TV reportage: precisiewerk voor een maximum aan opbergruimte

In deze tv-reportage van Camber kijkt u naar de getuigenis van een koppel die verliefd was geworden op de stad Brugge en altijd al van plan was er ooit rustig te komen wonen in een huis, waar ze alles konden inrichten zoals zij het zelf wouden. Daarom deed het koppel een beroep op de diensten van Camber en haar interieurarchitecten.

"Inrichten is nooit mijn specialiteit geweest, maar de interieurarchitecte van Camber gaf ons waardevolle adviezen en liet al onze plannen werkelijkheid worden", vertelt de klant.

Een zolder ingericht als bureau

Een van de wensen voor het project was de inrichting van de mezzanine onder het schuine dak van het huis.

"De interieurarchitect stelde ons voor de mezzanine als bureau in te richten, een plekje helemaal voor mij alleen waar ik me volop kan concentreren op mijn twee passies: schrijven en lezen. Dat was geen gemakkelijke opgave, omdat het dak schuin is: we moesten alle hoeken en gaten benutten om geen plaats verliezen." 

Ruimtes onder een schuin dak worden te weinig benut, maar kunnen nochtans worden omgetoverd in handige opbergruimtes die meer plaats in het bureau vrijmaken. Wat is er bovendien beter voor de concentratie dan een afgezonderd bureau op maat, verscholen in de nok van het huis?

"Ik heb enorm veel respect voor de schrijnwerkers meubelmakers van Camber, die vol passie zorgvuldig en nauwkeurig werk leverden."

Slimme kasten die elke cm² van het huis benutten 

In dergelijke ongewone woningen telt elke cm² en moeten alle mogelijkheden ten volle worden benut. Daarom ontwierp de interieurarchitect van Camber kasten op maat die werden ingebouwd onder de trap van het huis. Door die kleine hoekjes te benutten, komt er  op andere plekken in de leefruimtes ruimte vrij.

Een groot bureau en opbergruimte op maat

De klant en haar echtgenoot wilden ook graag genieten van een groot bureau met veel opbergruimte en een boekenkast op maat.

"Ik heb veel boeken en ik wilde ze echt allemaal een plekje geven. "Mijn man heeft dan weer een uitgebreide collectie strips en hij verdrinkt altijd in een berg papieren voor zijn werk, dus we hebben behoefte aan een bureau met veel kasten om alles op te bergen." 

Dankzij de samenwerking tussen de klant en interieurarchitect en de ruime waaier aan materialen die Camber voorstelde, kon dit project millimeter per millimeter op maat worden uitgevoerd!

Wilt u ook alle ruimtes in uw huis benutten? Neem contact op met de interieurarchitecten van Camber om een oplossing op maat te vinden!

 

Uw project realiseren? Contacteer onze interieurarchitecten
Lees ook
Bekijk alle artikelen