Home Organizing tip: Verticaal opbergen voor een beter overzicht

Home Organizing: verticaal opvouwen

Wil je plaats besparen en in één oogopslag zien wat er in een kast of lade zit? Dan is de verticale opbergmethode iets voor jou. Je gebruikt de ruimte optimaal, je hebt een duidelijk overzicht en alles ligt altijd bij de hand zodat je het na gebruik ook weer eenvoudig kunt opruimen. Home Organizer Marie toont je stap voor stap hoe je dat het best aanpakt.

Kleding verticaal opvouwen

De dressing is één van de eerste ruimtes waaraan we denken bij de verticale opbergmethode. Door je kleding verticaal op te plooien, ontstaat er meer ruimte en een beter overzicht. Zo is ’s ochtends zoeken naar dat ene kledingstuk voorgoed verleden tijd.

Hoe plooi je kleding verticaal op? Ga altijd uit van een rechthoek. Voor een T-shirt begin je dus met een klassieke manier van opvouwen: je slaat de mouwen om naar het midden en krijgt zo een lange rechthoek. Vervolgens plooi je de onderkant naar het midden en daarna doe je hetzelfde met de bovenkant. Om ervoor te zorgen dat alles netjes opgeplooid blijft, duw je tot slot het bovenste deel in de opening van het onderste deel. Ook met broeken en andere kleren kan je deze methode makkelijk toepassen. Of wat dacht je van de verticale opbergmethode in je vestiairekast voor bijvoorbeeld al je sjaals?

Home Organizing: verticaal opvouwen stappenplan

Verticale organisatie in je bureau

Ook in een kantoorruimte kan je je leven een stuk aangenamer maken dankzij verticaal opruimen. Gebruik bijvoorbeeld een lade met rails waar je mappen en dossiers in kan hangen zoals in het bureau van Camber Personality Daniela. Veel overzichtelijker dan wanneer je ze op elkaar stapelt.

Wil jij je woning upgraden met opbergoplossingen op maat van jouw leven en gezin? Onze interieurarchitecten adviseren jou bij het kiezen van maatkasten voor elke ruimte in huis. Contacteer ons en maak een afspraak in jouw dichtstbijzijnde Camber-showroom.