Ons huis/nieuw huis: upgrade je woning met maatkasten zoals bij Tineke en Derko

laag TV meubel op maat met zithoek

In de voorlaatste aflevering van het nieuwe televisieprogramma ‘Ons huis/nieuw huis’ op VRT 1 krijgen we weer een geslaagde make-over te zien. Ken Creemers ging weer aan de slag samen met het ervaren team van Camber om deze woning te voorzien van de perfecte opbergoplossingen op maat.

We ontmoeten Tineke en Derko, die samen met hun twee dochters, Olivia en Lotta, in Kerkhove wonen. 10 jaar geleden werden ze tot over hun oren verliefd op deze mooie woning. Ook al was er veel werk, het huis dateert namelijk uit 1960, zagen ze het helemaal zitten om hier hun eigen nestje van te maken. Alleen is er ondertussen nog niet veel gebeurd… Derko denkt dat het beter is om te verhuizen maar Tineke wil geen afscheid nemen.

inloopdressing op maat met ladeblok

Om van deze renovatie een succes te maken werkte Ken samen met onze interieurarchitect Evelyne uit de Camber-showroom in Gent. Samen ontwierpen ze de perfecte kasten op maat van de woning en het gezin. Lees verder en ontdek zelf het resultaat van de prachtige make-over.

Kijk binnen bij Tineke en Derko in Kerkhove

We gaan richting Kerkhove waar we een kijkje nemen in de woning van Tineke en Derko. Een woning met veel charme en uitstraling maar die wel een renovatie kon gebruiken. Daarvoor deed Ken een beroep op Camber. Samen met onze interieurarchitect Evelyne ontwierpen ze kasten op maat voor drie verschillende ruimtes. Het resultaat? Een eigentijds maar gezellig interieur dat rust en warmte uitstraalt.

In de inkomhal werd een ruime vestiairekast geplaatst met zitbankje. Ook hier werd er gekozen voor een combinatie van lichte kleuren en houten accenten. Dit zorgt weer voor een warme sfeer en tegelijkertijd behoud je een aangenaam ruimtegevoel.

Daarna was de woonkamer aan de beurt. Daar werd een mooi uitgestrekt tv-meubel én een mooi bureau op maat gerealiseerd. Ook hier werd er een landelijke sfeer gecreëerd door een mooi samenspel van warme lichte kleuren en hout.

Tenslotte werd een van de kamers werd omgetoverd tot een prachtige dressing op maat met voornamelijk gesloten deuren. De witte kleur met donkerhouten accenten zorgen voor een strakke maar toch landelijke uitstraling die perfect past bij deze woning en de stijl van het koppel.

De living: voor en na

 • voor de makeover
  Voor
  na de makeover
  Na
 • voor de makeover
  Voor
  na de makeover
  Na
Tineke van ons huis nieuw huis
Tineke
Klant

“Van de hele renovatie zijn we het blijst met de maatkasten, die zijn echt perfect!”

Een multifunctionele en gezellige woonkamer

Tineke en Derko werken veel van thuis uit maar het ontbrak hen aan een plek waar ze dat konden doen. Ze hadden nood aan een ruimte waar ze zorgeloos online meetings kunnen houden en klanten kunnen ontvangen zonder zich zorgen te maken voor eventuele rommel. En omdat ze graag bij elkaar en bij hun dochters zijn als ze thuis zijn werd deze ruimte geïntegreerd in de woonkamer.

Het bureau op maat werd van de rest gescheiden door een wand met houten lamellen zodat je wel privacy hebt maar niet volledig afgesloten zit. Dezelfde houten tint en textuur komt terug in het bureaublad dat voldoende ruim werd gemaakt. Zo is er voldoende ruimte voor een computerscherm, laptop en een paar mooie decoratiestukken. Daaronder werd er open en gesloten ruimte voorzien voor boeken en andere bureauaccessoires.

