La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

Slaapkamer met dressing van Vanessa in Schoten 

slaapkamer met dressing
De zolder van Julie werd volledig omgetoverd tot een slaapkamer met dressing én zelfs een tv-hoek en bureau. Het is een multifunctionele leefruimte geworden waar ze rust en ontspanning kan opzoeken én kan werken. 
Belangrijk in een multifunctionele ruimte als deze is voldoende opbergruimte. Omwille van de schuine wanden was het niet mogelijk om kasten te plaatsen, maar dat is zeker geen nadeel. Integendeel! Door ingebouwde kasten onder het schuin dak te plaatsen maken we optimaal gebruik van de anders verloren ruimte en creëren we een heel open en ruim gevoel in de kamer. 

Hoge dressingkasten met een verborgen parel

Deze slaapkamer met dressing is ongetwijfeld de droom van vele vrouwen. Onze interieurarchitecte zag in de hogere wand meteen de perfecte dressingkasten. De kasten werden volledig ontworpen op maat van Julies kledingverzameling. Er is hangruimte voorzien voor haar lange kleedjes en jassen en daarboven werden legplanken toegevoegd voor haar truien en broeken. 

In de hoogste kast werden er aan de binnenkant van de kastdeuren zelfs spiegels toegevoegd. Zo kan Julie haar outfit bekijken vanuit verschillende hoeken, net als in de paskamer van een kledingwinkel. Wat een luxe!  

Lage dressingkasten voor kleinere kledingstukken

Dankzij de ingebouwde kasten onder het schuine dak kan het bed van Julie tegen een wand worden geplaatst. Die wand werd trouwens ook volledig afgestemd op het bed en op maat gemaakt. Zo hoeft Julie bijvoorbeeld geen nachtkastjes te plaatsen, die extra plaats zouden innemen, maar zijn er open kastjes voorzien in de maatkasten. Daar kan ze bijvoorbeeld haar boeken, die ze ’s avonds graag leest, in kwijt. In de gesloten kasten kan Julie dan weer haar ondergoed en schoenen opbergen. 
Doordat er geen nachtkastjes staan is het natuurlijk moeilijker om nachtlampjes te plaatsen, maar ook daar heeft onze interieurarchitecte een oplossing voor bedacht! Langs het bed werden handige leeslampjes toegevoegd en voor de gezelligheid werden in de kasten ledlampen ingebouwd. Aan alles is gedacht!
Wil je ook graag een dressing op maat bij je thuis, maar weet je niet meteen waar in huis je er eentje zou kunnen plaatsen? Waarom creëer je geen dressing in de gang? Je moet er geen andere kamer voor opofferen en je maakt optimaal gebruik van een ruimte waar je anders geen of nauwelijks gebruik van maakt.