Ons huis/nieuw huis: een geslaagde make-over bij Ilse en Frédéric met ingemaakte kasten

tv-meubel open en gesloten met compartimenten

We zijn al aan de zesde aflevering van het nieuwe televisieprogramma ‘Ons huis/nieuw huis’ op VRT1. Ook nu heeft interieurarchitect Ken Creemers een beroep gedaan op de expertise van Camber om de woning van de ideale kasten op maat te voorzien. Samen met ons team is hij de uitdaging aangegaan om deze woning een indrukwekkende make-over te bezorgen.

Deze week leren we Ilse en Frédéric kennen. Ze wonen in Riemst in een grote woning met drie verdiepingen. De dochters van Ilse zijn al het huis uit en Jalen, de zoon van Frédéric, woont nog één week op twee bij hen. Ilse vindt het huis nu echt te groot geworden en wil graag verhuizen naar iets kleiner. Toch staat Frédéric niet te springen om te verhuizen. De woning was vroeger van zijn ouders en daarvoor van zijn grootouders. Een emotionele band die je niet zomaar doorknipt…

witte dressing op maat in de hal met lange zwarte handgrepen

Een make-over zonder de perfecte kasten op maat is natuurlijk niet geslaagd. Daarom sloeg Ken weer de handen in elkaar met het Camber. Hij trok naar onze showroom in Hasselt waar hij samen met interieurarchitect Erik de ideale opbergoplossingen op maat van deze woning ontwierp. Ontdek in dit artikel het resultaat van deze geslaagde make-over.

De woonkamer: voor en na

 • foto voor make-over
  Voor
  foto na make-over
  Na
 • foto voor make-over
  Voor
  foto na make-over
  Na

Welkom bij Ilse en Frédéric in Riemst

Vandaag nemen we een kijkje in de gerenoveerde woning van Ilse en Frédéric. Een grote woning van drie verdiepingen die ze graag willen onderverdelen in twee appartementen. Zo kunnen ze zelf wat kleiner gaan wonen, nu bijna al hun kinderen het huis uit zijn. Ken ging samen met het Camber-team aan de slag in drie ruimtes.

In de inkomhal werd een strakke witte vestiairekast op maat gerealiseerd zonder handgrepen. Er werd ook een lager zitbankje met lades en open opbergvakken geplaatst voor een dynamischer effect. Zo krijg je niet alleen een aangenaam ruimtegevoel maar is er ook voldoende plaats voor al hun jassen, schoenen en tassen netjes op te bergen.

De woonkamer werd volledig opgefrist met een stijlvolle zwarte hangkast in het eetkamergedeelte en een tv-meubel met open en gesloten elementen in de zithoek. Ook hier werd er gespeeld met het contrast tussen zwart en wit voor een klassieke maar moderne uitstraling.

Tot slot werd er nog een ruime witte inloopdressing op maat gerealiseerd met gesloten deuren. Ook hier werd er gekozen voor wit met een zwart accent. De kleuren en stijl werden doorgetrokken in de hele woning maar elke ruimte kreeg wel een unieke touch.

Ilse uit ons huis nieuw huis
Ilse
Klant

“Het resultaat is super! Deze maatkasten zijn zoveel beter dan een kant-en-klare kast die je overal kan kopen.”

Een woonkamer met tv-meubel op maat in 360°

De woonkamer is het hart van de woning, waar je ’s avonds samen tot rust komt en waar je vrienden en familie ontvangt. Er werden zowel in het eetkamergedeelte als in de zithoek maatkasten geplaatst zodat er voldoende ruimte is voor al de spullen van het koppel.

Een stijlvolle zwarte dressoirkast

In het eetkamergedeelte heeft onze interieurarchitect Erik samen met Ken een zwarte dressoirkast op maat ontworpen. Handig voor servies en glazen dat je zo altijd bij de hand hebt wanneer je een etentje organiseert. Er werd gekozen voor een zwarte houten kleur en textuur om extra warmte te creëren in deze ruimte.

