Dressing: In 6 stappen naar jouw droomdressing op maat

dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

Zoals je misschien al gelezen hebt in ons vorige artikel (Lenteschoonmaak: Opruimen met de kinderen, hoe aanpakken?), kan de tijd die thuis wordt doorgebracht tijdens de Lockdown een gelegenheid zijn om jouw interieur en vooral de kleerkast volledig te herorganiseren! We hebben de tijd om netjes te sorteren: wat dragen we wél en wat dragen we niét meer. Een belangrijke stap voor het inrichten van jouw perfecte dressing.

We dromen allemaal van de perfecte dressing. Maar hoe kan je de dressing realiseren die jou het leven eenvoudiger maakt? Met maatwerk natuurlijk!

Ontdek in dit artikel de 6 stappen die je op weg helpen naar de dressing van jouw dromen.

dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

1. Lenteschoonmaak: Sorteer jouw kleren

De lente is de overgangsperiode van het jaar waarin de temperaturen opnieuw stijgen en de dagen langer worden. Dit is het ideale moment om eengrote lenteschoonmaakte houden en daarbij mag je jouw garderobe niet vergeten. Onze tips voorHome Organizingkunnen je alvast op weg helpen.

“Tip van onze Home Organizer Joke

Begin met het verzamelen van jouw kleren. Sorteer ze en houd enkel die stukken bij die je echt graag ziet en nodig hebt. De rest kun je wegdoen of doorgeven. Nu weet je precies wat er in jouw kast ligt. Perfect om nu te gaan nadenken over de inrichting van jouw ideale dressing!”

dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

2. Vind de geknipte ruimte voor jouw dressing

Na de eerste sorteerfase is het tijd om jezelf een cruciale vraag te stellen: Wat is volgens jou de perfecte plek voor jouw dressing? Wil je ze integreren in demasterbedroomzodat je ‘s ochtends meteen de dressing kunt induiken? Of wil je een volwaardige kamer voor jouw dressing zodat ieder gezinslid hiervan kan genieten? Je hebt nog een verloren hoek of eenruimte onder het dakdie je optimaal wil benutten? Met onze expertise in maatwerk maken we jouw kasten volledig aanpasbaar aan jouw ruimte!

Het is belangrijk om na te denken hoe we van de voorziene ruimte jouw droomdressing kunnen maken. Dankzij maatwerk is er voor elke kamer in huis een oplossing.

dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

3. Een gesloten of open dressing?

Nadat je de perfecte plek hebt gekozen, moet je nadenken over de vorm en grootte van jouw dressing in functie van de beschikbare ruimte en de hoeveelheid kleren die je hebt. Daarnaast moet je jou afvragen of je eenopen of gesloten dressingwenst. Bij een gesloten dressing moet je ook nog kiezen tussen draaideuren of schuifdeuren. Vergeet daarbij niet dat schuifdeuren een handige oplossing zijn voor kleine ruimtes terwijl draaideuren eenvoudiger en intuïtiever in gebruik zijn.

Je beschikt over een volledige kamer voor jouw toekomstige dressing? Dan kun je gemakkelijk kiezen voor eenrechte dressing of een dressing in L- of U-vormvoor een echte totaalbeleving.

dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

4. Denk bij de inrichting van jouw dressing aan de kleren die je hebt

Het is hierbij belangrijk om jouw beschikbare opbergruimte in gedachten te houden. Je moet deindeling van jouw dressing inrichtenzodat je er steeds al je kleren kwijt kunt. Denk ook goed na over je opberggewoontes: hang je liever op of plooit je liever? In functie daarvan zal onze interieurarchitect adviseren om legvlakken of hangroedes te voorzien voor het opbergen van al je kledij. Legvlakken voor T-shirts en sweaters? En voor jurken en mantels? Voorzie korte hangruimte voor de hemden en vesten van meneer en lange hangruimte voor jurken, jumpsuits of andere langere kledij. Wil je al je outfits voor de komende dagen klaarhangen? Dat kan met een speciale hangroede of een uitrekbaar haakje.

En wat met jouw favoriete collectie handtassen? Geef ze ook een volwaardig plekje!

dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

  5. Kies de juiste accessoires om jouw dressing compleet te maken

  Stap na stap krijgt jouw ideale dressing op maat meer en meer vorm! Dit is het moment om al dieaccessoireste kiezen die jouw leven een stuk eenvoudiger zullen maken:

  • Schoenen- en laarzenhanger

  Zodat jouw sneakers, hakken, pumps, geklede schoenen of laarzen netjes en overzichtelijk op de juiste plek staan zonder ze op elkaar te moeten stapelen.

  • Dassendrager

  Een stijlvol accessoire voor meneer zodat zijn dassen steeds netjes en binnen handbereik liggen.

  • Uittrekbaar haakje

  Het uittrekbaar haakje is de ideale accessoire om jouw outfit voor de volgende dag klaar te hangen. Een simpel maar praktische must-have.

  dressing op maat camber sorteer kledij home organizing
  • Lades met compartimenten

  ​Kies voor lades met compartimenten als je wil dat al je modeaccessoires hun eigen plekje krijgen.

  • Ledverlichting

  Voor nog meer comfort en klaarheid kan je ledverlichting laten installeren in de kastruimte.

  • Spiegel

  Wat is een dressing zonder spiegel om jouw outfit even te bewonderen vooraleer je vertrekt? Je kan een spiegel laten plaatsen langs de binnenzijde bij een van de deuren. Niet genoeg? Transformeer de kastdeur tot een spiegel!

  • En nog veel meer!

  Zoals je ziet, gaat maatwerk ook over een dressing die past bij jouw opberggewoontes. Je toekomstige dressing moet zich stellen naar de manier waarop je kledij wil opbergen en organiseren.

  dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

  6. Wees creatief en denk aan jouw opberggewoontes en -noden

  Vergeet niet dat met maatwerk alles mogelijk is. Aan een dressing beleef je elke dag veel plezier en comfort! Bovendien kan alles gepersonaliseerd worden zodat de dressing volledig naar jouw smaak is. De handgrepen, de kleur van de deuren, de combinatie van open en gesloten delen, decoratieve nissen … Met behulp van het maatwerk ontwerp je een dressing die past bij jouw wensen en behoeften.

  Laat je fantasie de vrije loop, Camber’s expertise in maatwerk doet de rest! Tijdens het ontwerp van een dressing kijken deinterieurarchitecten van Camberaandachtig naar de leefstijl van iedere klant. Wanneer een koppel voor het eerst gaat samenwonen zullen zij elk hun gewoontes hebben die ook elk hun type maatwerk vereisen. De ene kan iedere avond zijn outfit voor de volgende dag klaarleggen terwijl de andere meer op het moment zelf kiest welke kleren hij zal aantrekken.

  dressing op maat camber sorteer kledij home organizing

  Camber helpt je van A tot Z zodat jouw kast functioneel, praktisch en elegant is.

  Wil je weten wat Camber nog allemaal kan doen om je het leven eenvoudiger te maken? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan een van onzeshowrooms. Weet je precies wat je wil? Wacht niet langer envraag online een offerte aan!