TV reportage: een dressing en bureau in Scandinavische stijl

Deze TV reportage vertelt het verhaal van een gezin dat de bovenverdieping van hun woning in Scandinavische stijl optimaal wou benutten. Ze wouden deze prachtige ruimte slim inrichten zodat ze kunnen genieten van het licht en de ruimte dat deze plek hen te bieden heeft. Een vleugje design mocht daarbij niet ontbreken.

“We zijn meteen verliefd geworden op deze bovenverdieping omdat deze heel ruim is en er is heel veel licht. Ik dacht meteen van: Hier wil ik werken en slapen, hier ga ik me goed voelen. In de slaapkamer is een verhoogd deel dat de kinderen als podium gebruiken. Ze dansen er graag en tonen ons hier leuke sketches met de kast als decor! Dat is heel fijn.”

Kasten plaatsen zonder maatwerk was geen optie. Net omdat ze wouden dat de kast deel zou uitmaken van de ruimte. Maar ook omdat het huis ouder is en de muren best scheef zijn. Maatwerk was dus de enige oplossing!

Een grote gesloten dressing in Scandinavische stijl

Voor de dressing onder het dak had dit gezin al een idee. Met enkele foto’s van voorbeelden op de website van Camber had de vrouw des huizes een moodboard gemaakt dat ze meenam naar onze interieurarchitect.

Mevrouw wist meteen heel goed wat ze wou. Zij wilde Scandinavisch, veel wit en een strakke stijl. In de open delen kwam het parket terug om een gezellige sfeer te creëren. De interieurarchitect stelde ook voor om enkele nissen te integreren in de kast om er wat decoratieve spullen te etaleren. Deze dressing onder schuinte werd ingedeeld met opbergruimte voor meneer en opbergruimte voor mevrouw.

Een werkruimte dichtbij de kinderen

Meneer werkt nog vaak na zijn uren en was dus op zoek een aangename werkplek dicht bij zijn kinderen. Hij vroeg aan onze interieurachitecte een oplossing om zijn privéleven te combineren met zijn beroepsleven.

“Tijdens het weekend lees ik vaak mijn mails terwijl de kinderen naast mij spelen.”

De interieurarchitect bedacht daarom een bureau en bibliotheekkast die met elkaar verbonden zijn via een groot werkblad. Het geheel vormt een U, wat voldoende ruimte laat om zich te verplaatsen tussen de boekenkast, de bureau en de spelende kinderen. Door de combinatie van wit en enkele hout tinten blijft alles licht en luchtig en past het perfect binnen de esthetiek van de ruimte en de woning.

Wilt u ook een project op maat realiseren met de interieurarchitecten van Camber? Vraag om een offerte of breng een bezoek aan onze showrooms!

Vraag een vrijblijvende offerte
Lees ook
Bekijk alle artikelen