Ons huis/nieuw huis: een frisse start voor Nele en Dries dankzij deze prachtige transformatie

tv-meubel op maat met open en gesloten compartimenten in leefruimte

We zijn ondertussen al aan de vijfde aflevering van het nieuwe televisieprogramma ‘Ons huis/nieuw huis’. Interieurarchitect Ken Creemers gaat opnieuw samen met het team van Camber de uitdaging aan om deze woning in een nieuw jasje te steken dankzij de perfecte kasten op maat.

We zijn bij Nele en Dries in Affligem waar ze samenwonen in het ouderlijke huis van Nele. Het zal dus niet verbazen dat de emotionele band met het huis voor Nele heel groot is. Verhuizen is voor haar simpelweg geen optie. Dries zou graag samen iets nieuws kopen maar begrijpt dat dit voor Nele moeilijk is. Bovendien is ook Mathis, het zoontje van Dries, helemaal fan van dit huis. Dan maar renoveren? Ook dat is niet zo evident. De ruimtes aanpassen is niet zo vanzelfsprekend voor Nele door de vele herinneringen die eraan vasthangen.

Wandkast met bureau in leefruimte met uittrekbare legvlak voor de printer

Om dit huis in een nieuw jasje te steken, deed Ken dus weer een beroep op de expertise van Camber. Samen met interieurarchitecte Axelle van onze showroom in Ukkel ontwierpen ze de perfecte kasten op maat van het gezin en de woning.

Benieuwd naar de transformatie van de woning? We nemen je graag mee op sleeptouw.

De verschillende projecten: voor en na

 • voor make-over
  Voor
  na make-over
  Na
 • voor make-over
  Voor
  na make-over
  Na
 • voor make-over
  Voor
  na make-over
  Na

Op bezoek bij Nele en Dries in Affligem

We ontvangen je vandaag in de woning van Nele en Dries. Om de week wonen ze hier samen met Mathis, het bijna tienjarige zoontje van Dries. Ken zorgde hier samen met het Camber-team in drie ruimtes voor de ideale opbergoplossingen en kasten op maat. Axelle, onze interieurarchitecte van de showroom in Ukkel, koos samen met Ken voor een ontwerp dat gezelligheid uitstraalt en elke ruimte kreeg zijn eigen afwerking.

In de inkomhal werd een moderne witte vestiairekast op maat gerealiseerd zonder handgrepen voor een strak resultaat. De combinatie van verschillende kastaccessoires zoals lades, hangroedes en legplanken in de kast geven het gezin voldoende ruimte om al hun jassen, schoenen, enz. netjes op te bergen.

Nele uit ons huis nieuw huis
Nele
Klant

“Zo’n mooi eindresultaat! Dit hadden we nooit verwacht en geeft een super goed gevoel.

Daarna gingen we aan de slag in de woonkamer waar we in de zithoek een elegant tv-meubel plaatsten met open en gesloten opbergruimte. In het eetkamergedeelte werd een wandkast tot aan het plafond geplaatst met een geïntegreerd bureau zodat Nele comfortabel van thuis uit kan werken. Hier werd er gekozen voor een combinatie van onze Gris Cachemire kleur en een lichthouten tint en textuur. Zo vormt de woonkamer één geheel en werd er een warme sfeer gecreëerd.

Tot slot realiseerden we nog een prachtige jongenskamer waar we een ruime dressingkast op maat plaatsten met een lager gedeelte dat dienst doet als tv-hoekje. Er werd gekozen voor een frisse groene kleur met lederen handgrepen zodat Mathis zich hier vandaag én morgen helemaal thuis voelt.

jongenskamer op maat met tv meubel en dressing
Prijs van deze Camber maatkast
 • 5.200 €
 • Axelle, interieurarchitecte
 • Silvio & Tobias, meubelplaatsers

Deze prijs omvat zowel het ontwerp door een interieurarchitect, de kastaccessoires, de levering, de plaatsing en 10 jaar garantie.

Bekijk deze realisatie

Een moderne vestiairekast op maat

Een handige én mooie vestiairekast is een must in elke woning. Door de ruimte in de inkomhal optimaal te benutten ontstaat er voldoende plaats om al je spullen zoals jassen en schoenen makkelijk op te bergen én snel terug te vinden.

