Dressing en bureau met een optimaal ruimtegevoel

tv reportage kasten dressing op maat camber
tv reportage kasten dressing op maat camber

In deze TV reportage maak je kennis met een gezin dat droomde van een huis met meerdere open ruimtes. Een van de grote uitdagingen aan dit project was het ontwerp en de realisatie van kasten die perfect passen bij de moderne en strakke inrichting van deze nieuwbouw.

tv reportage kasten dressing op maat camber

Werken met de kindjes in de buurt

Het bureau is voor haar een belangrijke ruimte in huis. Omdat mevrouw vaak van thuis uit werkt, droomt ze van een bureau dat aan meerdere wensen voldoet.

Bovenaan het verlanglijstje stond een bureau in een open ruimte die uitgeeft op de rest van de woning zodat er steeds contact is met de kinderen als zij beneden spelen. In deze ruimte moet mevrouw dus kunnen werken in de beste omstandigheden. Maar het is ook een plek waar zij en haar kinderen samen tijd doorbrengen en leuke momenten delen.

Marij
Getuigenis van een klant

“De interieurarchitecte van Camber stelde een groot werkblad voor, wat dit bureau geweldig maakt! De kinderen kunnen nu naast mij hun tekeningen of huiswerk maken.”

tv reportage kasten dressing op maat camber

In deze ruimte, die hoofdzakelijk als werkplek dient, staat ook een boekenkast op maat. Aan deze bijzonder strakke boekenkast werd een kleuraccent toegevoegd om het geheel een persoonlijke toets te geven. Al de boeken van mevrouw en het papierwerk worden hier opgeborgen, maar dat niet alleen! Hun oudste zoon begint nu ook te lezen dus werd er speciaal voor hem ook een legvlak voorzien voor zijn boeken.

tv reportage kasten dressing op maat camber

Harmonieus geïntegreerde dressing

Ook de dressing is een open en lichtrijke ruimte die de verbinding vormt tussen de bad- en slaapkamer.

Dankzij de goede balans van open en gesloten kasten, kan alles in een oogwenk opgeruimd en/of toonbaar gemaakt worden. Om de ideale dressing te creëren, gebeurde alles in overleg met de interieurarchitecte van Camber.

“Voor ons was het echt belangrijk om het licht van buiten naar binnen te brengen, en daar is Camber zeker in geslaagd.”

“Het was van in begin zoeken naar een compromis tussen open en gesloten kasten, omdat ik alles altijd ordelijk en netjes wil houden. De interieurarchitecte raadde ons ook aan om compartimenten in hout te voorzien die iets meer warmte geven aan de ruimte. Praktisch en mooi!”

tv reportage kasten dressing op maat camber

In de dressing zijn er lades voor sjaaltjes en halsdoeken maar er is ook opbergruimte voorzien voor grotere zaken zoals beddengoed. En omdat het verschil vaak in de kleinste details zit, heeft de interieurarchitecte ook enkele nissen voorzien waarin mevrouw de tekeningen van haar kinderen kan laten zien.

Naast de gesloten kasten is er een open kast met hangroede die het leven van mevrouw zo veel makkelijker maakt.

De hangroede is heel handig. Ik hang er mijn favoriete outfits die ik de komende week zal aantrekken. Zo verlies ik geen tijd in de ochtend.”

tv reportage kasten dressing op maat camber

De bank, die ook als opbergmeubel dient, is erg geliefd bij de kinderen want nu kunnen zij hun mama bewonderen terwijl ze haar outfit past. Zo zie je maar hoe een nieuwe inrichting nieuwe gewoontes creëert!

Wil je ook een project op maat realiseren met onze interieurarchitecten? Vraag om een offerte of breng een bezoek aan onze showrooms!