Ons huis/nieuw huis: een geslaagde transformatie van de woonkamer en bureauruimte bij Aurore en Kurt

wandkast op maat in leefruimte met open en gesloten compartimenten

Als partner van het nieuwe programma Ons huis/nieuw huis op VRT1 zorgt Camber voor de ideale opbergoplossingen op maat. Samen met interieurarchitect Ken Creemers ontwerpt en plaatst ons team kasten op maat in de woningen van de deelnemende koppels. En zoals altijd streven we naar een prachtig resultaat!

We nemen je mee naar Haren, waar Aurore en Kurt samen met hun drie kinderen in een mooie bel-etagewoning leven. Aurore is leerkracht Lichamelijke Opvoeding terwijl Kurt softwareontwikkelaar is en regelmatig van thuis uit werkt. De kinderen zijn tussen 9 en 13 jaar oud en het huis begint wat krap en druk te worden. Kurt zou graag verhuizen naar een grotere woning maar Aurore houdt ervan om in het Brusselse te wonen. Ze staat dus niet te springen om te vertrekken…

wandkast op maat in leefruimte met open en gesloten compartimenten

Om het gezin meer ruimte te geven in hun eigen huis deed Ken opnieuw een beroep op de expertise van Camber. Onze interieurarchitecte, Axelle van de showroom in Ukkel, ging samen met Ken op zoek naar de beste opbergoplossingen op maat zodat de verschillende ruimtes optimaal benut worden. Lees verder en ontdek het resultaat van deze vierde make-over!

De woonkamer: voor en na

 • voor make-over
  Voor
  na make-over
  Na

Kijk binnen in de gerenoveerde bel-etagewoning van Aurore en Kurt

Vandaag trekken we naar het Brusselse Haren en worden we ontvangen bij het gezin van Aurore en Kurt. Ze wonen hier met hun drie kinderen: Victor, Felix en Emma. Onze interieurarchitecte Axelle werkte met Ken een ontwerp uit voor een bureauruimte en woonkamer met kasten op maat. Dit gezin was op zoek naar ruimte en er werd gekozen voor moderne kasten waarbij wit en lichte houttinten met elkaar gecombineerd worden. Bovendien werd er voldoende ruimte voorzien om de unieke decoratiestukken van het gezin een mooi plekje te geven.

De woonkamer werd aangepakt met een strak tv-meubel en wandkast op maat van hun Afrikaanse beelden en souvenirs. Beide kasten zijn praktisch én esthetisch. Daarna creëerden we een stijlvolle bureauruimte met roomdivider naast de speelkamer van de kinderen.

Een gezellige woonkamer in 360°

De woonkamer is de plek waar dit gezin kan genieten van mooie momenten samen maar ook van gezellig samenzijn met vrienden en familie. Om te vermijden dat de ruimte klein aanvoelt kozen interieurarchitecte Axelle en Ken voor kasten in een strak design met wit en een lichthouten tint en textuur. Aan de ene muur werd een grote wandkast voorzien met open en gesloten vakken. In de zithoek werd er dan weer een lage tv-kast geplaatst in dezelfde kleuren en stijl. Op die manier werd de ruimte een rustig geheel waar het aangenaam vertoeven is.

In de wandkast werd er gekozen voor een combinatie van open en gesloten vakken omdat het gezin heel wat bijzondere en unieke stukken heeft die ze graag in de kijker zetten. Aurore heeft Congolese roots en heeft van haar familie verschillende prachtige voorwerpen gekregen die een mooie plek verdienen. Elk open vak werd dan ook op maat gemaakt van die erfstukken. Daarnaast werden er kleinere open vakken voorzien die ideaal zijn voor wat plantjes of mooie boeken. Zo kan het gezin een volledig eigen invulling geven aan de ruimte. De gesloten vakken zijn dan weer ideaal om spullen op te ruimen die je niet in het zicht wil laten liggen zoals schoolgerief van de kinderen, servies…

De lage tv-kast werd slim geplaatst in een inham zodat elke millimeter van de woonkamer optimaal benut werd. De kast biedt voldoende ruimte om de decoder en spelconsoles te verbergen en voor dekentjes om een familieavond voor tv extra gezellig te maken.

Warme woonkamer met TV meubel en wandkast op maat
Prijs van deze Camber maatkast
 • 4.750 €
 • Axelle, interieurarchitect
 • Eduardo & Thibault, meubelplaatsers

Deze prijs omvat zowel het ontwerp door een interieurarchitect, de kastaccessoires, de levering, de plaatsing en 10 jaar garantie.

Bekijk deze realisatie

Van thuis uit werken is kinderspel met een bureau op maat

Aurore en Kurt konden een bureauruimte gebruiken waar ze op een comfortabele manier kunnen werken in de buurt van de kinderen. Ook hier zorgden we voor de perfecte combinatie tussen sfeervol, modern en praktisch.

bureau met roomdivider op maat om van thuis te werken

Om de twee ruimtes te scheiden, werd er gebruik gemaakt van een roomdivider op maat. Helemaal bovenaan werden de vakken volledig opengelaten om zoveel mogelijk licht binnen te halen voor een aangenaam ruimtegevoel. Daaronder werd er nog heel wat open en gesloten opbergruimte voorzien. Met drie kinderen in huis is extra ruimte altijd welkom!

Rechtsonder het bureaublad werden lades voorzien waar verschillende spullen zoals schrijfgerief, headsets, enz. op een overzichtelijke manier opgeborgen kunnen worden. Om de ruimte in elk hoekje optimaal te benutten, werd er nog een kastje voorzien en een paar strakke legplanken die ook weer plaats bieden aan een aantal bijzondere familiestukken en reissouvenirs.

 • wandkast met nis voor decoratie
 • bureau om thuis te werken
 • bureau op maat met roomdivider
 • bureau met roomdivider
 • Legger om decoratie op te zetten
 • nis in roomdivider voor decoratie
 • Legger voor accessoires

De bureau: voor en na

 • voor make-over
  Voor
  na make-over
  Na

Voldoende opbergruimte voor een groot gezin

Voor deze renovatie trok interieurarchitect Ken naar de Camber showroom in Ukkel. Daar kon hij rekenen op de hulp en expertise van onze interieurarchitecte Axelle om een plan en ontwerp op te maken. Samen bekeken ze de verschillende ontwerpen, kleuren, materialen en accessoires die te zien zijn in de showroom. Zo konden ze de perfecte kasten op maat creëren voor dit toffe gezin.

Er werd natuurlijk ook gekeken naar de ruimtes van de woning, welke bijzondere voorwerpen een speciale plek verdienden en wat het gezin zelf graag wou. Zo zorgen we ervoor dat we geen enkel detail over het hoofd zien zodat de klanten altijd kunnen rekenen op de perfecte opbergoplossing op maat van hun woning en gezin.

kurt ons huis nieuw huis
Kurt
Klant

“De interieurarchitecte van Camber heeft echt rekening gehouden met wie we zijn en voldoende ruimte voorzien om onze kostbaarste stukken in de kijker te zetten.”

Wist je dat?

Camber werkt uitsluitend met zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsmaterialen. Daarom geven we bij elke realisatie van ons team 10 jaar garantie. Zo ben jij zeker dat je jarenlang onbezorgd kan genieten van de opbergoplossingen op maat van je gezin, vandaag én morgen.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.