Een cosy duplex met maatkasten zoals bij Margaux en Baptiste Een slim ingerichte woning met hulp van Ivana en Philippe

We kijken binnen in het duplexappartement van Margaux en Baptiste, hun dochtertje Esmée en hond des huizes Ortie. Met het oog op gezinsuitbreiding was het koppel op zoek naar een ruimere woning toen ze deze woning tegenkwamen. Groot genoeg en met tuin voor hun geliefde viervoeter. Het appartement had alles wat ze zochten, alleen beseften ze snel dat het hen hier ontbrak aan heel wat opbergruimte…

Aangezien ze zichzelf niet omschrijven als handige harry’s klopten ze aan bij onze Camber-experts. Met de hulp van onze interieurarchitecte Ivana, van de showroom in Strassen, en onze meubelplaatser Philippe wisten ze van hun project op maat een succes te maken.

Margaux
Margaux
Camber-klant

“De plaatsing is heel vlot verlopen en alle maatkasten werden geplaatst zonder dat wij enige hinder ondervonden in ons dagelijkse leven. Philippe ging netjes en efficiënt te werk. Het resultaat is dan ook prachtig.”

Een vestiaire op kindermaat

Hoewel ze in hun vorige appartement over een ruime vestiairekast beschikten, ontbrak dit in de nieuwe woning. Een maatkast waar alles netjes opgeborgen kan worden achter een gesloten deur was dus een must. Om ervoor te zorgen dat de inkomhal en woonkamer een mooi en rustig geheel vormen, werden in beide ruimtes dezelfde kleuren en materialen gekozen. Dankzij de uitrekbare hangroedes pakt de kast minder plaats in en passen de kapstokken er probleemloos in.

Ook aan dochter Esmée werd gedacht bij het ontwerp. Het bankje met opbergruimte is zo een handige plek waar de kleine spruit, nu nog met hulp van mama en papa, makkelijk haar schoenen aan en uit kan trekken. Interieurarchitecte Ivana zorgde daarbij ook voor een hangroede op kinderhoogte zodat dochterlief eenvoudig zelf haar jas kan kiezen en opbergen.

Een sfeervolle woonkamer mét bureauruimte

Het koppel wou moderne kasten op maat die warmte uitstraalden. Daarom kozen ze voor een combinatie van beige en houttinten. Het tip-on systeem zorgt op zijn beurt voor een strak design. Margaux en Baptiste werken regelmatig van thuis uit en wilden dus graag een werkplek integreren in de woonkamer. Aan de linkerkant van de ruimte werd een lage tv-kast op maat voorzien die aan de rechterkant naadloos overgaat in een bibliotheek met geïntegreerde werkplek.

Margaux
Margaux
Camber-klant

“Eerst wilden we het bureaugedeelte aan de linkerkant van de ruimte plaatsen. Ivana raadde ons echter aan om onze werkplek aan de rechterkant te plaatsen naast het raam. En ze had gelijk! Nu genieten we volop van het daglicht, ook als we aan het werk zijn.”

De woonkamer : voor en na 

  • Woonkamer Margaux en Baptiste voor
    Voor
    Na

Onder de tv werd er opbergruimte voorzien voor de decoder en consoles maar ook voor laders en andere kabels die je graag bij de hand hebt. Ook dochter Esmée kan hier makkelijk bij haar speelgoed. In het deel dat dienstdoet als bureau en bibliotheek, de nieuwe favoriete plek van viervoeter Ortie, worden de open nisjes afgewisseld met een paar gesloten elementen. Samen met de verschillende groottes ontstaat er op die manier een speels effect dat voor een extra dynamiek zorgt in de ruimte.

Wat is de prijs van deze Camber-kast op maat?
  • 7.050 € (exclusief BTW)
  • Ivana, interieurarchitect
  • Philippe, meubelplaatser

De prijs omvat het ontwerp, de levering en de plaatsing alsook 10 jaar garantie op je kasten op maat.

Bekijk deze realisatie

Elke ruimte optimaal benut

Omdat je altijd extra opbergruimte kan gebruiken werden de ‘verloren’ ruimtes bij de trap ook omgetoverd tot kasten op maat. Bovenaan de trap, naast de woonkamer, werd een maatkast voorzien in dezelfde stijl als de andere kasten op maat zodat alles een mooi geheel vormt. Die kast is niet alleen handig voor extra jassen en spullen zoals het strijkijzer. Het biedt ook een esthetische oplossing om de elektriciteitskast en meters te verbergen.

Margaux
Margaux
Camber-klant

“De muren waren niet 100% recht maar dankzij het vakmanschap van Philippe merken we daar nu niks meer van.”

Beneden werd de schuinte onder de trap ook optimaal benut. Een handige opbergplek voor koffers, gereedschap en andere spullen die het koppel niet zo vaak nodig heeft. Voor Margaux en Baptiste is het hun kleine zolder of kelder. Hier werd er gekozen voor wit zodat de greeploze kast lijkt op te gaan in de muur waardoor het ruimtegevoel niet onderbroken wordt.

Een passie voor hun job

Voor de realisatie van hun kasten op maat kon het koppel rekenen op de expertise van onder andere interieurarchitecte Ivana en meubelplaatser Philippe. Twee verschillende jobs maar wel met dezelfde missie: de klanten gelukkig maken.

Philippe
Meubelplaatser bij Camber

“De stralende blik in de ogen van onze klanten als ze het resultaat van hun maatkasten voor het eerst ontdekken, is ongetwijfeld het mooiste aspect aan de job.”

Ivana legt uit dat ze als interieurarchitecte vooral moet luisteren naar de klanten. Zo kan ze hen op de beste manier begeleiden bij hun project op maat. Wat is hun stijl? Hoe ziet de woning eruit? Wat mag er absoluut niet ontbreken in hun kast op maat? Het zijn maar een paar vragen die Ivana en haar collega’s stellen tijdens een eerste kennismaking. Alleen zo kunnen ze een ontwerp maken dat de wensen en noden van de klant weerspiegelt.

Interieurarchitect Ivana
Ivana
Interieurarchitect bij Camber

“Elke klant is uniek, dus elke maatkast is dat ook en dat maakt onze job zo rijk.”

Het meest dankbare aspect van haar job? Daar moet Ivana niet lang over nadenken. Zonder twijfel zien dat klanten tevreden zijn met het concrete resultaat van je ontwerp. En dat geldt ook voor Philippe. Als meubelplaatser vertaalt hij het ontwerp naar de realiteit. Hij maakt dus elke interieurdroom van onze klanten waar. Iets waar hij met heel veel plezier voor naar zijn werk gaat ’s ochtends.

WIST JE DAT?

Bij Camber kiezen we steeds voor de meest kwalitatieve materialen en geven we 10 jaar garantie op elke kast op maat. Kiezen voor Belgische maatkasten zorgt bovendien voor een reële meerwaarde van je woning.

Kan jij ook wel wat extra opbergruimte gebruiken maar weet je niet goed hoe je dat het beste aanpakt? Doe dan net als Margaux en Baptiste en sla de handen in elkaar met onze experts. Download onze brochure en laat je alvast inspireren door de verschillende kasten op maat, accessoires en materialen.