Ons huis/nieuw huis: opbergoplossingen op maat van het nieuw samengesteld gezin van Marijke en Tine 

Tienerkamer met lades

In de tweede aflevering van het nieuwe televisieprogramma Ons huis/nieuw huis op VRT 1 sloeg het team van Camber opnieuw de handen in elkaar met interieurarchitect Ken Creemers. Samen creëerden ze de ideale opbergoplossingen op maat en zorgden ze de voor een indrukwekkende make-over.

Vandaag zakken we af naar Heist-op-den-Berg, naar het nieuw samengesteld gezin van Marijke en Tine. Tine kocht het huis 16 jaar geleden met haar ex-partner en wil graag verhuizen. Het huis is toe aan een grondige renovatie en is eigenlijk te krap voor het gezin van zes. Marijke zou er echter graag blijven wonen. Alleen is het huis echt wel wat aan de kleine kant voor het hele gezin…

Witte vestiaire op maat met laag meubel

Gelukkig weten we bij Camber precies hoe we voor elk gezin de ideale opbergoplossingen op maat kunnen creëren. Onze eigen interieurarchitecte Naomi van de showroom in Aartselaar ging aan de slag en ontwierp verschillende kasten op maat om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Ontdek hieronder het resultaat van deze straffe make-over!

De berging: Voor en na 

 • foto voor make-over
  Voor
  foto na make-over
  Na

Binnenkijken in de gerenoveerde woning van Marijke en Tine

Stap mee binnen in het gerenoveerde huis van dit sympathieke koppel. Onze interieurarchitecte Naomi tekende verschillende kasten op maat voor drie verschillende ruimtes in de woning. Ze koos voor een strak wit design, wat zorgt voor voldoende ruimtegevoel, in combinatie met mooie houttinten, wat op zijn beurt zorgt voor een warm sfeer.

Eerst werd de berging aangepakt. In deze smalle ruimte werd een grote kast op maat geplaatst waar de wasmachine, droogkast, poetsspullen en onderhoudsproducten een plekje kregen. Bovendien zorgden we er ook voor dat de meterkast en boiler netjes verborgen werden achter de stijlvolle kastdeuren.

In de inkomhal werd er voldoende opbergruimte voorzien zodat iedereen zijn jassen en schoenen kan opruimen. Dankzij een mooi zitbankje op maat met geïntegreerde lades werd er niet alleen een plekje gecreëerd waar het gezin makkelijk de schoenen kan aan- en uittrekken maar krijgen accessoires zoals mutsen en sjaals een handige opbergplek.

Tot slot werd er in de slaapkamer van Mon, de op één na jongste telg van het gezin, een grote op maat geplaatst. Daar past niet alleen kleding in, ook gezelschapspelletjes en schoolgerief krijgen hier een plekje. Naomi koos voor heel wat lades zodat je alles overzichtelijk kan opbergen. De combinatie van wit met de donkerdere tinten van notelaar zorgen ook hier voor een warme sfeer.

Witte Berging op maat met uittrekbaar legvlak

Opbergoplossingen op maat voor een opgeruimde berging

We nemen eerst een kijkje in de berging van het gezin. Deze ruimte is niet zo groot en vormt bovendien de toegang naar de tuin. Het is dus belangrijk dat alles netjes opgeruimd kan worden. Dankzij de maatkasten van Camber hoeft het gezin zich nu nooit meer zorgen te maken over een rommelige doorgang naar de tuin.

Naomi koos voor een witte kast tot aan het plafond met zwarte handgrepen voor een tijdloos en strak design en onder de machines werden uittrekbare legvlakken voorzien. Om altijd op een ergonomische manier de was te doen! Hieronder werd er gekozen voor open opbergvakken zodat de vintage wasmanden niet alleen een vaste plek krijgen maar ook een speelse touch toevoegen aan de ruimte.

In de bovenste kasten werd er gewerkt met legvlakken zodat niet alleen de onderhoudsproducten maar ook droge etenswaren netjes opgeruimd kunnen worden. Naast de machines werd er dan ook nog ruimte voorzien voor de emmer en dweil. Handig en zo slingeren er nooit natte dweilen rond.

Tot slot, werden ook de verwarmingsketel, meterkast en boiler in de kast verwerkt. Zo blijven ze steeds toegankelijk maar zijn ze uit het zicht. En onder deze technische installaties is er nog voldoende ruimte voor wat extra spulletjes zoals een paar extra opbergdozen en de stofzuiger.

Witte berging op maat met uittrekbaar legvlak voor de was
Prijs van deze berging kast op maat
 • 5.500
 • Naomi, interieurarchitect
 • Kevin, meubelplaatser

Deze prijs omvat zowel het ontwerp door een interieurarchitect, de kastaccessoires, de levering, de plaatsing en 10 jaar garantie.

