Make-over: zolder omgetoverd tot een multifunctionele leefruimte

Catherine en Tom besloten om hun bijhuis een volledige make-over te geven en opnieuw in te richten. Wat voordien een verzamelplek was voor allerlei (oude) meubels, tafels of oud speelgoed, is nu een mooie, multifunctionele en warme leefruimte geworden om hun gasten te ontvangen.

Combinatie van strak en rustieke stijl

Na een inspirerend bezoek aan de Camber stand op Batibouw werden Catherine en Tom uitgenodigd in de showroom van Gent om hun project op maat te bespreken. Onze interieurarchitecte Elien begreep al snel dat ze het bijhuis een nieuw leven wilden inblazen, maar dat de rustieke uitstraling van de ruimte gerespecteerd moest worden. Hiervoor ging ze ter plekke alle ruimtes opmeten, zodat ze achteraf een gedetailleerde offerte kon opmaken. De interieurarchitecte tekende een totaalinrichting uit met verschillende meubels op maat: een vestiairekast onder de trap, een TV meubel, salonmeubel en een kleerkast met een geïntegreerde bureau.

Optimalisering onder de trap

Velen denken dat de ruimte onder de trap een "verloren" ruimte is. Niks is minder waar wanneer u alles op maat ontwerpt. Voor de eigenaars was het belangrijk dat zowel de boven- als benedenverdieping op een nauwkeurige en intelligente manier werd ingericht en dat elke beschikbare m² werd benut. Met verschillende ruimtes onder schuinte mocht er geen cm verloren gaan. Een volledige optimalisering was dus de boodschap! 

Catherine en Tom wensten deze ruimte graag in te richten als vestiaire, zodat hun gasten er hun jassen en andere benodigheden kwijt kunnen zonder dat alles blijft rondslingeren. De overige extra opbergruimte is altijd praktisch om allerlei spullen discreet op te bergen. Het resultaat: de trap en opbergruimte in één aantrekkelijke oplossing.

Multifunctioneel en stijlvol

Ook voor de bovenverdieping ging onze interieurarchitecte Elien zorgvuldig en creatief te werk om er een praktisch en esthetisch geheel van te maken. De houten balken mochten dan wel technische uitdagingen zijn, de meubelmakers Olivier en Stefaan slaagden erin om ze mooi te integreren in de kasten zodat de karakteristieke look van de ruimte bewaard bleef. Voor de kasten werd er ook voor neutrale lichte tinten gekozen: ideaal om het ruimtegevoel te vergroten en tegelijk een warme, tijdloze kamer te creëren.

Daarnaast wensten de eigenaars ook om een bureau in de kamer hebben, zonder dat deze de ruimte overlaadt. Om hieraan te voldoen, kwam Elien op het slimme idee om een bureau te integreren in de kleerkast bij het bed. Onder het bureau werd een uittrekbaar legvlak voorzien en enkele lades om bureaumateriaal op te bergen. Resultaat: praktisch, plaatsbesparend en nog eens mooi ook!

Tenslotte heeft de interieurarchitecte een laag salonmeubel onder het raam ontworpen, zodat er voldoende daglicht kan binnenvallen in de kamer.

"Een geslaagde make-over"

 Catherine en Tom waren in hun nopjes met de volledige herinrichting op maat:

"Camber toonde voor ons van in het begin interesse, passie en inzet om er echt iets van te maken. De interieurarchitecte was ruimdenkend en ging voor een totaalinrinchting op maat. We waren snel overtuigd van hun professionele en persoonlijke aanpak! De levering verliep vlot en de meubelmakers hebben zeer nauwkeurig werk geleverd. Ook de prijs-kwaliteit is enorm goed! Onze gasten die er verblijven, zijn enorm enthousiast over de geslaagde transformatie. Kortom, we vonden het een zeer positieve ervaring en zijn enorm tevreden met de beslissing om beroep te doen op Camber voor onze kasten op maat." 

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen