Binnenkijken in een karaktervolle én moderne woning met inbouwkasten op maat

bureau op maat tv
boekenkast op maat bureau

De woning renoveren waar je als kind opgroeide en er vervolgens zelf je kinderen grootbrengen, dat is het prachtige verhaal van dit gezin uit Geldenaken. Virginie en haar gezin toverde de woning van haar grootouders, die stamt uit 1870, om in een hedendaagse thuis met moderne inbouwkasten op maat. Deze vormen een prachtig geheel met de authentieke elementen die behouden bleven.  Zo kan het gezin met een warm gevoel terugdenken aan vroeger.

Camber inbouwkasten op maat bureau

Een modern en sereen thuiskantoor

Het hele grondplan van het huis werd herzien. Tijdens de verbouwingen was het heel belangrijk om een plaats te creëren voor haar eigen professioneel kantoor. Zo was de beslissing om de vroegere wasplaats om te toveren tot kantoor snel gemaakt. Zelfs het vroeger atelier van haar grootvader die aan het kantoor grenst werd de inkomhal voor bezoekers.

Om een rustgevende en warme sfeer te creëren, werd er gekozen voor een combinatie van wit en hout. Ze gingen voor een witte kastenwand met houten nissen om haar favoriete boeken en decoratiespullen een plaatsje te geven. Ook over de indeling werd er goed nagedacht met de interieurarchitecte zodat alle dossiers en andere documenten praktisch en netjes opgeborgen konden worden.

Camber inbouwkasten op maat vestiaire

Een verruimende kast op maat van de inkomhal

In de inkomhal wensten ze graag een ingebouwde vestiaire, die voldoende opbergruimte biedt voor al hun jassen en schoenen. Dankzij de hoge kast kunnen ze in de winter perfect lange mantels opbergen. Op advies van onze interieurarchitecte kozen ze voor een glanzende op maat gemaakte kast die het licht weerkaatst. De kast weerspiegelt zo de authentieke wervels en creëert een wow effect. Bovendien lijkt de gang ook breder.

Camber inbouwkasten op maat bureau

Een home office die werk en quality time combineert

De echtgenoot van Virginie is gepassioneerd door het leger. Hij heeft dan ook een enorme verzameling aan legerboeken én hij schrijft er ook zelf. Hun wens was dus om een ruimte te creëren waar hij volledig kan opgaan in de wereld van defensie en er ongestoord over kan schrijven.

Bovendien was er ook nood aan voldoende opbergruimte voor de boekenverzameling. De interieurarchitect ontwierp daarom een op maat gemaakte boekenkast. Speciaal aan deze maatkast, zijn de open nissen die werden aangepast aan de specifieke formaten van de unieke oorlogsboeken.

Wat ook erg aangenaam is aan deze werkplek, is dat ze door de boekenkast voldoende is afgebakend, maar toch niet volledig. Ze biedt nog opening naar de leefruimte. Zo kan heel het gezin toch nog contact houden met elkaar en het gevoel van quality time versterken.

Camber inbouwkasten op maat dressing

Een dressing op maat van het hele gezin

Om een maximaal aan ruimte te behouden, koos dit gezin ervoor om geen kleerkasten te plaatsen in de slaapkamers. In de plaats daarvan kozen ze voor een 11-meter lange familiedressing in de nachthal. Zo heeft elk lid van het gezin een stuk van de lange gang om zijn spullen in op te bergen

De interieurarchitecte luisterde naar de opbergbehoeftes van elk gezinslid, om zo de optimale indeling te voorzien. Voor hun jongste zoon Achilles werd er bijvoorbeeld een specifieke lade voorzien speciaal voor al zijn scoutsspullen. Voor zijn papa was gebruiksgemak belangrijk. In zijn deel van de kast koos hij naast een hangroede ook voor een broekdrager en een grote lade met compartimenten voor zijn ondergoed en kousen.

boekenkast op maat bureau
Virginie
Getuigenis van de klant

“De luxe van onze huidige samenleving is tijd. Ik verspil geen tijd met het zoeken naar iets, de momenten die ik bespaar kan ik echt genieten samen met mijn kinderen. En dat is onbetaalbaar!”

Geïnspireerd door deze karaktervolle woning met moderne toets? Onze interieurarchitecten bekijken graag met jou hoe we ook jouw woning modern én praktisch kunnen inrichten met inbouwkasten op maat. Neem zeker contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.