Moderne mood Strakke lijnen en stijlvolle eenvoud

Bij een modern interieur denken we meteen aan strakke lijnen en stijlvolle eenvoud. Het is de vertaling van een hedendaagse stijl waar openheid en ruimte troef zijn. In combinatie met de juiste materialen, meubels en decoratie straalt een moderne sfeer ook warmte en huiselijkheid uit. Een verfijnd interieur waarbij lichtinval en neutrale kleuren de hoofdrol spelen en waar het aangenaam thuiskomen is.

De kleurenpalet van een modern interieur

Wit, zwart en grijs zijn de typische kleuren die we terugvinden in een modern interieur. Grote oppervlakken in een effen kleur leggen de basis en worden gecombineerd met een opvallend accent zoals een kussen of een schilderij. Ook houtstructuur en stijlvolle stoffen zoals linnen kunnen gemakkelijk samenvloeien in een modern interieur. Ze voegen een vleugje warmte toe en zorgen voor instant sfeer. De moderne stijl wordt vooral gekenmerkt door kleurcontrasten. Denk dan bijvoorbeeld aan lichte wanden en maatkasten op een donkere vloer.

Licht als sfeermaker in een modern interieur

Licht speelt een belangrijke rol in een modern interieur. Alleen met het juiste licht komen de contrasten die deze stijl zo typeren helemaal tot hun recht. Kies daarom voor een combinatie van natuurlijk licht en zacht indirect licht. Veel glas, moderne lampen, … Afhankelijk van de ruimte zijn er heel wat mogelijkheden om een mooi lichtspel te creëren. Een lichte en neutrale kleur op de muren benadrukt dit nog meer en zorgt voor nog meer sfeer.

Harmonie van stijl en praktijk in het moderne interieur

Ook in een modern interieur gaan esthetiek en functionaliteit samen. Strakke maatkasten met rechte lijnen voegen een bepaalde dynamiek toe aan de ruimte. Bovendien kunnen ze de kleurcontrasten extra accentueren. Voldoende opbergruimte zorgt voor een opgeruimd geheel en op die manier ook voor rust in je hoofd.

Je eigen moodboard creëren?

Vertaal jouw unieke interieurstijl naar een moodboard op maat. Met de hulp van onze Moodboard Builder vertaal je jouw stijl naar een eigen mood en zet je eenvoudig de eerste stap naar je kasten op maat.

Ik creëer mijn moodboard

De Camber moods

Onze experts hebben verschillende interieurstijlen gecreëerd om jou te inspireren. Van modern tot klassiek, van landelijk tot minimalistisch, van cosy tot luxueus… Ontdek de unieke kenmerken van elke stijl en hoe zich dat vertaalt naar functionele kasten op maat.