Home Organizing tips voor een georganiseerd bureau

Home Organizing georganiseerd bureau

Of je nu zelfstandige of werknemer bent, werkt of studeert … Iedereen heeft een bureau nodig. Alleen is zo’n kantoorruimte vaak niet de meest georganiseerde plek in huis. Dankzij de tips van onze Home Organizer Marie creëer je een oase van rust zodat je weer ten volle kan focussen op het werk, je studies of de administratie.

Overzichtelijke lades

Heb jij ook zo’n lade die nog amper open kan omdat hij zo vol zit? Pennen, perforator, markeerstiften… Alles ligt er door elkaar. Tijd om orde op zaken te stellen. Begin met de 5 stappen van efficiënt opruimen:

  1. leegmaken
  2. categoriseren
  3. houden of wegdoen
  4. bundelen
  5. de juiste plek kiezen
Lade in bureau op maat met compartimenten

Werken al je pennen en stiften nog? Heb je echt twee perforators en 4 verschillende meetlatten nodig? Enkel wat je echt gebruikt, hou je bij.

Marie’s favoriete tip voor lades? Compartimenten! Voorzie verschillende vakjes, indien nodig van verschillende formaten, zodat het overzichtelijk is en alles een plekje krijgt.

Baan je een weg door het papierwerk

Facturen, contracten, rekeninguittreksels… De meeste documenten krijgen we tegenwoordig digitaal toegestuurd. Toch wil dat niet zeggen dat we geen papieren meer in huis hebben. Ook hier moet je volgens Marie eerst gaan categoriseren en samenvoegen wat bij elkaar hoort. Contracten in één map, belastingen in de andere, enz. Kan je je planken verstellen of overweeg je een kast op maat voor je administratie? In dat geval raden onze interieurarchitecten een tussenruimte van 33 cm aan, precies groot genoeg voor A4-mappen en -documenten.

Wist je trouwens dat documenten ook een houdbaarheidsdatum hebben? Zo moet je verzekeringsafschriften niet langer dan een jaar bewaren, belastingaangiftes (personenbelasting, verkeer, …) en aanslagbiljetten hou je vijf jaar bij. Documenten die ouder zijn mogen weg. Zo geef je jouw bureau én jezelf weer meer ademruimte.

home-organizing tip opbergen kast op maat printer
Legvlak op maat in de bureau voor printer

Uit het zicht maar binnen handbereik

De printer, niet meteen het mooiste stuk in je interieur. Gelukkig bestaat er daar een elegante oplossing voor, zoals de uittrekbare lade. Plaats de printer hierop in de kast en wanneer je hem nodig hebt schuif je hem in een handomdraai eruit. Klaar? Dan is hij in een vingerknip terug uit het zicht.

Heb je ook nood aan een bureau op maat van jouw behoeftes en gewoontes? Onze interieurarchitecten helpen jou bij het ontwerpen van de ideale inrichting. Contacteer ons en maak een afspraak in jouw dichtstbijzijnde Camber-showroom.