La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne

Renoveert je jouw woning en wens de zolder mee te verbouwen? Of wil je graag de zolder een nieuwe functie geven? Met maatwerk wordt elke vierkante centimeter bruikbaar en komen de mogelijkheden van jouw leefruimtes onder een schuin dak eindelijk tot uiting.

Kan ik mijn zolder inrichten?

Stel jezelf eerst de vraag of jouw project haalbaar is vóór je begint na te denken over de inrichting van jouw zolder. Is jouw zolder simpelweg wel bewoonbaar?

De hoogte

In het algemeen is er een hoogte van minstens 1,80 meter nodig en moet het dak minstens 30 graden hellen. Je kan een test doen om een beter beeld te krijgen: vraag aan het grootste gezinslid thuis om recht te staan op de plaats waar het dak het hoogst is en om de armen te strekken. Raakt hij de balken niet? Oef! Dat is al een goed begin.

inrichting zolder op maat camber

De lichtinval

Er moet ook rekening gehouden worden met de natuurlijke lichtinval. Dit is immers cruciaal in elke type ruimte of woning. Besteed er dus zeker aandacht aan bij de renovatie en/of inrichting van een ruimte op zolder. In kamers onder het dak hebben ramen en andere lichtschachten een grote invloed op het ruimtegevoel.

De vloer, isolatie en verwarming

Iets technischer maar daarom niet minder belangrijk zijn de stevigheid van de vloer, de staat van de dakisolatie en de verschillende mogelijkheden om de verwarming te installeren. Het zijn allemaal aspecten die moeten worden bekeken om na te gaan of de zolder wel degelijk kan worden ingericht.

inrichting zolder op maat camber

Welke ruimtes kan je op zolder inrichten?

Dit is de interessantste en leukste vraag! Wat wil je met die nieuwe ruimte doen? Laat jouw verbeelding spreken want met maatwerk is (bijna) alles mogelijk!

  • Een slaapkamer

Je kan op zolder perfect een kamer inrichten. Een karaktervolle masterbedroom die de rest van het huis domineert, een kinderkamer als de hoogte van het dak dat toelaat of een logeerkamer met een of twee opklapbedden? De ruimte onder een schuin dak kan wel degelijk een knus nestje worden.

inrichting zolder op maat camber
  • Een bureau

En waarom geen bureau inrichten dat afgezonderd is van de andere activiteiten in huis in een ruimte waar je je beter kan concentreren?De kleine ruimtes onder het dak kunnen slimme opbergruimtes worden zodat jouw bureau geen puinhoop wordt!

inrichting zolder op maat camber
  • Een dressing

Om ruimte te winnen in de slaapkamer of een ander deel van het huis kan je onder het schuine dak van de zolder ook een dressing inrichten!Volg onze tips en trucs om deze ruimtes onder een schuin dak te optimaliseren als dressing en bespaar niet alleen plaats, maar geef deze vaak slecht benutte plek een prachtige nieuwe look.

inrichting zolder op maat camber
  • Een ontspanningsruimte: tv-hoek, speelkamer, bibliotheek

Misschien heb je wel zin om een nieuwe ontspanningsruimte of multifunctionele ruimte  in te richten? Een originele speelkamer voor de kinderen, een intieme en gezellige tv-hoek of een leuke bibliotheek helemaal in het topje van jouw woning.Met maatwerk kan je jouw zolder op eender welke manier inrichten!

inrichting zolder op maat camber

Maak er een leuke en comfortabele plek van

Het maakt niet uit welke indeling je kiest, de zolder heeft het voordeel dat er een bijzondere sfeer heerst die vooral anders is dan in de rest van het huis. Benut die troeven en creëer er een leuke en comfortabele plek!

De balken

In veel oude woningen zijn de balken echte kunstwerken. Geschilderd of gewoon onbewerkt, de zichtbare balken blijken dikwijls een decoratief element dat al aanwezig is en dat jouw nieuwe ruimte meer uitstraling geeft. Laat ze dus goed tot hun recht komen! Bovendien lenen ruimtes onder het dak zich in combinatie met het zichtbare hout uitstekend voor de inrichting van een plek om te cocoonen. Maak er dus een gezellige zolderkamer van door de balken perfect te integreren in jouw opbergmeubels op maat!

inrichting zolder op maat camber

De kleurkeuze

Tip: kies voor wit of op z’n minst lichte kleuren. Dit is niets nieuws: ze vergroten immers het gevoel van ruimte. Maar ook al blijven lichte kleuren een enorme aanrader, niets houd je tegen om te spelen met andere kleuren om in een deel van de ruimte meer diepte te creëren.

Slimme opbergruimte

Je kan alleen tot rust komen in een ordelijke ruimte.En omdat we geneigd zijn om alles op zolder te verstoppen, moet daar geschikte opbergruimte worden voorzien.

inrichting zolder op maat camber

Eén oplossing: maatwerk!

Maatwerk is de oplossing voor een goede inrichting van een zolder! De ruimtes onder het dak van jouw woning hebben immers bijna altijd speciale afmetingen en balken waarmee rekening moet worden gehouden. Met maatwerk zijn de mogelijkheden voor inrichten en opbergen eindeloos. Of het nu gaat om kasten onder de balken achteraan en/of opzij, om een boekenkast die de karakteristieke hoeken van de ruimte met elkaar verbindt of een dressing rond of in combinatie met een deel van de balken… Een zolderinrichting draagt niet enkel bij aan het ruimtelijke comfort van de woning maar biedt ook vastgoed een meerwaarde. Aarzel dus niet langer en neem contact op met onze interieurarchitecten!