Tip 4 van onze Home Organizer: speelgoed opruimen met de kinderen

Uw vestiaire is op orde gebracht dankzij onze vorige tips? Uw kinderen kunnen nu hun jassen en schoenen op een ordelijke manier opbergen.

Maar wat dan met de overige ruimtes in huis ? Ouders hebben graag dat hun kinderen dicht bij hen spelen, zoals in de woonkamer. Maar door het spelen eindigt de woonkamer al snel in een stort van rondslingerend speelgoed. Hoe kan u ervoor zorgen dat dit niet gebeurt? Hoe pakt u best de chaos van speelgoed in uw huis aan?

Uw kinderen die zelf hun speelgoed op een zelfstandige manier opbergen na het spelen, klinkt dit als een droom? Kasten op maat van kinderen én van hun speelgoed is hier de ideale oplossing! Hiervoor past u de techniek van 3 bewegingen toe: Houdt in gedachten dat het meest gebruikte speelgoed toegankelijk en gemakkelijk bereikbaar moeten blijven in maximum 3 bewegingen.

Deel het speelgoed op in verschillende categorieën: poppen, speelgoedauto’s, gezelschapspelletjes,... Onze interieurarchitect voorziet opbergruimte op maat van de verschillende speelgoedcategorieën.

Combineer laden en legvakken in diverse afmetingen zodat elk type speelgoed z’n opbergplaats heeft. Boeken en gezelschapsspellen hebben immers andere afmetingen en worden op een andere plaats opgeborgen dan knuffels, poppen of lego.

Voor groot speelgoed voorziet onze interieurarchitect grote, diepe laden onderaan in het TV of salon meubel die gemakkelijk toegankelijk zijn voor uw kinderen.

Tenslotte raadt onze Home Organizer Joke ook aan om elke avond met uw kinderen op te ruimen. s’ Avonds mag er geen enkel speelgoed nog rondslingeren in de woonkamer! Door elke dag het speelgoed terug op te bergen, zal het opruimen voor de kinderen gewoon aanvoelen als “op z’n plaats leggen”. Uw kinderen zullen dus minder speelgoed verliezen en weten altijd waar ze hun favoriete pop of speelgoedauto kunnen terugvinden.

De interieurarchitecten van Camber adviseren u graag bij het vinden van de opbergoplossing die bij u past. Zo passen uw kasten zich aan aan alles wat u erin kwijt wilt en niet omgekeerd!

Resultaat? Een opgeruimde woonkamer creëert rust in uw interieur en rust in het hoofd.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of maak een afspraak in uw dichtstbijzijnde showroom.

Ontdek meer over de Home Organizing trend
Lees ook
Bekijk alle artikelen