Een praktische en gezellige inkomhal? Het is perfect mogelijk!

Goed uitgedachte meubels voor de inkomhal

Vaarwel lange, warme zomerdagen. Welkom vallende bladeren, boswandelingen, verkorte dagen en opkomende koude. We halen met z’n allen weer onze jas boven, wikkelen onze sjaal om en trekken onze handschoenen en muts aan als het nog kouder wordt.

Onderschat het belang van meubels in uw inkomhal niet als u wilt vermijden dat jassen en accessoires zich opstapelen en een extreme chaos creëren.

 

  • Zijn uw mantels te vochtig om onmiddellijk in de vestiaire te hangen?

Dan kan een (hang)kast met hangroedes handig zijn om uw jassen te laten drogen zodat ze niet in overal in huis moeten rondslingeren.

  • Liggen uw mutsen, sjaals, handschoenen en andere seizoensaccessoires lukraak verspreid in huis?

Maak dan gebruik van lades om uw spullen in op te bergen zodat ze niet in de weg liggen in de inkomhal. Hangbaren op verschillende diepten kunnen hier ook een ingenieuze oplossing zijn om bijvoorbeeld sjaals snel en gemakkelijk terug te vinden.

 

  • U vertrekt nooit zonder cape of hoed?

Werk met grote haken of een legvlak dat groot en hoog genoeg is om ze ordelijk en mooi op te bergen!

  • U raakt al eens uw sleutels kwijt en heeft de grootste moeite om ze terug te vinden?

Dan kan een open nis in uw vestiaire of een kastruimte een goede oplossing zijn. In een kleine lade met mooie doosjes in massief hout kunt u netjes uw portefeuille en andere kleine zaken uit uw zakken kwijt.

Perfect geoptimaliseerde ruimtes

Is uw inkomhal eerder beperkt qua ruimte en ontbreekt er plaats om een vestiaire te installeren? Heeft u er dan al eens aan gedacht om de ruimte onder uw trap te benutten? Met een ontwerp op maat kunt u de kleinste cm2 optimaal benutten en “verloren” ruimtes een nieuwe functie geven. Voor elke inkomhal bestaat een gebruiksvriendelijke inrichting. Dankzij een meubel op maat kunt u ook kasten onder een schuin dak zetten en harmonieus laten integreren in de rest van uw interieur.

Een warme inkomhal …

Seizoensveranderingen hebben een grote impact op ons lichaam en onze geest. Om gezond te kunnen blijven, is het belangrijk om u thuis goed te voelen en om u te ontdoen van alles wat uw geest onnodig belast. Door uw inkomhal uitnodigend en sereen te maken, kunt u innerlijke rust creëren.

Houd bij de inrichting van uw vestiaire rekening met de kleinste details. Kies bijvoorbeeld voor een of meerdere lades met compartimenten of laat u verleiden door grote, glijdende bakken van massief hout in uw schappen om uw accessoires in weg te moffelen. Aarzel niet om kleurtinten te gebruiken die bij uw persoonlijkheid passen: zowel voor de muurverf, de decoratiestukken als de meubels in de gang. Zo kunt u de binnenkant van een nis, de voorkant van een lade of een kastdeur een andere kleur geven. In een kleine ruimte mag alles!

… op maat van het hele gezin

De kinderen komen thuis van school en hun schoenen slingeren opnieuw rond in uw inkomhal of garage? Integreer in uw kast een uittrekbaar legvlak voor de laarzen en dat probleem is voorgoed verleden tijd. Een andere mogelijkheid is een muurhaakje op kinderhoogte om hun boekentas aan te hangen, een hangruimte en enkele legvlakken waar ze gemakkelijk bij kunnen. Het enige wat u nog hoeft te doen, is uw kleuter leren om zijn jas en schoenen op de juiste plek te zetten. Ook een zithoekje kan handig zijn om schoenen uit te doen. U installeert gewoon lades onder de zitbank voor extra opbergruimte.

Met een vestiaire op maat, uitgedacht door de interieurarchitecten van Camber, komt u in alle rust thuis.

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen