Home Organizing tip: De techniek van de 3 bewegingen

Home Organizing: techniek van 3 bewegingen

Voorwerpen die je dagelijks nodig hebt moeten toegankelijk en makkelijk bereikbaar zijn. Dat maakt ook het opruimen een stuk eenvoudiger. Daarom maakt Marie, onze Home Organizer gebruik van de techniek van de 3 bewegingen. Hoe dat werkt? Heel simpel:

  1. kast of lade openen
  2. voorwerp nemen of terugleggen
  3. kast of lade sluiten

Als een voorwerp dat je vaak nodig hebt te ver ligt, dan is de kans groter dat je het na gebruik niet op de juiste plaats teruglegt. Terwijl een vaste logische plek voor elk voorwerp juist bijdraagt aan rust in huis én dus ook in je hoofd.

Marie Steen Home Organizer
Marie Steen
Home Organizer

“Voorwerpen die je dagelijks gebruikt moeten in maximaal 3 bewegingen toegankelijk zijn. Zo vind je ze niet alleen vlot terug maar berg je ze net zo makkelijk terug op na gebruik.”

Begin met je kleren

Zoek je elke ochtend naar de tweede sok of hangt je favoriete kledingstuk weer eens op een andere plaats? Dan is het misschien tijd om je kleerkast onder handen te nemen en de techniek van de 3 bewegingen concreet toe te passen.

Gebruik de 5 stappen om efficiënt op te ruimen. Verzamel eerst je kleren, ondergoed en accessoires per categorie. Vervolgens beslis je wat je binnen handbereik nodig hebt zoals ondergoed en kousen. Berg ze op in de eerste lade, met compartimenten bijvoorbeeld, zodat je ze altijd snel vindt bij het aankleden.

Het resultaat? Een dressing waarin je het overzicht bewaart en een veel aangenamere ochtendrush.

Home Organizing: techniek van 3 bewegingen

Dankzij slimme opbergoplossingen op maat win je tijd én zelfs energie. Onze interieurarchitecten begeleiden je graag bij het ontwerpen van jouw kasten op maat. Contacteer ons en maak een afspraak in jouw dichtstbijzijnde Camber-showroom.