Episode 1: Opbergnoden en eerste ontwerp van Sarahs kinderkamer

kastenwand kinderkamer op maat Camber

Een warm, hip en vrolijk gezin. Dat is de perfecte beschrijving van het gezin van Sarah Nelissen. Recent hebben ze een vierde zoon, Marlo, mogen verwelkomen. Omdat ze in hun woning maar vier slaapkamers hebben, willen ze graag één kinderkamer optimaal inrichten zodat er twee kindjes kunnen slapen. En daarom hebben ze opnieuw contact opgenomen met Camber!

De slaapkamer van zoon Maurice werd, zoals je in de video hieronder kan zien, al eerder ingericht door Camber-interieurarchitecte Nikki. Omwille van deze eerdere geslaagde samenwerking, heeft Sarah meteen opnieuw contact opgenomen met haar voor de inrichting van een andere kinderkamer.

In dit artikel nemen we je mee naar Sarah thuis, waar onze interieurarchitecte Nikki de ruimte en de opbergnoden analyseert om mee te denken aan de meest geschikte opberoplossing. Je ontdekt samen met Sarah Nelissen het ontwerp voor de nieuwe kinderkamer van Julius en Maurice die samen een kamer gaan delen!

kinderkamer inrichten sarah nelissen

Stap 1: Analyse van de ruimte

De interieurarchitecten van Camber gaan vaak eerst bij de mensen thuis langs om samen te kijken welke ruimte ze willen aanpakken. Eerst vragen ze wat ze graag met de ruimte willen doen en welke invulling de ruimte zal krijgen. In het geval van Sarah gaat het dus om een kinderkamer, waar vanaf nu zonen Maurice en Julius samen zullen spelen en slapen.

kastenwand op maat camber

Stap 2: Analyse van de (opberg)behoeften

Interieurarchitect Nikki luisterde aandachtig naar Sarahs noden en wensen en hoe ze de ruimte zelf zag. Het moest een kamer worden met een echte kids-vibe, waar spelen centraal staat, maar waar je ook alles gemakkelijk weer kan opbergen.

 

Sarah Nelissen Camber personality
Sarah Nelissen alias "Haaikie"

“Ik wil graag een kastenwand integreren in de kamer, waar de twee kids al hun spullen kunnen opbergen, zoals kledij, boeken en speelgoed.”

Kastenwand kinderkamer op maat camber

Daarnaast wou Nikki ook graag weten wat de exacte sfeer en stijl is die Sarah voor ogen had. Wou ze graag een volledig gesloten kastenwand of mochten er ook open vakken zijn? In welke kleur(en) had ze de kasten graag gewild?

Sarahs voorkeur ging uit naar een witte neutrale kastenwand met open nisjes in een accentkleur, waar ze boeken en andere spulletjes kan etaleren. Een neutrale kleur is volgens Nikki een goede keuze, omdat de kast op die manier kan meegroeien met de kinderen.

Kastenwand kinderkamer op maat camber
Nikki
Interieurarchitect

“Als interieurarchitect is het vooral belangrijk om de mensen te adviseren in hun zoektocht naar een kast of een project op maat. Je gaat dus meedenken met de klant, waar hij/zij op zoek naar is.”

Stap 3: Advies op maat

Interieurarchitect Nikki, zelf mama van een zoontje, weet als geen ander hoe kinderen overal speelgoed laten rondslingeren. Die persoonlijke ervaring en de gepaste oplossing heeft ze meegenomen in dit project. Natuurlijk heeft ieder gezin hun eigen leven en gezinssituatie. Dat maakt elk project, en het advies van het de interieurarchitect, anders.

kinderkamer inrichten op maat Sarah Nelissen
Sarah Nelissen Camber personality
Sarah Nelissen aka "Haaikie"

“Interieurarchitect Nikki heeft mij heel goed geholpen door te komen kijken en te luisteren naar wat we graag wilden en hoe we het zelf zagen. Zij heeft dan de beste en meest creatieve oplossing bedacht.”

Stap 4: Ruimte en voorwerpen worden opgemeten

Op het einde van het bezoek, werden de ruimte en de verschillende spullen die Sarah wou opbergen, opgemeten. Voor het bezoekje van de interieurarchitect, is Camber home organizer Joke al eens langs geweest om samen met Sarah en de twee kinderen na te gaan welke spullen ze zeker wilden houden in de kamer en welke niet. Zo weet interieurarchitect Nikki nu heel goed welke spullen een plaats moeten krijgen in de nieuwe kastenwand.

