Tip 1 van onze Home Organizer: 3 stappen voor een efficiënte opruimfase

dressing home organizing opruimen op maat camber

Verzamel jouw spullen per categorie

Laten we beginnen met het leeghalen van de opbergkasten. Heb je (nog) geen kasten? Dan verzamel je gewoonweg al jouw spullen per categorie. Voor de vestiaire bijvoorbeeld, ga je op zoek in heel jouw woning naar kleren en accessoires die in eenvestiairekastthuishoren: van de garage naar de zolder, van winterjassen naar zomer jackets,… Je herhaalt dit voor al jouw kleren en spullen.

Sorteren en beslissen

Heb je alles verzameld ? Dan gaan we nu over naar de sorteerfase: wat houden we bij? Wat gooien we weg? Wat geven we weg?

Een handige tip hier is jezelf de volgende vragen stellen: Is dit voorwerp nog altijd in goede staat? Gebruik ik het minstens één keer per jaar? Zo niet, dan adviseren we om deze voorwerpen weg te gooien of door te geven indien deze niet meer nuttig zijn.

Opbergen en organiseren

Eens deze sorteerfase is afgerond, heb je een concreter beeld van wat je precies moet opbergen in de kast. Je moet dus een specifieke opbergplek kiezen voor elke categorie van voorwerpen en in functie van gebruik: dagelijks of sporadisch.

Denk goed na over waar en wanneer je jouw spullen nodig heeft. Als alles z’n eigen opbergplek heeft en de ruimte slim is ingericht, zal een goede organisatie eruit voortvloeien.

De interieurarchitecten van Camber adviseren je graag bij het vinden van de opbergoplossing die bij je past. Zo passen jouw kasten zich aan aan alles wat je erin kwijt wilt en niet omgekeerd!

Resultaat? Een opgeruimd huis creëert rust in jouw interieur en rust in het hoofd. Dankzij slimme opbergoplossingen op maat win je plaats, tijd en zelfs energie.Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of maak een afspraak in jouw dichtstbijzijnde Camber showroom.