Bureau opruimen en inrichten: Tips van home organizer Marie

bureau inrichten

Als je de projecten rond Camber Personality hebt gevolgd, weet je al dat Tv-presentatrice Daniela Prepeliuc op Camber vertrouwde voor de inrichting van haar bureau. Het was een uitdaging voor onze interieurarchitect om opbergruimte te creëren voor alle items, waarvan sommige nogal ongebruikelijk zijn in een bureauruimte. Daniela heeft veel boeken en dossiers, maar ook koffers, lampen en sportkleren die opgeborgen moesten worden.

Om een goed overzicht te hebben op alle spullen en niets nutteloos te bewaren, bracht onze home organizer Marie eerder een bezoek aan Daniela. Ze leerde haar de home organizing techniek, die bestaat uit verzamelen-sorteren-opbergen, zodat de interieurarchitect aan de slag kon met het ontwerp van de nodige opbergruimte.

Vandaag is het bureau met opbergruimte geïnstalleerd en is het tijd om alle items op te bergen. Ontdek in dit artikel handige tips van Marie om dit aan te pakken.

home organizing tips voor kantoor opruimen

Het nieuwe kantoor ontdekken

Marie haar glimlach zegt alles, bij het zien van het nieuwe kantoor! Ze vertelt dat ze enorm enthousiast is en het gevoel heeft dat de ruimte twee keer zo groot is geworden. De kamer lijkt bovendien ook veel groter en lichter, dankzij de witte kasten. Het is tijd om alles op te bergen in deze kasten!

Voor & na

 • Bureau op maat Daniela
 • bureau op maat daniela prepeliuc
 • bureau inrichten door camber
 • bureau op maat daniela prepeliuc
 • bureau op maat daniela prepeliuc
 • bureau op maat daniela prepeliuc
daniela prepeliuc Camber
Daniela

“Aan alle vereisten zijn voldaan: twee bureaus voor volwassenen, eentje voor kleine Victor, ruimte om de koffers en sportkleren op te bergen”

De kantoororganisatie

Marie heeft veel waardevolle tips voor Daniela. Deze tips zullen haar helpen om haar kantoor goed te organiseren, en dat ook zo te houden. Ideeën die je ook thuis kunt gebruiken.

“Dankzij het advies van een home organizer, leer je de juiste manier om dingen op te bergen. Door dat te combineren met de juiste opbergoplossingen van Camber, kan alles moeiteloos worden opgeborgen. – Marie Steen

bureau met opbergruimte camber

Overzicht van de beschikbare ruimte

Voordat je spullen opbergt, is het een goed idee om eens rond te kijken hoeveel ruimte er in elke kast beschikbaar is. Marie ziet dat er vakjes onder de bureaus zitten, ideaal voor kleine benodigdheden zoals pennen, nietjes en plakband. Er is ook een legger voorzien op hoogte van kleine Victor, zodat hij gemakkelijk bij zijn spullen kan.

Laten we gaan opruimen!

Daniela had ervoor gezorgd dat alle spullen netjes gesorteerd waren gebleven totdat Marie terugkwam. Nu is het tijd om ze erbij te nemen en een gepast plekje te geven in het bureau met opbergruimte.

Geen rondslingerende mappen meer; ze hebben nu een eigen plekje in de kastenwand. Deze kasten zijn dicht bij Daniela’s bureau geplaatst, zodat zij er meteen bij kan zonder op te staan. De administratieve documenten worden verticaal opgeborgen in een lade met rails voor hangmappen.

 

Marie Steen Home Organizer
Marie
Home Organizer

“Ik leg veel nadruk op het verticaal opbergen van je papieren. Zo heb je een goed overzicht van al je documenten.

Een andere interessante tip: het labelen van de kabels van jouw scherm, luidsprekers of computer. Zo is er geen reden tot twijfel wanneer je een apparaat moet loskoppelen. De bureaus zijn ook voorzien van een kabelgoot, om kabels gemakkelijk onder het bureaublad te laten lopen. Zo creëer je een clean desk.

Alle spullen gemakkelijk toegankelijk in een bureau met opbergruimte

Ken je de techniek van de drie bewegingen? Zo niet, dan legt Marie het heel goed uit: “Wat ik adviseer bij het opruimen van je kantoor is om maximaal drie gebaren te gebruiken om iets op te pakken of weg te zetten. Het eerste gebaar is om de kast te openen, daarna moet je maximaal twee gebaren maken om een voorwerp te bereiken.”

Deze techniek werd ook gebruikt om Daniela’s bureau in te richten en op te ruimen. Alles is zo ontworpen dat zij en haar man, maar ook hun zoon Victor, gemakkelijk alles kunnen nemen wat ze nodig hebben voor hun dagelijkse leven. Marie zorgt er natuurlijk voor dat Victors schriften op de kleine plank op zijn hoogte worden gelegd.

home organizing tips voor kantoor opruimen

Een bureau voor jouw welzijn

Zoals Marie uitlegt, is een kantoor geen opslagruimte, maar een werkruimte. Daarom is het voor je welzijn belangrijk dat het opgeruimd en overzichtelijk blijft.

De juiste lichaamshouding bij het zitten aan het bureau is ook belangrijk om je rug te beschermen. Marie geeft Daniela alle tips die ze nodig heeft om zich op haar gemak te voelen achter haar nieuwe bureau:

Marie Steen Home Organizer
Marie
Home Organizer

“Ik raad je aan de 90 – 90 – 90 regel te volgen. Je ogen moeten in een hoek van 90° ten opzichte van het scherm staan, je ellebogen in een hoek van 90° ten opzichte van de stoel en je knieën in een hoek van 90°.”

bureau inrichten door camber

De finishing touch

Je kantoor opruimen en optimaal inrichten is belangrijk, maar leuke decoratie mag zeker niet ontbreken. Naast de praktische elementen, zoals de uittrekbare hangroede voor sportkleding of de kast met de perfecte afmetingen voor een reiskoffer, zijn er op verschillende plaatsen open nissen voorzien. Zo kan Daniela mooie voorwerpen uitstallen die de kamer persoonlijkheid geven.

Geïntegreerde LED-verlichting laat de decoratieve elementen nog beter tot hun recht komen en zorgt voor een warme sfeer. Het voordeel van open nissen is dat je de voorwerpen erin kunt veranderen naargelang jouw stemming en de interieurtrends. Daniela’s nieuwe bureau werd ontworpen om er vandaag en morgen van te genieten.

Marie Steen Home Organizer
Marie
Home Organizer

Kantoren hebben tegenwoordig ook andere functies. In Daniela’s geval bijvoorbeeld, is er een kleine werk- en speelruimte voorzien voor Victor. En die ruimte kan later voor andere zaken dienen. Maatwerk kan een antwoord zijn op jouw behoeften voor vandaag en de toekomst.”

 • bureau inrichten
 • bureau inrichten
 • bureau inrichten
 • bureau inrichten
 • bureau inrichten
 • bureau ordenen
 • bureau ordenen
 • bureau ordenen
 • bureau ordenen
 • bureau ordenen

Wil je graag de home organizing technieken gebruiken om jouw kantoor te organiseren, maar heb je niet voldoende opbergruimte? Maak dan een afspraak in één van onze showrooms om een kast op maat van jou opbergnoden te ontwerpen. Onze interieurarchitecten luisteren naar jouw opbergnoden en bekijken alle mogelijkheden. Breng een bezoekje en ontvang een gratis offerte.