrekbaar haakje is de ideale accessoire om uw outfit voor de volgende dag klaar te hangen. Een simpel maar praktische must-have.

  • Lades met compartimenten

​Kies voor lades met compartimenten als u wil dat al uw modeaccessoires hun eigen plekje krijgen.

  • Ledverlichting

Voor nog meer comfort en klaarheid kunt u ledverlichting laten installeren in de kastruimte.

  • Spiegel

Wat is een dressing zonder spiegel om uw outfit even te bewonderen vooraleer u vertrekt? U kunt een spiegel laten plaatsen langs de binnenzijde bij een van de deuren. Niet genoeg? Transformeer uw kastdeur tot een spiegel!  

  • En nog veel meer!

Zoals u ziet, gaat maatwerk ook over een dressing die past bij uw opberggewoontes. Uw toekomstige dressing moet zich stellen naar de manier waarop u uw kledij wilt opbergen en organiseren.

6. Wees creatief en denk aan uw opberggewoontes en -noden

Vergeet niet dat met maatwerk alles mogelijk is. Aan een dressing beleeft u elke dag veel plezier en comfort! Bovendien kan alles gepersonaliseerd worden zodat de dressing volledig naar uw smaak is. De handgrepen, de kleur van de deuren, de combinatie van open en gesloten delen, decoratieve nissen ... Met behulp van het maatwerk ontwerpt u een dressing die past bij uw wensen en behoeften.

Laat uw fantasie de vrije loop, Camber’s expertise in maatwerk doet de rest! Tijdens het ontwerp van een dressing kijken de interieurarchitecten van Camber aandachtig naar de leefstijl van iedere klant. Wanneer een koppel voor het eerst gaat samenwonen zullen zij elk hun gewoontes hebben die ook elk hun type maatwerk vereisen. De ene kan iedere avond zijn outfit voor de volgende dag klaarleggen terwijl de andere meer op het moment zelf kiest welke kleren hij zal aantrekken.

Camber helpt u van A tot Z zodat uw kast functioneel, praktisch en elegant is.

U wilt weten wat Camber nog allemaal kan doen om u het leven eenvoudiger te maken? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze showrooms. U weet precies wat u wil? Wacht niet langer en vraag online een offerte aan!

Vraag advies aan onze interieurarchitecten
Lees ook
Bekijk alle artikelen