Ons huis/nieuw huis: De perfecte match tussen authentiek en eigentijds zoals bij Caroline en Sebastiaan

bibliotheekkast op maat met ladder in leefruimte en bureau

Heb jij de laatste aflevering van het nieuwe televisieprogramma ‘Ons huis/nieuw huis’ op VRT 1 gezien? Ken Creemers werkte opnieuw samen met de Camber-experts om het huis te voorzien van de perfecte ingemaakte kasten en zo een geslaagde make-over te realiseren.

We trekken naar Diepenbeek waar Caroline en Sebastiaan wonen met hun hond Puk. Qua ligging en ruimte is dit huis exact wat ze willen maar het is verouderd. Sebastiaan is al vaker moeten verhuizen en ziet een verhuis dus niet zitten. Caroline die ziet een grondige verbouwing dan weer niet zitten omdat dit moeilijk te combineren is met hun veeleisende jobs…

vestiairekast op maat met lades voor de schoenen

Bij een grondige verbouwing wil je elke ruimte optimaal benutten. Hoe? Met kasten op maat! Ken Creemers deed dus opnieuw een beroep op Camber en ontwierp samen met interieurarchitect Erik de ideale opbergoplossingen en kasten op maat van dit koppel en hun woning. Lees verder en ontdek de make-over.

De woonkamer en de dressing: voor en na

 • voor de makeover van de bureau van Caroline en Sebastiaan in Ons huis Nieuw huis
  Voor
  na de makeover van de bureau van Caroline en Sebastiaan in Ons huis Nieuw huis
  Na
 • voor de makeover van de bureau van Caroline en Sebastiaan in Ons huis Nieuw huis
  Voor
  na de makeover van de bureau van Caroline en Sebastiaan in Ons huis Nieuw huis
  Na

Kom binnen bij Caroline en Sebastiaan in Diepenbeek

We gaan langs bij Caroline en Sebastiaan in hun statige woning waar ze al bijna 8 jaar wonen. Zij werkt als advocate en hij is cardioloog, drukke jobs dus thuis kunnen ze zeker hun rust gebruiken. Een opgeruimde woning zorgt voor rust in je hoofd dus Ken zorgde samen met de Camber-experts voor voldoende opbergruimte in vier verschillende ruimtes. Caroline en Sebastiaan droomden van een rustig interieur op maat waar lichte kleuren en natuurlijke materialen de toon zetten. Zo gezegd, zo gedaan!

Caroline in ons huis/ nieuw huis op VRT1
Caroline
Klant

“De maatkasten van Camber zijn tot in de puntjes afgewerkt, daar is echt niks op aan te merken.”

Wanneer we de voordeur openen valt onze blik meteen op de moderne en functionele vestiaire met zitbank. Verderop ontdekken we de eyecatcher van de woning: een indrukwekkende bibliotheek met bureau op maat. In de eetkamer en de zithoek werden mooie wandkasten geplaatst die passen bij de huiselijke sfeer. Tot slot mocht ook een dressing op maat, waar Caroline én Sebastiaan hun kleren kwijt kunnen, niet ontbreken.

Een bureau en bibliotheek op maat in 360°

Zowel Caroline als Sebastiaan hadden nood aan bureauruimte. Voor de renovatie werkten ze aan de eettafel en werd het snel een beetje rommelig met stapeltjes dossiers en laptops. Verre van ideaal ook om het werk even van je af te zetten…

De experts van Camber hebben hier al veel ervaring mee dus samen met Ken ontwierpen ze een prachtige bibliotheekkast met geïntegreerd bureau in het wit en lichthouten tinten om veel licht in de ruimte te krijgen. De mooie ladder in messing maakt de bibliotheek en de ruimte helemaal af.

Voldoende ruimte om comfortabel thuis te werken

Voor dit hardwerkende koppel werd een dubbele werkplek voorzien zodat ze beiden tegelijkertijd comfortabel kunnen werken. Het bureaublad komt als het ware uit de bibliotheek zodat de volledige ruimte een mooi geheel vormt. De gesloten kastruimte en lades bieden voldoende ruimte om alles netjes op te bergen. Ook de printer staat nu netjes uit het zicht maar halen ze makkelijk tevoorschijn dankzij de uittrekbare lade.

Een ladder in messing voor een vleugje authenticiteit

In de bureauruimte staat een indrukwekkende schouw, een van de mooiste en meest authentieke stukken van het huis. Het was voor Caroline en Sebastiaan belangrijk om de ruimte daarop af te stemmen. En hoe kon dat beter dan met een bibliotheek die de volledige wand beslaat mét een ladder in messing? Het is een bibliotheek die bij de woning past en een echte droom voor elke boekenliefhebber.

