Klein maar fijn wonen in een studio van 55 m²

studio multifunctionele kast opklapbed kasten op maat camber
studio multifunctionele kast opklapbed kasten op maat camber

Enkele jaren geleden wilden Olivier en zijn vrouw een andere levensstijl dus kozen ze ervoor om kleiner te gaan wonen. Ze zijn het erover eens dat je meer vrijheid hebt als je minder spullen verzamelt. Een slimme en praktische inrichting voor een studio van 55 m² was dus de uitdaging.

Olivier
Getuigenis van het Olivier

“Samen met mijn vrouw koos ik ervoor om kleiner te gaan wonen met de gedachte van: hoe minder ruimte je hebt, hoe minder spullen je verzamelt en hoe meer ruimte je terug creëert.”

“We wisten wat we wilden, maar we hebben daar zelf niet zoveel verstand van. Gelukkig kon de interieurarchitecte ons tijdens het hele project van a tot z adviseren en begeleiden.”

studio multifunctionele kast opklapbed kasten op maat camber

Multifunctionele kastenwand van 10 meter

Voor hun nieuwe project kozen ze voor cohousing om zelf de touwtjes in handen te hebben. Zo konden ze hun eigen unit zelf bouwen en precies bepalen hoeveel ruimte ze nodig hadden.

Deze ruime en multifunctionele kast biedt alle essentiële opbergruimte en bevat een aantal speelse elementen.

“Wij kozen voor een studio van 55 m² zonder tussenmuren want we wilden die ruimte zo open en licht mogelijk houden. Je zit natuurlijk wel met je gerief, dus kwamen we op het idee om van één volledige wand een multifunctionele kast van 10 meter te maken.”

studio multifunctionele kast opklapbed kasten op maat camber

Stijlvol en praktisch

De enige kast in deze studio moest niet alleen praktisch zijn maar ook mooi ogen. Ze moet deze grote open ruimte in haar eentje aankleden en dat heeft veel invloed op het interieur. Tijdens een bezoek aan onze showroom lieten Olivier en zijn vourw hun oog vallen op een opklapbed. De interieurarchitect van Camber stelde hun daarnaast meerdere oplossingen voor, waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht.

Dankzij de decoratieve nissen in de studio komen heel wat voorwerpen en boeken die veel voor hen betekenen, mooi tot hun recht. Zo geeft deze kast meer karakter aan de ruimte.

“De interieurarchitecte stelde voor om een speels effect te creëren aan de hand van decoratieve nissen in een andere kleur, die afsteekt tegen het wit van de kast. Dat kleine accent maakt het geheel heel stijlvol.

studio multifunctionele kast opklapbed kasten op maat camber

Het uitklapbed als praktische en esthetische oplossing

Ze wouden zoveel mogelijk daglicht en een open gevoel behouden. Ze hadden geen behoefte aan een aparte slaapkamer. De interieurarchitect van Camber had ook hier een oplossing voor.

Eenopklapbedbiedt in een kleine woning het voordeel dat het de leefruimte niet overlaadt. ’s Ochtends moeten ze het bed gewoon opklappen om telkens weer te genieten van de open ruimte die ze overdag nodig hebben.

“We besloten in de 10 meter lange kastenwand nog een opklapbed te integreren. En ook op dat vlak heeft Camber ons uitstekend geadviseerd bij de uitvoering van ons project.”

“Dit bed is niet alleen een praktische oplossing geworden, maar oogt ook mooi. Ik had nooit verwacht dat een mooi hoofdeinde met een geïntegreerde boekenwand een optie zou zijn voor een opklapbed.”

studio multifunctionele kast opklapbed kasten op maat camber

Samenleven in een community

Dit project draait rond het concept van cohousing, het samenleven in een community en het delen van dezelfde ruimtes met elkaar. Olivier en zijn vrouw beschikken overigens ook over een gemeenschappelijke berging en een gemeenschappelijke logeerkamer die ze kunnen reserveren als ze bezoek verwachten. Sinds ze hun intrek hebben genomen in hun studio hebben ze veel meer contacten en gesprekken met hun buren. Zij zijn ondertussen ook vrienden geworden en komen vaak langs voor een lekker kopje koffie.

Wil je zelf ook samen met onze interieurarchitecten een project op maat realiseren om jouw studio optimaal in te richten? Vraag een online afspraak en breng een bezoek aan onze showrooms om je project te bespreken!

“Uiteindelijk kan je je afvragen hoeveel ruimte je eigenlijk nodig hebt om comfortabel te leven. Nu heb ik samen met mijn vrouw alles wat we nodig hebben. En wat ik persoonlijk zeer leuk vind, is dat je iedereen kent. Je kan met de buren praten of iemand tegenkomen en bij een kop koffie wat bijpraten. We zijn hier heel gelukkig!