Ons huis/nieuw huis: Voldoende opbergruimte voor het gezin van Elyne en Lorenz dankzij kasten op maat

Salon met tv-meubel op maat

Camber is één van de trotse partners voor het gloednieuwe televisieprogramma “Ons huis/nieuw huis” op Eén. In het programma werken we samen met interieurarchitect Ken Creemers om de woningen van de deelnemende gezinnen een prachtige make-over te bezorgen.

Vandaag nemen we jullie mee naar Pulderbos waar Lorenz en Elyne, een creatief kapperskoppel, in een gezellige bungalow wonen met hun vier kinderen, Moris, Gerolf, Marcel en Henk, en hun hond, Patrick. Elyne zou graag verhuizen want in de gelijkvloerse woning die ze destijds kochten is er nu simpelweg te weinig ruimte voor zo’n groot gezin. Ze wil graag naar een groter huis verhuizen met voldoende opbergruimte en vooral genoeg slaapkamers zodat iedereen een eigen plekje krijgt. Lorenz daarentegen is geboren en getogen in Pulderbos en niet zo happig op een verhuis. Toch ziet ook hij een grondige renovatie met vier kinderen in huis niet meteen zitten.

Salon met tv-meubel op maat

Gelukkig weten we bij Camber precies hoe elke ruimte optimaal benut kan worden. Onze eigen interieurarchitecte Naomi van de showroom in Aartselaar ging samen met Ken met plezier deze uitdaging aan en ontwierp de ideale kasten, helemaal op maat van dit gezin. Benieuwd naar de make-over en het resultaat?

Lees dan zeker verder!

De woonkamer: Voor en na 

 • foto voor make-over
  Voor
  foto na make-over
  Na

Binnenkijken in de gerenoveerde woning met maatkasten

We nemen je mee in de gerenoveerde woning van Elynn en Lorenzo waar de interieurarchitecte van Camber, Naomi, aan de slag ging in verschillende ruimtes. Ze ontwierp stijlvolle en strakke maatkasten in lichte kleuren voor een aangenaam ruimtegevoel. Iets waar het dit gezin net aan ontbrak in deze woning.

In de inkomhal plaatsten we een multifunctionele vestiairekast. Zo besloten we om hier niet alleen ruimte te voorzien voor jassen, mutsen en dergelijke. We gingen nog een stapje verder zodat ook de berging met wasmachine en droogkast hier een plek kregen.

In de woonkamer was het belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren voor het gezin. Naomi zorgde niet alleen voor een mooi én praktisch tv-meubel in de zithoek maar ook voor een elegant dressoir op maat om tal van spullen netjes en uit het zicht in op te bergen.

Om elk kind een eigen slaapkamer te geven, werd niet alleen een stukje woonkamer opgeofferd maar ook de garage werd omgetoverd tot extra woonruimte. Op die manier konden zowel Gerolf als Moris hun eigen plekje krijgen. Naomi ontwierp kasten en een bureau op maat voor in de slaapkamer van Gerolf. Tot slot, kregen Elyne en Lorenz in hun master bedroom een strakke witte dressing met leren handgrepen.

De woonkamer in 360°

Elyne van ons huis nieuw huis
Elyne
Klant

“We waren toch een beetje bezorgd dat de woonkamer eigenlijk te klein zou zijn voor kasten. Maar we hadden het mis, het team van Camber is erin geslaagd om dankzij maatkasten extra opbergruimte te creëren en het interieur een stijlvolle look te geven.”

In het zitkamergedeelte bedacht onze interieurarchitecte Naomi een combinatie van een wandkast in een lichthouten tint en textuur met open en gesloten vakken en een lage witte tv-kast.

De open opbergvakken in de wandkast zijn perfect om originele en mooie decoratiestukken in de kijker te zetten. Een mooie vaas, wat planten voor een groene touch, … Het is de perfecte manier voor Elyne en Lorenz om hun eigen smaak en persoonlijkheid te integreren in het interieur. De gesloten opbergvakken zijn op hun beurt de ideale plek om spullen zoals waxinelichtjes, dekentjes en extra kussens op te bergen. Perfect om een filmavondje als gezin extra gezellig te maken!

tv meubel op maat met decoratieve open kast
Prijs van deze TV-kast op maat
 • 3.325
 • Naomi, interieurarchitect
 • Luc en Filip, meubelplaatsers

Deze prijs omvat zowel het ontwerp door een interieurarchitect, de kastaccessoires, de levering, de plaatsing en 10 jaar garantie.

Bekijk deze realisatie

Wat speelgoed, een lader, … Allemaal voorwerpen die weleens rondslingeren in de woonkamer, zeker in een groot gezin. Gelukkig bedacht de interieurarchitecte hier de ideale opbergoplossing voor. Dankzij de witte tv-kast is er nu steeds voldoende plek om speelgoed, kinderboekjes, de decoder, spelconsole en laders netjes op te bergen. Er zijn twee grote lades voor het favoriete speelgoed en de favoriete boekjes van de kinderen. Links daarvan is er een vak op maat om de spelconsole, decoder en laders altijd binnen handbereik te hebben maar wel uit het zicht. De lichte houten wandkast die uit de tv-kast lijkt te komen zorgt trouwens voor een elegante verbinding naar de zetel en het tapijt toe. Op die manier ontstaat er een gezellig coconnetje waar het gezin van hun momenten samen kan genieten.