Vraag je je af hoe het bezoek van Joke is verlopen? Lees dan zeker het artikel over het home organizing proces bij Sarah thuis.

kastenwand kinderkamer op maat camber

Stap 5: Ontdek het ontwerp voor de kinderkamer

Na het bezoek kon Nikki alle informatie samenbundelen en beginnen aan het plan en de 3D-tekening  van de kastenwand. Zo krijgt Sarah een heel goed beeld van hoe de kamer er in het echt zal uitzien.

Na enige tijd is het ontwerp van de wandkast op maat voor de kinderkamer van de jongens klaar. Nikki kan het samen met een 3D-simulatie voorstellen aan Sarah. Zo krijgt ze al een goed beeld van hoe de ruimte er zal uitzien en kunnen ze samen de laatste beslissingen en aanpassingen bespreken.

slaapkamerkast op maat kinderkamer

Een slaapkamerkast op maat van Julius & Maurice

Hoe heeft Nikki de nieuwe kamer uitgetekend? Ze is uiteraard vertrokken vanuit de opbergbehoeftes. Bij Sarah en de jongens waren er verschillende noden in de kinderkamer. De kast moest verschillende functies aankunnen: het speelgoed van Maurice en Julius opbergen, hun kleding en lievelingsspulletjes moeten erin passen en er moest ook een bureautje voorzien worden.  Dat hebben ze allemaal tijdens een eerder bezoek bij Sarah thuis besproken.

Nikki merkt dat mensen vaak niet weten hoe ze een bepaalde ruimte moeten aanpakken. Dat is waar zij, als interieurarchitect, de mensen in begeleidt.

kastenwand op maat kinderkamer Camber

“Ik voel dat mensen na het bekijken van het ontwerp een gerust gevoel hebben en opgelucht zijn dat ze met die specifieke ruimte toch iets leuk kunnen doen. Als we nadien de 3D-tekening tonen zijn ze helemaal in de wolken en kijken ze uit naar de realisatie van hun maatkasten.”

 

 

De wandkast voor de kinderkamer van de twee jongens heeft Nikki op één gelijke diepte getekend, ondanks dat de wand niet overal even diep is. Zo verlies je geen centimeter opbergruimte en creëer je een heel strak effect. Een strakke speelse stijl is ook wat het interieur van Sarah en haar gezin typeert.

 

 

Speels moodboard voor de wandkast

Het interieur van deze woning straalt een frisse Scandinavische sfeer uit door de vele witte muren, houten accenten en speelse pasteltinten. Interieurarchitect Nikki heeft daarom een moodboard samengesteld dat diezelfde sfeer oproept: wit melamine in combinatie met een speelse fjord-groene kleur, houten schuifjes en lederen handgreepjes.

Kastenwand kinderkamer op maat camber
Nikki
INTERIEURARCHITECT

“Tijdens mijn bezoek aan de woning had ik gezien dat ze een heel fris en jeugdig interieur hebben met heel veel witte muren en Scandinavische accenten. Daarom heb ik een voorstel uitgewerkt met een witte kast in combinatie met fjord-groen om het jeugdig te houden voor een kinderkamer.”

Om Sarah een goed beeld te geven van de kleuren die gebruikt zijn in het ontwerp, toont interieurarchitect Nikki haar de verschillende stalen, zowel voor de kasten als de handgrepen. Bij Camber hebben we enorm veel keuze in materialen en kleuren. Nikki stelt de verschillende blauw-groene kleuren, houttinten en lederen handgrepen voor aan Sarah.

Uiteindelijk valt Sarah voor een wit melamine gecombineerd met eiken accenten en cognac lederen hangrepen.

wandkast op maat kinderkamer
Kastenwand kinderkamer op maat camber
Nikki
INTERIEURARCHITECT

“Vaak geven we stalen mee aan onze klanten, zodat ze bij hen thuis zelf kunnen zien wat het mooiste is.”

Teamwork makes the dream work

Nadat ze samen het project hadden overlopen, van de ideale indeling tot de gewenste materialen, krijgt Sarah het ontwerp mee naar huis. Zo kon ze thuis nog eens alles rustig overlopen en verder dromen over het project.

Ben je benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Lees dan zeker het artikel over de plaatsing van de wandkast op maat in de kinderkamer bij Sarah thuis.

Weet jij, net als Sarah, ook niet meteen hoe je een bepaalde ruimte in huis kan aanpakken en inrichten? Neem dan contact op met Camber. Onze interieurarchitecten bedenken een handige en creatieve opbergoplossing op maat voor jouw woning!