Een tv meubel met zithoek in Scandinavische stijl in 360°

In de zithoek werd een tv-meubel op maat voorzien dat zich uitstrekt tot aan het prachtige hoekraam waar het dienstdoet als zitbank. Een zalig plekje om van binnenuit te genieten van de prachtige groene omgeving die de woning omringt. Voor een mooie verbinding met de bureauruimte werden hier dezelfde kleuren en materialen gekozen al voegen de zwarte lederen handgrepen hier extra gezelligheid toe. Naast een aantal open opbergvakken werd er gesloten opbergruimte voorzien in de vorm van diepe lades en handige legvlakken. Zo hebben de twee dochters voldoende plek voor hun boeken en gezelschapspelletjes.

Een indrukwekkende inloopdressing

Het koppel droomde van een mooie dressing waar ze al hun kleding netjes konden opbergen. Er was voldoende ruimte in de woning om één volledige kamer om te toveren tot echte droomdressing mét eiland. Dat laatste was een expliciete wens van Tineke omdat dit het opplooien van was zoveel eenvoudiger maakt!

Onze interieurarchitecte Evelyne ging samen met Ken met veel plezier de uitdaging aan om hier een ruime en luxueuze inloopdressing van te maken waar de grootste filmsterren jaloers op zouden zijn. Evelyne en Ken wilden de charmante landelijke stijl van de woning behouden maar dan in een eigentijds jasje. Er werd gekozen voor een contrast tussen strakke witte gesloten kastdeuren zonder handgrepen en de donkerhouten kleur en textuur van de open opbergvakken en het blad van het eiland.

Terwijl de open opbergvakken ideaal zijn om bepaalde stukken in de kijker te zetten of voor het toevoegen van een groene touch, is er achter de gesloten kastdeuren meer dan voldoende ruimte voor kleding. Hangroedes voor kleedjes en hemden, legvlakken voor truien en T-shirts en uittrekroedes voor broeken. De spiegel aan de binnenkant van een van de kastdeuren? Een leuk detail zodat je je outfit een laatste keer kan checken voor je de deur uitgaat. Het eiland werd dan weer voorzien van lades die ideaal zijn voor het opbergen van ondergoed en accessoires.

Een vestiairekast met houten accenten

Een opgeruimde inkomhal zorgt voor een aangenaam gevoel van rust van zodra je thuiskomt. Iets wat ook Derko en Tineke, die een druk leven leiden, kunnen gebruiken. Net als in de dressing werd er voor deze vestiairekast gespeeld met lichte kleuren en houten accenten. De kasten werden hier wel voorzien van zwarte handgrepen voor een mooi geheel met de zwarte deur naar de woonkamer.

Er werd gekozen voor een combinatie van gesloten kastdeuren tot aan het plafond en een geïntegreerd zitbankje met lades. De lades maken het eenvoudig om sjaals en mutsen op te bergen terwijl het hogere gedeelte voldoende ruimte biedt aan jassen, schoenen, … Het open vak onder het zitbankje is dan weer de ideale plek voor de boekentassen van de twee dochters. Zo verliezen ze ’s ochtends nooit meer tijd!

Maak je renovatie compleet met kasten op maat

Om het koppel te helpen bij de renovatie van hun charmante woning werkte interieurarchitect Ken samen met onze interieurarchitect Evelyne van de Camber-showroom in Gent. Bij Camber weten we waar je op moet letten bij renovaties om elke ruimte optimaal te benutten zodat je woning klaar is voor vandaag én morgen. En omdat elke woning en elk gezin zijn eigen stijl heeft, net zoals Tineke en Derko, kan je bij ons rekenen op een ruime keuze aan materialen en kleuren.

Derko van ons huis nieuw huis
Derko
Klant

“Camber heeft zijn reputatie echt waargemaakt.”

tv kast op maat met zithoek en lades met handgrepen
Wat is de prijs voor deze Camber-maatkast?
 • 6.500 €
 • Evelyne, interieurarchitecte
 • Kevin & Silvio, meubelplaatsers
Bekijk deze realisatie
WIST JE DAT?

Het ervaren team van Camber staat altijd klaar om je persoonlijk advies te geven over jouw project. Wij zorgen er niet alleen voor dat je kasten op maat functioneel zijn maar ook mooi zijn en perfect passen in het interieur dat je voor ogen hebt.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.