In het eetkamergedeelte werd een dressoir voorzien in dezelfde lichte tinten. De kastdeurtjes werden voorzien van lederen handvatjes die perfect passen bij de eetkamerstoelen. Op die manier ontstaat er een mooie aansluiting tussen de verschillende stukken in het interieur. Achter de kastdeurtjes werden niet alleen opbergvakken voorzien maar ook lades. Dat is namelijk de ideale manier om je spullen overzichtelijk op te bergen en om er makkelijk bij te kunnen. Naast de klassieke spullen die je in zo’n dressoir opbergt zoals servetjes, servies en glazen werd er onderaan ook plaats voorzien voor de knutselspulletjes van de kinderen. Ideaal omdat ze er zo heel eenvoudig zelf bij kunnen en ook weer snel kunnen opruimen.

Dankzij de combinatie van licht hout en wit in de woonkamer ontstaat er een aangenaam gevoel van ruimte zelfs nadat de ruimte kleiner werd na de verbouwingen.

Vestiairekast en berging in één maatkast

Iedere inkomhal kan een mooie vestiairekast gebruiken, dat is voor dit gezin niet anders. Verschillende witte kastdeuren tot aan het plafond zorgen ervoor dat alle jassen, schoenen, mutsen, sjaals en handschoenen altijd netjes opgeruimd zijn. De handgrepen zijn dezelfde als in de woonkamer, zo werd dezelfde stijl doorgetrokken in het volledige interieur.

Witte dressing op maat in de inkomhal

De hangroedes werden op verschillende hoogtes gehangen zodat elk gezinslid makkelijk bij zijn of haar eigen jas kan. Er werden legplanken voorzien voor de schoenen maar ook voor de helm van Lorenz en de boekentassen. De lades zorgen er dan weer voor dat kleinere accessoires zoals handschoenen en mutsen makkelijk terug te vinden zijn.

Naast de traditionele spullen kregen ook de wasmachine, droogkast, strijkplank, strijkijzer en onderhoudsproducten een plekje in de vestiairekast. En onze interieurarchitecte heeft ook aan de veiligheid gedacht. De legplanken voor de schoonmaakmiddelen werden namelijk bovenaan geplaatst zodat de kinderen er niet bij kunnen. Tot slot werden ook de meterkast en verwarmingsketel netjes achter deze kastdeuren verborgen.

Een dressing voor een master bedroom die rust uitstraalt

Vier kinderen in huis dat kan best vermoeiend zijn. Onze experts zorgden er dus voor dat de slaapkamer van Elyne en Lorenz een plek is waar ze tot rust kunnen komen met z’n tweetjes na een drukke dag.

De slaapkamer kast: voor en na 

 • foto voor make-over
  Voor
  foto na make-over
  Na

Ook hier werd dezelfde stijl doorgetrokken en werd er gekozen voor de zwarte lederen handgrepen. Links van de kastdeuren die tot aan het plafond lopen werd er een lagere ladekast voorzien. Niet alleen zijn die lades een handige opbergplek voor ondergoed en sokken maar er is ook plaats op de kast. Zo kan je hier bijvoorbeeld je wasmand opzetten om al de was netjes in de kast op te ruimen.

In de hoge kasten werden hangroedes voorzien op verschillende hoogtes. Zo kon kortere kleding zoals hemden en vestjes maar ook langere kleding zoals lange jurken en rokken netjes opgehangen worden. Daarnaast zijn er legvlakken voor truien, T-shirts én handdoeken. Doordat die laatsten in de dressing bewaard worden, is er meer ruimte in de badkamer.

Een moderne én duurzame kinderkamer

Voor Gerolf, een echte dino-liefhebber, heeft onze Camber-expert een moderne kinderkamer ontworpen waar hij nog jaren plezier aan gaat beleven. Bovendien werd ervoor gezorgd dat hij van zijn slaapkamer echt een eigen plekje kan maken. Boven het bureau werd er bijvoorbeeld een grote nis gemaakt zodat hij niet alleen zijn favoriete boeken kan uitstallen maar ook zijn grote dino een mooi plaatsje kan geven.

Het bureau zelf werd voorzien van ledverlichting en in de kasten links en rechts ervan is er voldoende ruimte om al zijn kleren en schoolspullen op te bergen. Er zijn verschillende legvlakken voor truien, T-shirts, broeken en zijn helm, een hangroede om hemdjes en vestjes op te hangen maar ook een paar lades om sokken en ondergoed netjes op te ruimen.

Een persoonlijke aanpak op maat van elk gezin, klein én groot

Net als bij elk project hebben we hier de tijd genomen om te luisteren naar de wensen en noden van het gezin. Onze interieurarchitecte Naomi zat voor dit project samen met Ken. Samen konden ze de plannen overlopen, de wensen van het koppel in detail bespreken en inspiratie halen uit de vele realisaties die te zien zijn in onze showroom in Aartselaar. In de atelier-zone kozen ze samen de verschillende materialen, kleuren en accessoires om de perfecte maatkasten te creëren. Op die manier zorgen we er bij Camber voor dat de kasten niet alleen op maat van de ruimte gerealiseerd worden maar vooral op maat van het gezin.

Wist je dat?

Dankzij onze uitgebreide keuze aan kwaliteitsvolle materialen, accessoires en afwerkingen kunnen we voor elk gezin de perfecte opbergoplossing op maat ontwerpen, of dat nu een groot gezin is zoals dat van Elyne en Lorenz of een klein gezin.

Ben je benieuwd naar onze andere realisaties? Of ben je zelf op zoek naar de perfecte kasten op maat? Download onze Camber brochure voor meer informatie en inspiratie of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten in je dichtstbijzijnde showroom voor een vrijblijvende offerte. Ze verwelkomen je graag in één van onze 20 showrooms om samen je project te bespreken.