Maak plaats voor je ideale bureau…

inrichting bureau op maat Camber

Een volledige kamer voor jouw bureau, een echte “home office”

Een volledige kamer voorzien voor eenbureaukan een keuze of een noodzaak zijn. Een bureau is echter niet gemakkelijk in te richten.

  • Denk aan de werkomgeving

Het is bewezen dat de werkomgeving een essentiële rol speelt in ons dagelijks leven. De productiviteit hangt er nauw mee samen. Besteed dus voldoende aandacht aan de details die van deze werkplek een stimulerende en gezellige ruimte maken. Je kan bijvoorbeeld legvlakken voorzien in een open wandkast bij jouw bureau, om er decoratie of andere voorwerpen in de kijker te zetten.

inrichting bureau op maat Camber
  • Vergeet niet om de ruimte te optimaliseren

Een volledige kamer voorzien als bureau mag geen reden zijn om de ruimte niet te optimaliseren. Integendeel. Ingebouwde kasten kunnen een handige oplossing zijn. Ze zijn nuttig voor zowel jouw professionele als jouw persoonlijke behoeften.

  • Kies voor personalisering en accessoires

Een kamer die gewijd is aan het werk moet in zijn geheel worden gezien. Stel jezelf de juiste vragen: wat heb je echt nodig? Een opslag- en/of opbergruimte binnen handbereik? Gebruik je een printer? Wil je de kabels wegwerken? Heb je opbergruimte nodig voor jouw mappen? Is een indeling van de lades voor jouw bureaumateriaal essentieel: een lade voor het hangklassement, compartimenten of opbergdozen, enz.

inrichting bureau op maat Camber

Een bureau integreren in een leefruimte

Je kan ook overwegen om een bureau te integreren in de leefruimte, ook al is die in feite bedoeld voor een andere activiteit. Hier vind je enkele tips voor een geslaagde integratie.

  • De werkruimte afbakenen

Een veelvoorkomende fout is “de onbegrensde werkruimte”. Wanneer die zich uitbreidt op het terrein van de andere activiteiten van de kamer, voelt men zich letterlijk ingegraven en is de integratie van het bureau mislukt. Zowel esthetisch als psychologisch: de werkruimte moet echt een afgebakende ruimte zijn. De afbakening kan visueel worden aangegeven, waarbij tegelijk toch de harmonie wordt bewaard. Het geheim? Een bureaumeubel op maat. Het is volledig afgestemd op de kleuren, de afmetingen en de materialen van de kamer terwijl het toch een eigen stijl heeft. Een idee? Gebruik een gekleurde plank of een plank in een ander materiaal om de werkruimte aan te geven.

inrichting bureau op maat Camber
  • Waar zet je het bureau?

Beperk je niet tot de “gebruikelijke” kamers om jouw bureau te plaatsen. Waarom niet in de gang – als die groot is en er voldoende licht is –, in een dakruimte en onder het schuin dak, op een mezzanine? Een bureau op maat kan overal worden geplaatst.

De oplossing om er geen allegaartje van te maken en toch een optimale functionaliteit te behouden, is een bureau op maat. De architecten en meubelmakers van Camber helpen je om een werkruimte te ontwerpen die voldoet aan jouw wensen en verwachtingen