La navigation sur ce site n'est pas optimisée pour votre navigateur

Veuillez utiliser une version récente de Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ou Microsoft Edge pour profiter au mieux de l'expérience.

Trouver un navigateur moderne
dressing onder schuinte onder schuin dak Camber

Met welke zaken moet u rekening houden om een mooie en praktische kast onder een schuin dak te plaatsen? Ontdek 5 essentiële en handige tips voor een slimme en perfecte plaatsing onder een schuin dak!

1.  Het belang van de toegankelijkheid

Een van de meest voorkomende fouten bij de ruimte-indeling onder een schuin dak is het slechte gebruik van de beschikbare plaats. Het is immers belangrijk om de toegankelijkheid voor ogen te houden en dus goed na te denken over inrichting van de kast. Kies bijvoorbeeld een schuiflade onderaan in de kast– zelfs verborgen achter de deuren– om gemakkelijk toegang te hebben tot die specifieke ruimte. Een andere vernuftige optie is het uittrekbare legvlak: een lichte aanraking met de vingertoppen biedt u gemakkelijk toegang tot al uw schoenen. Uw rug zal u er dankbaar voor zijn!

dressing onder schuinte onder schuin dak Camber

2.  Optimale opbergruimte!

Om de ruimte onder een schuin dak optimaal te benutten, kunt u gebruikmaken van de diepten, met het principe van de dubbele diepte: een hanggedeelte vooraan en een systeem met legvlakken achteraan. Wie kent de beproeving niet om zijn garderobe te moeten herschikken volgens de seizoenen? U hoeft uw kleren van het moment alleen maar naar de voorkant te verplaatsen: in de zomer uw jurkjes en in de winter uw jassen en sweaters. Praktisch, toch?

Of denk aan een schuifdeur in de achterwand om geheime of niet gebruikte spullen te verbergen! Zo kunt u gemakkelijk uw reiskoffers opbergen, die anders het hele jaar door de ruimte onnodig rommelig maken.

dressing onder schuinte onder schuin dak Camber

3. Verwaarloos de verlichting niet

Wat bij de inrichting van kasten vaak verwaarloosd wordt en toch essentieel is, is de verlichting. Vergeet losse spots, kies voor led. Los natuurlijk van het esthetische effect, is verlichting praktisch! Led verlichting is een ideale keuze voor meubelen. Verlichting die ingebouwd is in de bovenste legvlakken biedt u een buitengewoon comfort zodra u de deuren opendoet. Denk ook voor een boekenkast of een open kast– zonder deur – aan een decoratieve ledverlichting om uw voorwerpen of boeken met een simpele handbeweging in de kijker te zetten! Een goed geplaatste sensor en klaar is Kees.

dressing onder schuinte onder schuin dak Camber

4. Dressing, boekenkast, kleerkast, … onder een schuin dak!

Mogelijkheden genoegomruimten onder een schuin dak in te richten. Beperk u niet tot “eenvoudige wandkasten”. Zowel voor een schuin dak aan de zijkant als een schuin dak aan de achterkant: maak van deze ruimte wat u wilt! Eenvolledige dressinggecombineerd met legvlakken om voorwerpen uit te stallen, eenboekenkast, eenkleerkast onder de trap, een andere opbergruimte, eenbureau

dressing onder schuinte onder schuin dak Camber

5. Benut elke cm²

Het belangrijkste advies ten slotte is een volledige optimalisering van de ruimte onder een schuin dak. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar talrijke inrichtingen onder een schuin dak maken geen gebruik van de totale oppervlakte van de ruimte onder een schuin dak. Die niet gebruikte ruimten zijn verloren! Alleen met een oplossing op maat kunt u de kleinste ruimte rendabel maken. Met een dakwand die het schuine dak volgt, in plaats van simpele modules zonder afwerking, in trapvorm geplaatst.

Wilt u nog meer ideeën of wilt u een voorstel dat volledig aan uw behoeften beantwoordt? Vraag dan een gratis offerte aan experts in maatwerk!