Ontdek hoe home organizing Daniela hielp haar bureau te organiseren

bureau op maar home organizing
Bureau op maat daniela prepeliuc

Misschien ken je Daniela Prepeliuc, de bekende Waalse tv-presentatrice? Wel, wij zijn enorm enthousiast om jullie te kunnen vertellen dat ze een beroep heeft gedaan op Camber voor haar bureau op maat. Wil je alles weten over haar project? We nodigen je graag uit om haar te volgen doorheen de verschillende stadia van haar project.

Voordat we begonnen met het ontwerpen van Daniela’s nieuwe kantoor, ging home organizing specialist, Marie, haar eerst een bezoekje brengen. Daardoor konden we precies te weten komen wat Daniela’s opbergbehoeften zijn.  We hebben al een aantal keren de term home organizing laten vallen, maar wat is dat nu eigenlijk?

Het is een methode die bestaat uit het verzamelen, sorteren en (re)organiseren van iemands interieur om zo het dagelijks leven te verbeteren, te vereenvoudigen en tijd te vinden om te genieten van het leven. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, ontdek je in dit artikel.

Bureau op maat home organizer

Het bezoek van onze home organizer

Het begint dus allemaal met een bezoek van Marie, één van onze professionele home organizers bij Camber.

Daniela heeft de benedenverdieping van haar woning al volledig ingericht naar de wensen en behoeften van haar en haar gezin. Maar op de bovenverdieping is dat nog niet het geval. Daarom wil ze nu als een volgende stap, haar bureau aanpakken.

Op dit moment is het moeilijk om ieder voorwerp een gepast opbergplekje te bieden. Dit geldt in het bijzonder voor de talloze mappen en de uitgebreide administratie, maar ook voor minder gebruikelijke zaken zoals cosmetica of reiskoffers. Marie gaat haar helpen om het overzicht te krijgen op al haar spullen en duidelijk in te zien wat haar opbergnoden nu juist zijn. Onze home organizer legt vervolgens uit dat dit denkproces uit drie belangrijke stappen bestaat: verzamelen – sorteren – organiseren.

Stap 1: Verzamelen

 

Bureau op maat Daniela

Eerste stap: maak er een puinhoop van! Ja, echt! Je moet door deze fase gaan om uiteindelijk orde en rust te vinden. Na verloop van tijd stapelen voorwerpen zich op en beseffen we niet meer hoeveel dingen we bewaren, soms onnodig. Het is daarom raadzaam om alles wat is opgeborgen (of niet is opgeborgen) uit de kast te halen, voor je neer te leggen, en vervolgens duidelijk te categoriseren. Zoals Marie het zegt:

Marie Steen
Home organizer

“Dankzij de methode van home organizing, kunnen we alles op een leuke manier opbergen en zal alles eindelijk zijn plaats vinden.”

Samen verzamelen ze daarom de mappen op één plaats, maken een stapel met alle documenten, verzamelen de cosmetica, enz. Door de spullen op deze manier te categoriseren, zien Daniela en Marie duidelijk of er meer opbergruimte nodig is voor de ene of de andere categorie van spullen. Zo vertelt Marie ons:

Marie Steen
Home organizer

“Het is belangrijk om onze ruimtes te optimaliseren met aangepaste en goed doordachte opbergruimtes die afgestemd zijn op onze opruimmethodes en behoeften.Voldoende en gepaste opbergruimte zal haar in de toekomst helpen om hotspots in haar bureau te voorkomen.

Stap 2: Sorteren

Zodra alle voorwerpen duidelijk zijn gecategoriseerd, nemen Marie en Daniela de verschillende items door en beslissen ze welke ze houden en welke ze wegdoen.

Bureau op maat daniela prepeliuc
Marie Steen
Home organizer

“Bij home organizing proberen we vooral de voorwerpen die we koesteren te bewaren en ons te ontdoen van al het overbodige”, vertelt Marie ons.

Eén van de belangrijkste principes van home organizing is ook om de juiste vragen te stellen:

  1. Heb ik dit nog nodig?
  2. Zijn er voorwerpen die ik dubbel heb en die ik kan weggeven?
  3. Wat gebruik ik vaak en moet gemakkelijk toegankelijk zijn?
  4. Wat moet ik gemakkelijk kunnen vinden?

Dankzij deze eerste twee home organizing-stappen kom je te weten wat je écht nodig hebt dagelijks. Wist je dat de voorwerpen die je dagelijks gebruikt, idealiter in 3 bewegingen bereikbaar moeten zijn?

Stap 3: Organiseren

Eens de voorwerpen gesorteerd zijn, is het moment aangekomen om alles netjes te organiseren. Een taak waarop Daniela en Marie hun volledige aandacht kunnen richten, nu ze zich ontdaan hebben van alle overbodige voorwerpen.

Voor het classificeren en archiveren van documenten heeft Marie een geweldige tip. Ze merkte op dat Daniela de gewoonte had haar papieren horizontaal te stapelen. Dit is echter niet de beste handeling. Zo legt zij uit:

Marie Steen
Home organizer

“Bij home organizing is het aan te bevelen je papieren verticaal op te bergen. We hebben vaak de neiging ze horizontaal te stapelen. Dit is niet ideaal. De gezochte documenten zijn moeilijker terug te vinden en nadien terug te leggen.  Documenten die verticaal gestapeld worden zijn veel makkelijker te raadplegen en op te bergen.”

bureau op maat sorteren

Een andere tip die Marie graag met ons deelt:

Marie Steen
Home organizer

“Wanneer je je post verwerkt, is het goed om de verwerking ervan in verschillende categorieën onder te verdelen. Eerst hebben we de documenten die verwerkt moet worden. Hiervoor kun je een kleine “Te verwerken” map voorzien.  Je kunt ook een map voorzien voor dringende documenten, het doel is dat deze zo snel mogelijk leeg is.”

kantoor inrichting

Met deze tips wordt het dagelijks leven van Daniela nog aangenamer. Of zoals expert Marie het zo mooi zegt:

Marie Steen
Home organizer

“Leven in een ordelijk, opgeruimd, en rustig interieur stelt je in staat ruimte te winnen, deze te optimaliseren en je leefruimte te harmoniseren. Dit verbetert de kwaliteit van ons leven doordat we tijd besparen, tijd die we kunnen besteden aan wat écht belangrijk is.”

Wordt vervolgd in de volgende aflevering!

Dankzij het sorteerproces is Daniela zich nu bewust van de hoeveelheid spullen die ze in haar kantoor moet kunnen opbergen. Zij is nu klaar om over te gaan tot de organisatie en inrichting van haar bureau samen met onze interieurarchitecten. Dit laatste zal haar helpen een familiekantoor te ontwerpen waar alles een eigen opbergplekje heeft.

Wil jij ook je thuiskantoor opnieuw inrichten? Neem contact op met Camber of kom langs in één van onze showrooms om jouw op maat gemaakte kantoorproject te bespreken. Onze interieurarchitecten helpen je graag verder en maken een gratis offerte op maat.