Klantenverhaal: klein maar fijn wonen in een studio van 55 m²

“Samen met mijn vrouw koos ik ervoor om kleiner te gaan wonen met de gedachte van: hoe minder ruimte je hebt, hoe minder spullen je verzamelt en hoe meer ruimte je terug creëert.”

Enkele jaren geleden wilden Olivier en Stephanie een andere levensstijl dus kozen ze ervoor om kleiner te gaan wonen. Ze zijn het erover eens dat je meer vrijheid hebt als je minder spullen verzamelt. Een slimme en praktische inrichting voor een studio van 55 m² was dus de uitdaging.

“We wisten wat we wilden, maar we hebben daar zelf niet zoveel verstand van. Gelukkig kon de interieurarchitecte ons tijdens het hele project van a tot z adviseren en begeleiden.”

Multifunctionele kastenwand van 10 meter

Voor hun nieuwe project kozen ze voor cohousing om zelf de touwtjes in handen te hebben. Zo konden ze hun eigen unit zelf bouwen en precies bepalen hoeveel ruimte ze nodig hadden. 

“Wij kozen voor een studio van 55 m² zonder tussenmuren want we wilden die ruimte zo open en licht mogelijk houden. Je zit natuurlijk wel met je gerief, dus kwamen we op het idee om van één volledige wand een multifunctionele kast van 10 meter te maken.”

Deze ruime en multifunctionele kast biedt alle essentiële opbergruimte en bevat een aantal speelse elementen.

Stijlvol en praktisch

De enige kast in deze studio moest niet alleen praktisch zijn maar ook mooi ogen. Ze moet deze grote open ruimte in haar eentje aankleden en dat heeft veel invloed op het interieur. Tijdens een bezoek aan onze showroom lieten Olivier en Stefanie hun oog vallen op een opklapbed. De interieurarchitect van Camber stelde hun daarnaast meerdere oplossingen voor, waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht.

“De interieurarchitecte stelde voor om een speels effect te creëren aan de hand van decoratieve nissen in een andere kleur, die afsteekt tegen het wit van de kast. Dat kleine accent maakt het geheel heel stijlvol.”

Dankzij de decoratieve nissen in de studio komen heel wat voorwerpen en boeken die veel voor hen betekenen, mooi tot hun recht. Zo geeft deze kast meer karakter aan de ruimte.

Het uitklapbed als praktische en esthetische oplossing 

Olivier en Stefanie wouden zoveel mogelijk daglicht en een open gevoel behouden. Ze hadden geen behoefte aan een aparte slaapkamer. De interieurarchitect van Camber had ook hier een oplossing voor.

“We besloten in de 10 meter lange kastenwand nog een opklapbed te integreren. En ook op dat vlak heeft Camber ons uitstekend geadviseerd bij de uitvoering van ons project.”

Een opklapbed biedt in een kleine woning het voordeel dat het de leefruimte niet overlaadt. ’s Ochtends moeten Olivier en Stefanie het bed gewoon opklappen om telkens weer te genieten van de open ruimte die ze overdag nodig hebben.

“Dit bed is niet alleen een praktische oplossing geworden, maar oogt ook mooi. Ik had nooit verwacht dat een mooi hoofdeinde met een geïntegreerde boekenwand een optie zou zijn voor een opklapbed.”

Samenleven in een community

Dit project draait rond het concept van cohousing, het samenleven in een community en het delen van dezelfde ruimtes met elkaar. Olivier en Stefanie beschikken overigens ook over een gemeenschappelijke berging en een gemeenschappelijke logeerkamer die ze kunnen reserveren als ze bezoek verwachten. Sinds ze hun intrek hebben genomen in hun studio hebben ze veel meer contacten en gesprekken met hun buren. Zij zijn ondertussen ook vrienden geworden en komen vaak langs voor een lekker kopje koffie.

“Uiteindelijk kan je je afvragen hoeveel ruimte je eigenlijk nodig hebt om comfortabel te leven. Nu heb ik samen met mijn vrouw alles wat we nodig hebben. En wat ik persoonlijk zeer leuk vind, is dat je iedereen kent. Je kan met de buren praten of iemand tegenkomen en bij een kop koffie wat bijpraten. We zijn hier heel gelukkig!

Wil je zelf ook samen met onze interieurarchitecten een project op maat realiseren om jouw studio optimaal in te richten? Vraag een online offerte of breng een bezoek aan onze showrooms!

Vraag een offerte aan onze interieurarchitecten
Lees ook
Bekijk alle artikelen