 • Dressing in inkomhal op maat
 • Hangruimte in vestiaire kast
 • Ruimte voor de jassen in vestiaire kast
 • Grote lades voor sjaals en mutsen

In de woning van Nele en Dries hebben we samen met Ken gekozen voor strakke witte kastdeuren zonder handgrepen. Zo krijgen we een moderne look met een aangenaam ruimtegevoel. In de kast werd er vooral voldoende hangruimte voorzien voor de uitgebreide jassencollectie van het gezin. Dankzij de andere handige opbergelementen kreeg ook al de rest een overzichtelijk plekje.

De multifunctionele woonkamer

Nele werkt regelmatig van thuis uit en kon dus wel een apart plekje gebruiken om niet altijd aan de eettafel te moeten zitten. Daarom realiseerden het Camber-team en Ken in het eetkamergedeelte een elegante wandkast met geïntegreerd bureau.

De multifunctionele woonkamer in 360°

De combinatie van taupe en de warme lichthouten tint en textuur creëert een gezellige sfeer die perfect past bij de woonkamer en bij de open keuken. Er werden een aantal open nissen voorzien voor foto’s, boeken en decoratie in de kijker te zetten. Verder werden er voldoende legvlakken voorzien om het servies bijvoorbeeld netjes op te bergen. Naast het bureau werden er lades voorzien met compartimenten zodat alles overzichtelijk en netjes blijft. Maar ook één van onze handigste opbergoplossingen werd hier geïntegreerd: een uittrekbaar vlak voor de printer. Zo heb je dit altijd bij de hand maar wel uit het zicht.

 • tv-meubel gesloten
 • tv-meubel open
 • Open nis voor u decoratie
 • Bureau in leefruimte
 • Uitrekbaar legvlak voor eenprinter
 • Bureau met open nis voor decoratie

Voor het tv-hoekje hebben Axelle en Ken dezelfde kleuren en materialen gekozen als in het eetkamergedeelte. Zo ontstaat er een mooi coherent en rustig geheel. Op vraag van Nele en Dries werd er voor het tv-meubel gespeeld met open en gesloten delen. En omdat Nele het beu was dat er altijd dekentjes rondslingerden werden er onderaan extra diepe lades voorzien.

Een echte jongenskamer met plaats om te gamen

De laatste ruimte waar we aan de slag gingen was de slaapkamer van Mathis. Daar was er nood aan voldoende opbergruimte voor kleren, gezelschapspelletjes, boeken en schoolgerief. Het koppel had ook een tv-hoekje gevraagd zodat Dries en Mathis samen konden gamen zonder de woonkamer volledig in te palmen. Er werd hier voor een fjordgroene kleur gekozen in combinatie met stoere lederen handgrepen. Perfect voor een jongen van 10 maar ook voor wanneer hij begint te puberen.

 • Vestiairekast in tiener kamer
 • Lade voor kledij in vestiairekast
 • Vestiairekast met een hangroede
 • tv-meubel aan een vestiairekast

Er werd gekozen voor een ruime dressingkast op maat tot aan het plafond met een lager gedeelte voor de tv. In de kast werd er een deel voorzien voor kleding met hangroedes, lades en legvlakken en een ander deel met voornamelijk legvlakken voor andere spullen.

Het lagere gedeelte links is perfect voor de tv en is voorzien van lades waar de spelconsole, controllers en games makkelijk opgeborgen kunnen worden. Een paar open legplanken boven de tv bieden dan weer plaats aan de favoriete boeken van Mathis zoals de Harry Potter-reeks en maken dit gezellige hoekje helemaal af.

Opbergoplossingen op maat voor een geslaagde renovatie

Om deze woning in een nieuw jasje te steken, werkte interieurarchitect Ken samen met onze interieurarchitecte Axelle van de Camber showroom in Ukkel. Elke kast op maat die wij realiseren is uniek omdat we als geen ander weten hoe belangrijk het is om je echt thuis te voelen in je woning. Daarom werd er ook hier goed gekeken naar de ruimtes maar vooral naar de wensen en noden van dit gezin.

dries ons huis nieuw huis
Dries
Klant

«Het vernieuwde interieur met die mooie warme tinten past echt bij ons. Camber heeft niet alleen rekening gehouden met de ruimtes en onze wensen maar ook goed gekeken naar wat wij nodig hadden.»

Wist je dat?

Camber heeft al meer dan 28 jaar ervaring in het realiseren van de perfecte opbergoplossingen op maat. Dankzij onze professionele en multidisciplinaire expertise weten we exact waar we op moeten letten, tot in de kleinste details. Zo creëren we voor al onze klanten, net als voor Nele en Dries, een interieur dat echt op maat is van de woning én levensstijl.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.