Bekijk deze realisatie

Een inkomhal waar iedereen zich meteen welkom voelt

Een mooie vestiairekast op maat is onmisbaar voor een opgeruimde inkomhal, zeker in een groot gezin zoals dat van Marijke en Tine. Onze interieurarchitecte Naomi koos hier voor elegante witte kasten afgewerkt met donkerhouten bladen in notelaar en lederen handgrepen voor een warm gevoel van zodra je de voordeur opent.

Witte vestiaire op maat met laag meubel met lades

Het gezin had nood aan voldoende plek voor de jassen, rugzakken en vele schoenen. Aan de linkerkant werd er een kast op maat tot aan het plafond geplaatst met voldoende hangroedes en legvlakken zodat alle jassen en rugzakken eenvoudig opgeruimd kunnen worden. De ene hangroede werd wat hoger gehangen zodat de laarzen van het gezin een plekje kregen. Onder de andere hangroede werden dan weer twee lades voorzien voor het opbergen van de fietshelmen.

Naast deze kast werd een leuk bankje voorzien met lades. Het biedt wat zitruimte in de inkomhal zodat iedereen makkelijk zijn schoenen aan en uit kan trekken maar is vooral een goede opbergoplossing voor verschillende accessoires zoals mutsen en sjaals.

Aan de andere kant van de inkomhal werd er een lagere kast voorzien met legvlakken voor schoenen. Op die manier werd de nis tussen de voordeur en de deur naar de woonkamer optimaal benut en is er boven de kast zelf nog wat ruimte voor het toevoegen van een persoonlijke touch zoals een mooi kunstwerk of een plantje.

Een witte dressing voor meer dan alleen kleren

Een gezin met vier kinderen heeft natuurlijk ook heel wat kleren, schoolgerief en gezelschapsspelletjes die allemaal een plekje moeten krijgen. In de slaapkamer van Mon werd er daarom een ruime kast op maat geplaatst die van de ene muur naar de andere loopt.

Om het geheel wat minder zwaar te maken werd het middelste gedeelte van de kast lager gemaakt en voorzien van lades. Ook hier werd er gekozen voor dezelfde stijl als in de inkomhal en ging Naomi voor de combinatie van witte kasten met donkerhouten accenten en lederen handgrepen. De lades bieden voldoende ruimte om T-shirts, shorts, ondergoed en accessoires overzichtelijk op te ruimen.

De slaapkamer: Voor en na 

 • foto voor make-over
  Voor
  foto na make-over
  Na

In de hoge kasten werden hangroedes voorzien en verschillende legvlakken. Zo is er niet alleen voldoende ruimte voor kleding maar ook voor schoolgerief zoals mappen, papieren en schrijfspullen en voor de vele gezelschapsspelletjes die het gezin graag samen speelt. Leuk detail: er werd ook gedacht aan ruimte voor een wasmand in de kast. Makkelijk omdat de wasmand dan geen extra ruimte inneemt in de slaapkamer maar ook omdat de mama’s zo nooit op zoek moeten naar de vuile was van hun kroost.

Deze kamer werd bovendien ingericht met het oog op later. Wanneer de oudste telg zijn vleugels strekt en de deur van het ouderlijke huis achter zich dichttrekt verhuist Mon naar beneden. Wat ze dan met deze ruimte en kast van plan zijn? Dat wordt dan een ruime dressing zodat Marijke en Tine de hele verdieping voor hen alleen hebben.

Kasten op maat van elke woning én elk gezin

Onze interieurarchitecte Naomi van de Camber showroom in Aartselaar zat voor dit project samen met interieurarchitect Ken. Samen bekeken ze niet alleen wat de noden en wensen waren van dit gezin maar ook welke mogelijkheden het huis hen bood.

Samen creëerden ze de perfecte maatkasten voor dit gezin geïnspireerd door de verschillende realisaties die te zien zijn in de showroom. Ze konden er natuurlijk ook de verschillende materialen, kleuren en accessoires rustig bekijken om de ideale opbergoplossingen voor dit gezin tot in de puntjes af te werken. Zo zorgen we er bij Camber voor dat we altijd kasten op maat van elke woning en elk gezin realiseren.

Marijke van ons huis nieuw huis
Marijke
Klant

“We wilden absoluut niet het gevoel krijgen dat we een catalogus binnenwandelden. Camber is erin geslaagd om mooie opbergkasten op maat te creëren die helemaal bij ons en onze stijl passen!”

Wist je dat?

Het was voor Marijke en Tine heel belangrijk dat hun interieur uniek was en paste bij hun stijl en gezin. Bij Camber streven we steeds naar de optimale combinatie tussen functioneel en mooi, zodat de ideale opbergoplossing altijd perfect past in jouw interieur. Daarom is elke kast die wij creëren uniek.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie ofmaak een afspraakmet een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.