Open en gesloten bibliotheekkast met ladder en dubbele bureau bij Sebastiaan en Caroline uit Ons huis/nieuw huis in Diepenbeek
Wat is de prijs van deze Camber-maatkast?
 • 13.300 €
 • Erik, interieurarchitect
 • Olivier, Toby, Kevin & Maarten, meubelplaatsers
Bekijk deze realisatie

Een moderne vestiaire op maat met een houten touch

Bij de ingang van de woning was er weinig plaats voor het opbergen van jassen en schoenen maar er was wel een kleine aparte ruimte naast. Voor sommigen een verloren ruimte, voor Ken en onze experts de ideale ruimte voor een vestiairekast op maat. Er werd gekozen voor een eigentijdse look met opnieuw de combinatie van wit en lichthouten tinten. Op een kleinere oppervlakte ontstaat er op die manier een onmisbaar ruimtegevoel.

Er werd natuurlijk voldoende hangruimte voorzien maar omdat het koppel best wat schoenen heeft werden er ook legvlakken en lades voorzien in de geïntegreerde zitbank. Een paar open nissen om een paar mooie handtassen uit te stallen maken het helemaal af en zorgen voor een persoonlijke touch.

 • Vestiairekast op maat in de hal met plaats voor de handtassen
 • diepe lades voor alle soorten schoenen in de vestiaire bij Sebastiaan en Caroline uit Ons huis/nieuw huis in Diepenbeek
 • Hangruimte voor de jassen in de vestiairekast bij Sebastiaan en Caroline uit Ons huis/nieuw huis in Diepenbeek
 • Diepe lades voor de schoenen in de vestiairekast van Caroline en Sebastiaan in Ons huis/ nieuw huis

Extra opbergruimte in de eetkamer en de zithoek

Caroline en Sebastiaan houden het graag netjes en houden er niet van om alles uit te stallen. Het was voor dus belangrijk dat ze voldoende ruimte hadden voor glazen, servies, enz. In beide ruimtes werden kasten op maat voorzien in warm Kasjmiergrijs afgewisseld met houten accenten.

In de eetkamer werd een wandkast ontworpen met een gesloten en een open gedeelte. Zo krijgen foto’s en persoonlijke decoratiestukken ook een mooi plekje. In de zithoek werd dezelfde stijl doorgetrokken in een kleinere wandkast waar de open en gesloten elementen een speels geheel vormen.

Een dressingkast met notelaar: de perfecte match

Voor de dressing werd er niet alleen gekeken naar wat het koppel nodig had en de oppervlakte van de ruimte. Er werd natuurlijk ook gekeken naar welke materialen het beste zouden passen bij de authentieke charme van de woning.

Dankzij een ruime keuze aan kleuren, materialen en accessoires vond onze interieurarchitect Erik samen met Ken de perfecte combinatie van notelaar en goudkleurige handgrepen. Er werd voor allebei voldoende ruimte voorzien. De hangruimte werd afgestemd op de korte en lange jurken van Caroline én op de hemden van Sebastiaan. Verschillende lades met compartimenten mochten natuurlijk niet ontbreken in hun droomdressing. Dat is dé opbergoplossing van Camber om accessoires, ondergoed en kousen eenvoudig en overzichtelijk op te bergen.

Maak je renovatie compleet met kasten op maat

Voor deze make-over werkte Ken opnieuw samen met onze interieurarchitect Erik van de Camber showroom in Hasselt. De experten van Camber weten als geen ander hoe je elke ruimte optimaal benut. Ook in een ouder huis waar de indeling niet altijd voor de hand ligt of de muren niet altijd recht lopen. Dankzij de perfecte ingemaakte kasten kan dit powerkoppel nu alles netjes opruimen voor een zalig gevoel van rust in huis.

Caroline in ons huis/ nieuw huis op VRT1
Caroline
Klant

“We zijn super tevreden met het werk van Camber, nu is alles eindelijk netjes opgeruimd!”

WIST JE DAT?

Ken kon voor deze make-over net als al onze klanten opnieuw rekenen op de uitgebreide expertise en jarenlange ervaring van het Camber-team. Zo genieten Caroline en Sebastiaan nu van opbergoplossingen op maat die niet alleen passen bij hun stijl maar ook bij hun woning.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.