Hoe kunt u de ruimte onder de trap optimaal inrichten?

De ruimte onder en rond de trappen in onze woning wordt zelden weldoordacht gebruikt, maar biedt nochtans reële en waardevolle opberging-en inrichting mogelijkheden. Door creatief te denken, kan deze plek optimaal benut worden. Ontdek enkele interessante mogelijkheden om de ruimte onder je trap optimaal te benutten!

Wees slim en creatief

We hebben allemaal opbergruimte nodig. Dit wordt elk jaar duidelijker met de stijging van de vastgoedprijzen en de daling van de gemiddelde oppervlakte van een woning. De nood aan alternatieven om elke vierkante centimeter optimaal te laten renderen, laat zich dus steeds meer voelen. De onbenutte ruimtes onder trappen zijn een niet te verwaarlozen alternatief. De verschillende soorten en ontwerpen voor opbergruimtes op maat resulteren in een heleboel slimme oplossingen!

Vestiaire onder de trap

Onze trappen bevinden zich traditioneel vaak in de buurt van de voordeur. Het is dus een logische stap om de vrije ruimte onder de trap om te vormen tot een gepersonaliseerde vestiaire waarin u de verschillende kledingstukken en voorwerpen kunt opbergen die u na thuiskomst niet meer nodig hebt. Denk dus gerust aan een vestiaire op maat, aangepast aan uw gewoontes en wensen. Voorzie enkele hangroedes om uw jassen netjes op te hangen. Daarnaast kunt u twee of drie lades  toevoegen om uw handschoenen, mutsen en sjaals op te bergen. En gaat u vaak gaan sporten? Waarom dan geen compartiment voorzien voor de sportuitrusting, zodat u uw zak met tennisrackets of de hockeysticks van de kinderen gemakkelijk bij de hand hebt.

Bureau onder de trap

De ruimte onder de trap moet niet noodzakelijk veranderen in een opbergruimte. Het kan ook een plek worden waar u ZELF gaat zitten! Vooral door er een bureau met slimme opbergmogelijkheden te zetten. U werkt niet elke dag thuis, dus een werkhoekje op maat onder de trap volstaat waarschijnlijk om elke dag wat mailtjes te lezen. Denk trouwens eens na over waar uw bureau momenteel staat. In de woonkamer, in uw slaapkamer of in een speciaal ingerichte bureauruimte? Zou het niet verstandiger zijn om te genieten van de compacte ruimte en de afzondering van een bureau onder de trap, waarmee u bovendien elders plaats wint? Aan u de keuze!

Creatief met een boekenkast en trap in één

We zijn gehecht aan onze collectie boeken, maar die neemt toch zoveel plaats in beslag! Al gedacht aan een andere plek dan de woonkamer of slaapkamer niet met boeken?: Benut hun decoratieve functie om uw trap aan te kleden en creëer een boekenkastentrap! Op de treden tussen de verdiepingen of strategisch onder de trap: een boekenkast op maat die versmelt met de rest van uw interieur omgeving brengt warmte en geeft uw trap meer uitstraling!

Kortom, u hebt het begrepen: er zijn evenveel opbergmogelijkheden als trappen. Bekijk alle opties om uw trap nieuw leven in te blazen! Wacht geen seconde langer en neem contact op met de interieurarchitecten van Camber !

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen