Hoe kan je de ruimte onder de trap optimaal inrichten?

ruimte onder trap inrichten

De ruimte onder de trap in onze woning wordt zelden weldoordacht gebruikt, maar biedt nochtans reële en waardevolle opberg- en inrichting mogelijkheden.

Door creatief te denken, kan deze plek optimaal benut worden. Ontdek enkele interessante mogelijkheden om de ruimte onder trap optimaal in te richten en te benutten!

witte vestiaire halkast inrichten ruimte onder open trap camber

Wees slim en creatief

We hebben allemaal opbergruimte nodig. Dit wordt elk jaar duidelijker met de stijging van de vastgoedprijzen en de daling van de gemiddelde oppervlakte van een woning. De nood aan alternatieven om elke vierkante centimeter optimaal te laten renderen, laat zich dus steeds meer voelen. Het is dus belangrijk om de onbenutte ruimte onder de trap optimaal in te richten met kasten op maat. Camber denkt graag met je mee om tot dé perfecte opbergoplossing te komen.

Op je vraag “hoe de ruimte onder open trap inrichten?”, kunnen wij niet 1, maar wel 7 inspirerende antwoorden geven! Ontdek ze hieronder.

opbergruimte op maat onder trap camber

Idee 1: Vestiaire op maat onder de trap

Wat moet je in hemelsnaam onder een open trap plaatsen? Onze trappen bevinden zich traditioneel vaak in de buurt van de voordeur. Het is dus een logische stap om de vrije ruimte onder de trap om te vormen tot een gepersonaliseerde vestiaire waarin je de verschillende kledingstukken en voorwerpen kunt opbergen die je na thuiskomst niet meer nodig hebt.

Denk dus gerust aan een vestiaire op maat, aangepast aan jouw gewoontes en wensen om de ruimte onder trap te benutten. Voorzie enkele hangroedes om je jassen en die van de kinderen netjes op te hangen. Daarnaast kan je twee of drie lades voorzien om je handschoenen, mutsen en sjaals op te bergen. We kunnen zelfs op maat gemaakte compartimenten voorzien waarin je de fietsjes van de kinderen kan opbergen.

ruimte onder trap inrichten voor sport

En ga je vaak gaan sporten? Waarom dan geen compartiment of speciale opbergplek voorzien voor je sportuitrusting, zodat je jouw zak met tennisrackets of de hockeysticks van de kinderen gemakkelijk bij de hand hebt.

inrichting tienerkamer op maat onder trap Camber

Idee 2: Bureau onder de trap

De ruimte onder de trap moet niet noodzakelijk veranderen in een opbergruimte. Het kan ook een plek worden waar je ZELF gaat zitten! Vooral door er een bureau op maat met slimme opbergmogelijkheden te zetten. Misschien werk je niet elke dag thuis, dus kan  een werkhoekje onder de trap volstaan om elke dag wat mailtjes te lezen.

Denk trouwens eens na over waar jouw bureau momenteel staat. In de woonkamer, in je slaapkamer of in een speciaal ingerichte bureauruimte? Zou het niet verstandiger zijn om te genieten van de compacte ruimte en de afzondering van een bureau onder de trap, waarmee je bovendien elders plaats wint? Aan jou de keuze!

dressing op maat onder trap inrichten camber

Idee 3: Een rust- en opbergplekje! 

Zoals we hierboven al zeiden, kan de ruimte onder trap perfect dienen als zitplekje. Niet alleen een op maat gemaakt bureau is mogelijk, ook een knus zitbankje met opbergruimte is een leuk idee. Je kan erop gaan zitten om je schoenen aan te trekken of genieten van een goed boek. In dit bankje kan je dan allerlei zaken, zoals kussens en dekens, of zelfs de mutsen en sjaals opbergen.

kasten op maat camber onder trap

Idee 4: Creatief met een boekenkast en trap in één

We zijn gehecht aan onze collectie boeken, maar die neemt toch zoveel plaats in beslag! Al gedacht aan een andere plek dan de woonkamer of slaapkamer om je boeken op te bergen? Benut hun decoratieve functie om je trap aan te kleden en creëer een boekenkastentrap!

Op de treden tussen de verdiepingen of strategisch onder de trap: een boekenkast op maat die versmelt met de rest van je interieur brengt warmte en geeft je trap meer uitstraling!

Kast onder schuin dak op maat camber

Idee 5: Gezellige avonden met een tv-meubel onder de trap

Staat je trap te pronken in de woonkamer? Richt de ruimte onder de trap dan in met een tv-meubel op maat! Zo win je extra beweegruimte in de woonkamer zelf en benut je de ruimte optimaal. Met een op maat gemaakte kast kan je bovendien alle kabels, de PlayStation van de kinderen en onder meer de Wifi decoder mooi en netjes opbergen. Geen chaos die je gezellige tv-avonden kan verstoren. Je living is ook altijd proper en strak voor wanneer je gasten op bezoek krijgt!

Je kan van het tv-meubel onder de open trap ook een echte eyecatcher maken door enkele open nissen toe te voegen. Daarin kan je decoratie, zoals je favoriete vaas of foto’s, een verdiend plekje geven.

Vestiaire onder open trap inrichten op maat camber

Idee 6: Een trapkast met washok

Onvoldoende plaats in je berging om er een voorraad- én wasruimte van te maken en voel je je genoodzaakt om de wasmachine in de badkamer te plaatsen? Misschien is er een beter alternatief. Waarom ontwerp je samen met onze interieurarchitect geen washok onder de trap? Met deze handige en slimme oplossing krijgt alles een plekje.

De wasmachine en droogkast kan je keurig opbergen in de inbouwkasten en zijn alleen zichtbaar wanneer je de kasten opent. Ook alle bijhorende wasproducten en zelfs je poetsgerief kan je dan opbergen in de ruimte onder de trap. En extra handig: we kunnen ook een uittrekbare plank integreren waar je de wasmand op kan plaatsen wanneer je de was in- en uitlaadt!

ruimte onder trap inrichten voor dieren

Idee 7: Waarom geen plekje voor je geliefde huisdier(en)?

Of heb je misschien nood aan extra opbergruimte waar je je voorraad kan opbergen of waar je de kattenbak van je geliefde kat kan verbergen? Een heel origineel idee is dan om in de ruimte onder de trap maatkasten te plaatsen met een kattenluikje in. Zo hoef je de kattenbak niet in huis zelf te plaatsen, maar staat hij netjes opgeborgen en kan je kat op een rustige plek zitten.

Of heb je thuis misschien een trouwe viervoeter lopen? Dan kan je onder de open trap ook een eigen plekje creëren voor de hond des huizes.

moderne ruimte onder trap camber

Kortom, er zijn evenveel opbergmogelijkheden als trappen. Overweeg alle opties om je trap nieuw leven in te blazen! Laat de ruimte onder open trap inrichten door Camber om echt elke plek in huis optimaal te benutten. Maak een afspraak met onze interieurarchitecten voor vrijblijvend advies en een gratis offerte.