Je eigen sportruimte thuis die zorgt voor een extra motivatieboost

sport kasten op maat camber thuis

Een eigen fitnessruimte thuis, het kan de wens zijn van zowel beginnende als ervaren sporters. Thuis fitnessen geeft je de mogelijkheid om helemaal jezelf te zijn, de focus op jouw eigen bewegingen te leggen en op jouw eigen tempo te sporten. Daarom is het belangrijk dat een thuisgym helemaal is afgestemd op jouw noden en je bovendien zowel de nodige energie als rust biedt. We geven je graag enkele tips voor het inrichten van zo’n fitnessruimte!

sport kasten op maat camber accessoires

1. Zorg voor voldoende beweegruimte

Kies een ruimte in huis die zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid. Een zolderkamer kan dé ideale ruimte zijn voor het creëren van een thuisgym. De zolder is vaak erg ruim en de schuine wanden maken het mogelijk om deze kamer op een erg efficiënte manier in te richten. Door ingebouwde kasten te plaatsen onder de schuine wanden, zorgen we er namelijk voor dat je de ruimte optimaal kan benutten. Daardoor ga je op de zolder alle plaats hebben om jouw fitnessoefeningen ten volle uit te voeren. Maar ook een ongebruikte slaapkamer, een krappe bergruimte of zelfs de kelder moeten zo worden ingericht dat je de gehele oppervlakte kan gebruiken. We raden je daarom aan om op maat van jouw ruimte en (sport)wensen ingebouwde kasten te laten ontwerpen. Fitnesstoestellen op zich zullen al heel wat plaats innemen en het is daarom zonde om nog meer ruimte verloren te laten gaan aan andere losstaande meubels.

sport kasten op maat camber accessoires

2. Een plekje voor al je sport accessoires

Een rommelige ruimte zal je gemakkelijk uit je concentratie halen en zorgen voor negatieve energie, iets wat je zeker niet wil tijdens het sporten. Het plaatsen van ingebouwde kasten is dus een goed idee omdat ze heel wat opbergruimte bieden voor al jouw sport accessoires. Geen fitness bal die nog langer rondslingert door je ruimte of die yogamat die op je vloer blijft liggen. Dergelijke zaken kan je dan gemakkelijk opbergen in op maat gemaakte compartimenten. Maar ook je sportkledij kan je een plekje geven in deze kasten. Zo behoud je bovendien zeker voldoende plaats in je dressing voor al je andere outfits!

Nog een ander leuk idee, waar je misschien niet meteen aan denkt, is om je bureau in te richten als fitnessruimte. Zo transformeer je een kamer, die je anders enkel gebruikt voor één doel, om in een multifunctionele ruimte waar je zowel kan werken als sporten. Zo kan je bijvoorbeeld tussen enkele online meetings of taken door even fitnessen. Sporten is namelijk de beste manier om te ontstressen. Bovendien kan je na het sporten ook alles weer gemakkelijk opbergen in de voorziene maatkasten.

sport kasten op maat camber 'kleding

3. Een spiegel is onmisbaar in een fitnessruimte

Een spiegel is als het ware jouw persoonlijke fitness coach, omdat het jou de mogelijkheid biedt om te controleren of je alle bewegingen correct uitvoert. Het kan bovendien ook een boost geven voor je motivatie en zelfvertrouwen, aangezien je je vooruitgang zelf kan opvolgen. Maar dat zijn niet de enige voordelen van een spiegel. Een spiegel zorgt er namelijk ook voor dat je ruimte veel groter lijkt. Dit komt omdat ze al het licht weerkaatsen. Zorg er daarom voor dat je een spiegel plaatst op een plek waar hij zoveel mogelijk licht kan vangen. Daardoor zal je al je lichaamsbewegingen kunnen volgen en de kleinste vorderingen opmerken.

Het is ook mogelijk om een spiegel te integreren in je op maat gemaakte ingebouwde kast. Eenzelfde kast kan dan dienen als opbergruimte én als hulpmiddel voor jouw training. Twee vliegen in een klap.

sport kasten op maat camber thuis

Jouw sportruimte thuis ingericht door Camber

Ben jij ook al aan het dromen van een motiverende thuisgym met kasten op maat? Onze interieurarchitecten helpen je graag verder bij het verwezenlijken van die sportdroom! Neem gerust contact met ons op of plan een bezoekje aan een van onze showrooms