Home Organizing: een beter thuisgevoel door op te ruimen!

Home organizing komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en Canada. Hoewel dit een wijdverspreid concept is aan de andere kant van de Oceaan, moet dit in België nog aan bekendheid winnen. Maar deze nieuwe opruimtrend bekoort en overtuigt steeds meer mensen. Bovendien zijn er tegenwoordig veel specialisten, home organisers, die u kunnen helpen bij het ontspullen en organiseren van uw woning.

De cruciale opruimfases

Hoe verloopt home organizing? De home organizer begeeft zich natuurlijk naar de woning om het werkterrein te inspecteren. Ze legt de nadruk op het belang van de sorteerfase en op de reflex om dit dagelijks toe te passen zodat u het kunt blijven volhouden. U krijgt advies om voorwerpen te sorteren en deze weg te gooien of door te geven indien deze niet meer nuttig zijn.

Bij toepassing van de sorteermethode kunt u zichzelf enkele vragen stellen zoals: “Is dit voorwerp nog altijd in goede staat? Gebruik ik het minstens één keer per jaar? Ben ik verplicht om het bij te houden?"

Eens deze sorteerfase is afgerond, moet u een specifieke plek kiezen voor elke categorie van voorwerpen.

Dankzij deze verschillende stappen kunt u dagelijks de regel van 3 bewegingen toepassen waarbij de afstand en het aantal bewegingen nodig voor het opbergen of bereiken van uw favoriete objecten en kleding beperkt worden. De op maat gemaakte opbergkasten van Camber zijn hiervoor ideaal!

Waarom beroep doen op een Home Organiser?

De belangrijkste taak van de home organiser is om u te helpen plaats te maken in kasten, leefruimten te reorganiseren en u te leren uw woning doeltreffend op te ruimen voor een gezonde en harmonieuze woonomgeving. Alles moet van nature zijn plekje vinden. Meerdere gouden tips helpen u om het opbergen te vergemakkelijken:

  • Vouw en berg uw kleding verticaal op zodat u plaats wint en in een oogopslag uw lievelingsshirt terugvindt
  • Voorzie laden met compartimenten om ondergoed en kousen snel terug te vinden. Afhankelijk van wat u wilt opbergen - sjaals, juwelen en andere accessoires voor dames, riemen en dassen voor de heren - worden de vakverdelingen op maat gemaakt.
  • Hang kleding aan hangroedes zodat u snel een overzicht krijgt van uw mooiste outfits. Korte hangruimte is praktisch voor het opbergen van hemden of bloesjes, lange hangruimte is dan weer praktisch voor de langere jurken en outfits van de vrouw.

Een beter thuisgevoel, een betere moraal. Efficiënt opruimen en slim opbergen geeft u in tegenstelling tot wat u zou kunnen denken een goed gevoel. Na de passage van de home organiser leveren huishoudtaken minder stress op en neemt opruimen minder tijd in beslag.

Kasten op maat van uw behoeften

Met de praktische opbergoplossingen op maat van Camber wordt optimaal gebruik gemaakt van alle ruimtes in huis om te voldoen aan uw noden en wensen.

Camber ontwerpt alsmaar discretere, praktischere en beter uitgedachte opbergoplossingen op maat door ervaringen op te doen en tips in te winnen bij Home Organizing experts. Naast maatwerk in functie van de ruimte en uw behoeften bieden wij ook oplossingen op maat aan die zijn afgestemd op uw manier van opbergen. Deze combinatie van moderne opruimtechnieken en kasten op maat zal van dit karwei een plezier maken!

Resulaat : opbergen wordt een plezier!

Camber en haar interieurarchitecten luisteren graag naar al uw wensen om uw project op maat te realiseren. Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen of een bezoek te brengen aan een van onze showrooms.

Vraag een vrijblijvende offerte
Lees ook
Bekijk alle artikelen