Ons huis/nieuw huis: een dressing én tienerkamer op maat voor Nancy, Tom en hun dochter Polien

witte dressing op maat met zwarte open kast voor familie

Ook in de derde aflevering van het nieuwe televisieprogramma Ons huis/nieuw huis helpt Camber bij het creëren van de ideale opbergoplossingen op maat. Samen met interieurarchitect Ken Creemers realiseerden ze weer een geslaagde make-over.

Vandaag gaan we op bezoek bij Nancy en Tom die samen met hun jongste dochter Polien in Berchem wonen. Tom heeft een passie voor koersfietsen waar hij in zijn vrije tijd graag aan sleutelt. Ze hebben echter geen garage dus bij slecht weer belandt hij in de keuken met fietsen en gereedschap, verre van ideaal… Ook dochter Polien heeft nood aan wat privacy en eigen ruimte. Nu moet ze elke keer door de slaapkamer van haar ouders naar haar eigen slaapkamer, iets wat geen enkele veertienjarige leuk vindt. Een verhuis ziet Nancy echter niet zitten, zij heeft als “burgemeester van ’t straat” een sterke band met haar buren en wil dus geen afscheid nemen…

opbergoplossingen op maat in dressingkast met veel ruimte

Onze eigen interieurarchitecte Naomi ging opnieuw met veel enthousiasme aan de slag met Ken om de ideale kasten op maat te realiseren. Dankzij het Camber-team werden de verschillende ruimtes optimaal benut en krijgt dit gezin de ruimte waar ze zo naar op zoek waren. Benieuwd naar het resultaat van een geslaagde make-over? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

De dressing : voor en na

 • foto voor de make-over
  Voor
  foto na de make-over
  Na
 • foto voor de make-over
  Voor
  foto na de make-over
  Na

Een kijkje nemen in de gerenoveerde woning van Nancy en Tom

We nemen je graag mee naar de mooi gerenoveerde woning van Nancy en Tom waar ze samen met hun jongste dochter Polien wonen. Naomi, de interieurarchitecte van Camber, ontwierp in de Camber showroom in Aartselaar verschillende kasten op maat voor twee verschillende ruimtes. In beide kamers koos ze met Ken voor lichte kleuren en strakke lijnen. Toch zorgde ze in de details voor een persoonlijke touch die past bij het gezin.

Om Polien de nodige privacy te gunnen, werd de slaapkamer van haar ouders omgetoverd tot een mooie familiale dressing op maat. Dankzij een slimme combinatie van hangroedes, lades en legvlakken krijgen niet alleen de kleren van het koppel maar ook het beddengoed, de jassen en reiskoffers van het hele gezin hier een plekje.

Vervolgens werd de slaapkamer, op zolder, van Polien aangepakt. Hier werd niet alleen kastruimte op maat voorzien maar ook een bureau. De lichtroze kleur met zwarte afwerkingen is de perfecte mix tussen girly en stoer en staat Polien op het lijf geschreven.

De familiale dressing

Vroeger was dit de slaapkamer van Tom en Nancy. Polien moest hier langs om naar haar eigen kamer te gaan, voor niemand echt ideaal… De slaapkamer van het koppel verhuist dus naar de kamer van Lotte, de oudste dochter, die ondertussen het huis uit is. En zo komt er heel wat plaats vrij voor een mooie dressing waar het hele gezin zijn spullen kan opruimen.

De familiale dressing in 360°

Onze interieurarchitecte Naomi koos met Ken voor witte gesloten dressingkasten tot aan het plafond en combineerde dit met open nissen in donker eikenhout aan de rechterkant. Die laatste zijn de perfecte toevoeging om bijvoorbeeld handtassen in de schijnwerpers te zetten. De goudkleurige handgrepen zorgen voor een leuke én elegante touch die voor meer persoonlijkheid zorgt in de ruimte.

In de kasten zelf werd er gewerkt met een combinatie aan legvlakken, lades en hangroedes. Zo is er niet alleen voldoende ruimte om kleedjes, broeken, hemden en bloesjes op te hangen maar ook voor ondergoed, truien en zelfs grotere reistassen of -koffers. De lades zorgen ervoor dat je altijd overal makkelijk bij kan en dat je een goed overzicht hebt.

Dressing maatkast tot aan het plafond ingewerkt
Prijs van deze Camber maatkast
 • 7.900 €
 • Naomi, interieurarchitect
 • Luc, Dirk en Luka, meubelplaatsers

Deze prijs omvat zowel het ontwerp door een interieurarchitect, de kastaccessoires, de levering, de plaatsing en 10 jaar garantie.

Bekijk deze realisatie

Een tienerkamer onder schuin dak waar pastel roze de toon zet

In de slaapkamer van Polien werd een bureau voorzien en een kast onder de schuinte. Voor beiden werd een lichtroze tint gekozen met zwarte handgrepen en tafelpoten die de stoere kant van Polien mooi weerspiegelen. Er is ook nagedacht over opbergruimte voor haar pennen en papier dicht bij de hand. Het bureau werd onder het dakraam geplaatst zodat ze optimaal kan genieten van het daglicht.

Zolderkamer op maat onder schuin dak met opbergoplossingen op maat van tiener

Onder de schuinte, typisch voor een zolderkamer, werd een volledige inrichting dankzij kasten op maat voorzien. Een deel werd een dressingkast op maat met een hangroede en legvlakken. Er werden ook open opbergvakken voorzien die ideaal zijn voor het opbergen van schoolmappen maar die ook plaats bieden aan decoratie zoals foto’s. Het lagere kastje in het gezellige zithoekje zorgt voor nog wat extra opbergruimte en maakt de ruimte helemaal af. Polien kan hier makkelijk persoonlijke spulletjes opbergen zoals een juwelendoosje en wat extra zitkussens.

Kasten op maat van elke ruimte

Ook voor dit project deed interieurarchitect Ken een beroep op onze interieurarchitecte Naomi van de Camber showroom in Aartselaar. Samen bekeken ze de renovatieplannen, de noden van het gezin en de indeling van de ruimtes om tot de ideale opbergoplossingen te komen voor dit sympathieke gezin.

Ze keken natuurlijk ook naar welke spullen een plaatsje moesten krijgen en hoeveel ruimte daarvoor nodig was. Op die manier zorgen we echt voor een kast op maat van de ruimte, het gezin én wat er opgeruimd moet worden. Bij Camber vinden we het belangrijk om rekening te houden met de kleinste details, zo zijn we zeker dat we de perfecte opbergoplossing op maat realiseren.

nancy uit ons huis nieuw huis
Nancy
Klant

“We zijn heel blij met het resultaat en vooral met de afwerking van de maatkasten.
Het team van Camber heeft echt goed werk geleverd.”

Wist je dat?

Camber is een familiebedrijf met een eigen team van specialisten voor elke fase van jouw project. Van het uittekenen van de plannen, het vervaardigen van de onderdelen in onze eigen ateliers en de zorgvuldige plaatsing door onze meubelplaatsers, wij zorgen voor alles. Zo kan elk gezin, net als dat van Nancy en Tom, onbezorgd genieten van de opbergoplossingen op maat van hun leven.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.