Home organizing wedstrijd: een getransformeerde multifunctionele woonkamer

Ontdek het verhaal van…

Een koppel jonge ouders met twee kinderen zitten met een probleem in hun woonkamer. Na de verhuis kwamen ze tot de vaststelling dat er niet genoeg opbergruimte was in deze kamer. Resultaat: een wanordelijke woonkamer die uitpuilt van het speelgoed en boeken! Om hier een oplossing voor te vinden, hebben de ouders zich ingeschreven voor de Camber Home Organizing-wedstrijd in september. En tot hun grote vreugde hebben ze deze dan ook gewonnen!

Bent u nieuwsgierig naar het resultaat en wilt u onze Home Organizer en het Camber team in actie zien? Ontdek in dit artikel hoe slimme opbergoplossingen op maat het dagelijkse leven van de winnaars van onze wedstrijd zal veranderen!

De coaching sessie van onze Home Organizer

Probleemzone

Het is moeilijk om te genieten van een nieuw huis als een van de belangrijkste leefruimtes een chaos is. De rommelige woonkamer van dit koppel maakte het hen moeilijk om tot rust te komen, omringd door altijd zichtbaar speelgoed en andere spullen. Deze ruimte evolueerde dan ook beetje bij beetje naar de favoriete speeltuin voor kinderen in plaats van een rustplek. De oorzaak van dit alles volgens de ouders? Het tekort aan goede opbergmogelijkheden voor het speelgoed en hun verzameling boeken. Deze spullen moeten hun plaats hebben in de woonkamer, maar zonder een slordig gevoel te creëren en op zo een manier dat de rust bewaard blijft. 

Plan van aanpak

Met dit in gedachten is Joke, alias Practical Joke, onze Home Organizer, aan de slag gegaan. Ze maakte een goede selectie en afweging om zo te bepalen wat in de nieuwe Camber kast terecht ging komen (en wat niet). Hoe ging Joke te werk? Door samen met de winnaars de juiste vragen te stellen. Eerst de probleemzone definiëren, de bijhorende spullen aanpakken en de beste opbergoplossing bepalen. 

Om op deze vraag te antwoorden, was het eerst nodig om een overzicht te creëren van al het speelgoed en een sorteerfase in te lassen. Samen met de ouders verzamelde Joke alle spullen per categorie en werd er beslist welk speelgoed niet meer werd gebruikt en dus mocht weggegeven worden. Gebroken speelgoed werd weggegooid. Er werd ook een onderscheid gemaakt tussen grotere stukken speelgoed, zoals bijvoorbeeld de speelgoedkeuken en de boeken en puzzels die een gemakkelijk te bereiken plaats moeten hebben. Zo werd het duidelijker hoe het woonkamer meubel op maat eruit ging zien: met plaats voor boeken, speelgoed en de TV. 

Joke gaf dan nog enkele tips mee aan de ouders voor de indeling van deze kast:

  • Geef elk speelgoed een vaste plaats, zo is het gemakkelijker om aan de kinderen uit te leggen waar ze het speelgoed moeten opruimen.
  • Leg het speelgoed weg op een plaats in de kast die gemakkelijk bereikbaar is voor de kinderen, zo zullen zij zelf het ook gemakkelijker opruimen. Zo is Joke overtuigd van het gebruiksgemak van lades: speelgoed waar de kids vaak mee spelen, komt onderaan in de kast, in lades.

De beloftevolle afspraak met onze interieurarchitect

Na de ontmoeting met onze Home Organizer, gingen de winnaars Goedele & Kristof naar een van onze showrooms voor een uitwisselingsmoment met onze interieurarchitect Naomi. In de showroom werden ze geïnspireerd door tal van opbergmogelijkheden en in de atelierzone werden de verschillende kleuren, afwerkingen en materialen besproken. Aan de hand van een 3D-simulatie legde Naomi stap voor stap de indeling van de kasten uit. 

Nadat Goedele & Kristof al hun suggesties en bedenkingen hadden gedeeld, ging interieurarchitect Naomi aan het werk om hun droomkast uit te tekenen. De kast werd uitgetekend op basis van de gesorteerde en de te behouden spullen, een kast met opbergruimte op maat van hun gezin en van hun opberggewoontes. Zo tekende Naomi grote lades onderaan in de kast voor de puzzeldozen en speelgoed en nissen op hoogte van de kinderen zodat zij er gemakkelijk aan kunnen. De TV-kast werd ook speciaal aangepast zodat de apparatuur niet in het zicht staat en de rust bewaard blijft.

Goedele en Kristof zagen het al helemaal voor hen: rustig naar TV kijken of een boek voorlezen aan hun kinderen in het zithoekje met zicht op de vaart, en al het speelgoed mooi opgeborgen in een speciaal op maat gemaakte opbergkast. Eindelijk rust!

Dankzij deze coachingsessie en de service van Camber zullen Goedele en Kristof, eenmaal de kast op maat is gemonteerd, kunnen genieten van een aangename woonkamer zonder rondslingerend speelgoed!

“De Camber-vrachtwagen is er!”

Na 8 weken ongeduldig wachten, komt de vrachtwagen de straat ingereden. In de vrachtwagen? Panelen voor hun nieuwe woonkamer kast die stap voor stap en zorgvuldig gemonteerd zal worden. De nu nog lege woonkamer zal een nieuwe look krijgen met een prachtige kast op maat. De panelen worden met de grootste zorg en aandacht naar binnengebracht. Zowel mama, papa als de kinderen kijken uit naar het resultaat!

Een zorgvuldige plaatsing door onze meubelmaker

Na levering van alle onderdelen van de kasten op maat, is het de beurt aan de meubelmaker. Dankzij zijn jarenlange ervaring en oog voor detail heeft onze meubelmaker Nico in 3 dagen de volledige woonkamer kast gemonteerd. 

Alles is eindelijk op zijn plaats!

Het is zover! De woonkamer is klaar voor gebruik en de kasten zijn volledig gemonteerd. Het is tijd om de nieuwe kasten te gaan vullen en deze keer zonder rommeltje! Alles heeft zijn opbergplekje. De puzzels en speelgoed in de grote laden, de boeken op de legvlakken, de decoratie en plantjes in de open nissen, … Kortom de kast heeft plaats voor alles!

Door de slimme Home Organising technieken en het professioneel advies van onze interieurarchitect te combineren, profiteren onze winnaars nu elke dag van een geordende woonkamer met een volledig op maat gemaakte opbergkast waarin elk object zijn plaats heeft en georganiseerd is volgens nut en mate van gebruik. De kinderen kunnen er hun spullen in opbergen na het spelen of hun boeken er opbergen na het lezen. Bovendien slingert er geen speelgoed meer rond op de vloer. Zo kan iedereen in het gezin genieten van een opgeruimde leefruimte en is de kast vandaag een eye-catcher in hun interieur die rust en warmte uitstraalt.

Wilt u ook graag begeleiding in het realiseren van uw droomkast op maat? Lees meer over de service van Camber en ontdek hoe slimme opbergruimte op maat uw dagelijks leven kan vergemakkelijken. Volg onze blog of vind onze Facebook pagina leuk om op de hoogte te blijven van de beste tips en de meest praktische opbergmogelijkheden.

Contacteer onze interieurarchitecten
Lees ook
Bekijk alle artikelen