Épisode 1: Onze interieurarchitect ontdekt de bureauruimte van Daniela Prepeliuc

Home office inrichting Camber

Als tv-presentatrice en content creator heeft Daniela Prepeliuc nood aan een praktisch en functioneel bureau. Het moet een plek worden waar zij in alle rust thuis kan werken en waar alles mooi opgeruimd is.

Samen met haar gezin woont Daniela is de omgeving van Brussel. De benedenverdieping van hun woning hebben ze onlangs prachtig gerenoveerd, maar de bureauruimte werd nog niet aangepakt. Maar daar brengen wij verandering in! Daniela heeft de hulp van Camber ingeroepen om het bureau in te richten als een praktische, maar ook stijlvolle home office voor het hele gezin.

In deze eerste episode nemen we je mee tijdens het bezoek aan de woning van Daniela. Interieurarchicte Catherine analyseert de kamerindeling en luistert naar de wensen en noden van het gezin.

Kast met ingebouwd bureau Daniela Prepeliuc

Stap 1: Ontdekken en analyseren van de ruimte

Het uitgangspunt voor elk ontwerp op maat is een gedetailleerde analyse van de ruimte. Dit is om enerzijds een idee te krijgen van de beschikbare ruimte, maar anderzijds ook om een gevoel te krijgen van de sfeer in de ruimte. Is er veel of weinig lichtinval? Is de kamer eerder groot of klein? Is het een ruimte met of zonder schuine muren?

Hier merkte Catherine meteen dat, ondanks dat om een ruimte onder het dak gaat, het perfect mogelijk is om de plaats in te richten als een praktische en aangename home office.

Bureau inrichting op maat Camber

Stap 2: Wat zijn Daniela’s opbergnoden en –wensen?

Zodra onze interieurarchitect de ruimte onder de loep had genomen en wist wat de mogelijkheden waren voor de ruimte, nam ze nota van Daniela’s behoeften en wensen voor haar toekomstige home office.

Eén van de belangrijkste punten voor Daniela was om er een rustige home office van te maken en toch nog dicht bij haar gezin te zijn. Voor de indrukwekkende make-over stonden de twee bureaus tegenover elkaar gelegen in de ruimte en die inrichting zou ze graag behouden. Ze wou haar werkplek onder het Velux dakraam behouden om maximaal te genieten van de lichtinval.

Bovendien wou ze graag iets extra aan de kamer onder schuinte toevoegen: een klein bureau voor haar zoon Victor. Bovendien is het de bedoeling dat de bureau meegroeit met hem en kan dienen tijdens latere fases in zijn leven. Interieurarchitecte Catherine besefte meteen dat het doel is om van de kamer een echt familiebureau te maken, waar ze beiden kunnen werken en tegelijk een oogje kunnen houden op hun zoon.

Catherine zorgde er ook voor dat ze alle spullen noteerde die Daniela en haar gezin in hun bureau wilden opbergen. Het ging om dossiers en andere administratieve documenten, maar ook om boeken en zelfs grotere voorwerpen. Het gezin heeft geen aparte zolderruimte om zaken zoals reiskoffers op te bergen en daarom zullen ook die een gepaste opbergplek krijgen in de home office. En dan hebben we het nog niet over haar grote verzameling aan sportkleren gehad die ook opgeborgen moeten worden.

Zoals Daniela het heel goed samenvatte voor Catherine:

daniela prepeliuc Camber
Daniela Prepeliuc

“Als je een paar heel praktische ideeën zou kunnen voorstellen om al onze spullen op te bergen, zou ik heel blij zijn!”

Wandkast met ingebouwd bureau camber

Stap 3: Volledig op maat van Daniela’s stijl en wensen

De vorige twee stappen zorgden ervoor dat Catherine nu alle behoeften van Daniela kan aanpakken. Of zoals ze zelf zegt:

 

bureau met biblitotheek op maat
Catherine
Interieurarchitect

Kasten van Camber worden niet alleen op maat van de ruimte gemaakt, maar ook op maat van de opslagbehoeften, de levensstijl, de wensen en noden van de klant. We benaderen elk project op een persoonlijke en doelgerichte manier om een project te creëren dat hen, en ook ons, bevalt.”

Daniela onderscheidde voor haar project duidelijk de verschillende functies die het nieuwe kantoor moest bieden.

  1. een home office met 3 bureaus
  2. een opbergplek voor administratieve zaken zoals documenten en dossiers
  3. een bibliotheekruimte voor haar lievelingsboeken
  4. een zone voor kleding die meer discreet mag zijn
  5. een opbergruimte voor grotere voorwerpen

Nadat dit werd besproken, kon Catherine overgaan tot het opmeten van de ruimte.

Kast met ingebouwd bureau op maat camber

Stap 4: Opmeten van de ruimte tot het kleinste mapje

Dankzij het eerdere bezoek van home organizer Marie, is er een goed overzicht gecreëerd van alle spullen die Daniela zal opbergen. Enkel de spullen die zij en haar gezin wil houden zullen een opbergplekje krijgen. Interieurarchitecte Catherine kon de ruimte en alle spullen opmeten en vertrok zo met belangrijke informatie en ideeën voor Daniela’s bureau inrichting.

Home office inrichten daniela prepeliuc

Benieuwd naar de realisatie van het project?

Aan het einde van het bezoek was Catherine klaar om de 3D plannen te ontwerpen van haar bureau op maat. Zodra het project klaar is, zal ze Daniela uitnodigen om het in de showroom te komen bekijken. De 3D-weergave geeft Daniela een concreet idee van haar toekomstige bureau inrichting. Benieuwd naar het vervolg? Lees dan zeker episode 2 en ontdek het project van onze interieurarchitect!

Wil je ook je bureau met handige en stijlvolle opbergruimte inrichten? Onze interieurarchitecten geven je graag advies op maat! Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt voor een gratis en persoonlijke offerte.