Een open en gesloten tv meubel op maat

In de zithoek werd een witte wandkast gerealiseerd waar de tv perfect in past. In de open nissen werd er gespeeld met een zwarte achtergrond met een houten textuur zodat je niet alleen een verbinding hebt met het eetkamergedeelte maar zodat je decoratiestukken er echt uitspringen.

Achter de gesloten kastdeuren werd er voldoende opbergruimte voorzien om allerlei spullen op te bergen. De decoder kreeg een plekje uit het zicht en de lades werden diep genoeg gemaakt om de plaids van Ilse en Frederic gemakkelijk terug te vinden om een filmavondje net dat tikje gezelliger te maken. 

Witte tv kast op maat in living met open en gesloten compartimenten
Prijs van deze Camber-maatkast
 • 4.400 €
 • Erik, interieurarchitect
 • Kevin & Wouter, meubelplaatsers

Deze prijs omvat zowel het ontwerp door een interieurarchitect, de kastaccessoires, de levering, de plaatsing en 10 jaar garantie.

Bekijk deze realisatie

Een strakke vestiairekast op maat

Een vestiairekast is onmisbaar in de inkomhal, ongeacht hoe groot of hoe klein de woning is. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat je altijd binnenwandelt in een opgeruimde woning zodat je alle stress van de dag echt achter je kan laten.

Bij Ilse en Frédéric werd er samen met Ken gekozen om hier dezelfde stijl als in de rest van de woning door te trekken. Omdat wit een ruimte vergroot, werd er een witte kast zonder handgrepen gerealiseerd met voldoende plek voor jassen en schoenen. Er werd ook nog een zitbankje met lades en een open opberggedeelte voorzien waar zwart en wit elkaar afwisselen. Handig om de schoenen makkelijk aan en uit te trekken en de perfecte plek voor handtassen.

 • inkomhal met maatkast met open en gesloten delen
 • Witte inmaakkast met hangcompartiment en legvlakken voor de schoenen
 • Open compartiment om je handtassen uit te stallen
 • Haakjes in maatkast om je jas aan op te hangen
 • legvlakken voor je schoenen

Binnenwandelen in een inloopdressing

Wie droomt er niet van een echte walk-in closet? Van een dressing die je het gevoel geeft dat je een chique boetiek binnenwandelt? Onze interieurarchitect Erik ontwierp samen met Ken de perfecte kasten op maat in de gang naar de slaapkamer. Door hier een dressing te realiseren werd geen enkele ruimte onbenut gelaten.

Om dezelfde stijl door te trekken als in de rest van de woning werd ook hier gekozen voor mooie witte kastdeuren met elegante zwarte handgrepen. In de kast werden legvlakken, hangroedes en lades voorzien zodat alle kleding van het koppel een plekje kreeg. Sommige lades werden voorzien van verschillende compartimenten die ideaal zijn voor het opbergen van ondergoed en kleinere accessoires zoals riemen, dassen en juwelendoosjes.

Tot slot werd er nog een leuk detail toegevoegd: de spiegel aan de binnenkant van een van de kastdeuren. Zo kan je altijd nog even je outfit checken voordat je de deur uitgaat en ben je zeker dat je altijd straalt!

Kleiner gaan wonen? De perfecte maatkasten maken van je verhuis een succes.

Om ook van deze make-over iets spectaculairs te maken, sloeg interieurarchitect Ken de handen in elkaar met onze interieurarchitect Erik van de Camber showroom in Hasselt. Bij Camber weten we hoe belangrijk het is om ruimtegevoel te creëren, of je nu in een grote of kleine woning woont. Elke ruimte werd hier optimaal benut zodat Ilse en Frédéric meer dan voldoende ruimte hebben voor al hun spullen.

WIST JE DAT?

Bij Camber kijken we verder dan de ruimte waarvoor we kasten op maat realiseren. We bespreken samen wat jij nodig hebt en wat jij wenst. Alleen zo kunnen we de perfecte opbergoplossing creëren op maat van jouw leven. Onze klanten geven ons gemiddeld een score van meer dan 9/10, het mooiste bewijs dat onze aanpak echt werkt.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.