Maak plaats voor uw ideale bureau…

Een volledige kamer voor uw bureau, een echte “home office”

Een volledige kamer voorzien voor een bureau kan een keuze of een noodzaak zijn. Een bureau is echter niet gemakkelijk in te richten.

  • Denk aan de werkomgeving

Het is bewezen dat de werkomgeving een essentiële rol speelt in ons dagelijks leven. De productiviteit hangt er nauw mee samen. Besteed dus voldoende aandacht aan de details die van deze werkplek een stimulerende en gezellige ruimte maken. U kunt bijvoorbeeld legvlakken voorzien in een open wandkast bij uw bureau, om er decoratie of andere voorwerpen in de kijker te zetten.

  • Vergeet niet om de ruimte te optimaliseren

Een volledige kamer voorzien als bureau mag geen reden zijn om de ruimte niet te optimaliseren. Integendeel. Ingebouwde kasten kunnen een handige oplossing zijn. Ze zijn nuttig voor zowel uw professionele als uw persoonlijke behoeften.

  • Kies voor personalisering en accessoires

Een kamer die gewijd is aan het werk moet in zijn geheel worden gezien. Stel uzelf de juiste vragen: wat heeft u echt nodig? Een opslag- en/of opbergruimte binnen handbereik? Gebruikt u een printer? Wilt u de kabels wegwerken? Heeft u opbergruimte nodig voor uw mappen? Is een indeling van de lades voor uw bureaumateriaal essentieel: een lade voor het hangklassement, compartimenten of opbergdozen, enz.

Een bureau integreren in een leefruimte

U kunt ook overwegen om een bureau te integreren in de leefruimte, ook al is die in feite bedoeld voor een andere activiteit. Hier vindt u enkele tips voor een geslaagde integratie.

  • De werkruimte afbakenen

Een veelvoorkomende fout is “de onbegrensde werkruimte”. Wanneer die zich uitbreidt op het terrein van de andere activiteiten van de kamer, voelt men zich letterlijk ingegraven en is de integratie van het bureau mislukt. Zowel esthetisch als psychologisch: de werkruimte moet echt een afgebakende ruimte zijn. De afbakening kan visueel worden aangegeven, waarbij tegelijk toch de harmonie wordt bewaard. Het geheim? Een bureaumeubel op maat. Het is volledig afgestemd op de kleuren, de afmetingen en de materialen van de kamer terwijl het toch een eigen stijl heeft. Een idee? Gebruik een gekleurde plank of een plank in een ander materiaal om de werkruimte aan te geven.

 

  • Waar zet u het bureau?

Beperk u niet tot de “gebruikelijke” kamers om uw bureau te plaatsen. Waarom niet in de gang – als die groot is en er voldoende licht is –, in een dakruimte en onder het schuin dak, op een mezzanine? Een bureau op maat kan overal worden geplaatst. 

De oplossing om er geen allegaartje van te maken en toch een optimale functionaliteit te behouden, is een bureau op maat. De architecten en meubelmakers van Camber helpen u om een werkruimte te ontwerpen die voldoet aan uw wensen en verwachtingen

Bekijk andere bureau realisaties
Lees ook
Bekijk alle artikelen