Een droomhuis om gasten te ontvangen: een praktische vestiaire en leuke speelkmaer

Ontdek het huis van Michel en zijn vrouw in Eigenbrakel. Het vorige huis van het koppel was gelegen in het bos en daardoor nogal donker vanbinnen. Voor hun nieuwe woning, wilden ze meer lichtinval en een mooi uitzicht. Ze bouwden de woning van hun dromen en deden een beroep op Camber voor het interieur.

Michel en zijn partner brengen veel tijd thuis door en genieten graag met hun kinderen en kleinkinderen. Daarom vroegen ze de hulp van een maatwerkspecialist bij het ontwerpen van hun kantoor, dressing, vestiaire, wasruimte, en een speelkamer voor hun kleinkinderen.

Michel
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“De interieurarchitect van Camber gaf ons zeer goed advies. Ze begreep onze wensen heel goed en liet ons zien wat er allemaal mogelijk was. Ik denk dat het belangrijk is om met een interieurarchitect te praten, want wij hebben onze ideeën, maar zij kunnen ons vertellen wat wel en niet mogelijk is qua uitvoering.”

Een sober en elegant bureau

Michels kantoor heeft een adembenemend uitzicht op het omringende platteland. Om dat uitzicht helemaal tot zijn recht te laten komen, hielden we de rest van de inrichting zo sober mogelijk. Op aanraden van de interieurarchitect ging het koppel voor inbouwkasten op maat in donkere kleuren die perfect passen bij zijn bestaand bureau die hij meenam uit zijn vorig huis. Deze discrete meubels trekken de aandacht naar het raam. En om het uitzicht optimaal te benutten, is het bureau ertegenover geplaatst.

Een smalle ruimte optimaal ingericht met een open dressing

Vanaf het begin van het project wilde Michels partner een open dressing, zodat zij een overzicht heeft over al haar kleding. Zo kan ze gemakkelijk haar outfits kiezen.  “Je moet de kleren mooi opbergen en alles netjes opplooien. Als je dat doet, is het erg aangenaam.” – Michel

Aangezien dit een vrij smalle gang was, waren open dressingkasten een goede optie om ruimte te besparen. Tegenover elkaar werden kleerkasten op maat geplaatst die de volledige hoogte van de ruimte in beslag nemen. De inbouwkasten bestaan uit legplanken voor truien en T-shirts, praktische hangers voor jasjes, overhemden en jurken, en verschillende lades en broekenrekken. De hoofdkleur in de dressing werd uitgevoerd in licht hout, dat zorgt voor een licht en open gevoel. Daarnaast werden enkele donkere houten lades toegevoegd voor schoenen en ondergoed.

Een leuke speelkamer voor de kleinkinderen

Om aan de wensen van Michel en zijn vrouw tegemoet te komen, werden in de kamer verschillende meubels op maat voorzien. Er is een groot Tv-meubel in lichte houttinten geplaatst, ook hier zonder handgrepen voor een sober en licht interieur.

Rondom de TV zijn er kasten en lades op maat. De lades onder de TV zijn bijzonder hoog, wat het voor de kinderen en hun grootouders gemakkelijk maakt om het speelgoed op te bergen. Aan de zijkant is een boekenkast geïnstalleerd die ook dienstdoet als plank voor het favoriete speelgoed van de kinderen. De afwisseling tussen de vakken van verschillende grootte geeft het geheel een dynamisch gevoel. Belangrijk als het gaat om een speelse entertainment kamer!

 

Michel
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“We zijn altijd blij om de kleinkinderen te zien, ze zijn erg belangrijk voor ons. Daarom wilden we een goed georganiseerde speelkamer waar ze naar hartenlust kunnen spelen.”

Een praktische wasruimte op maat om te sorteren

Als er één plaats in een huis praktisch moet zijn, dan is het wel de wasruimte. Een wasmachine die te laag staat is bijvoorbeeld erg slecht voor je rug. Daarom denken we bij Camber steeds aan een ergonomische inrichting, en dus ook in deze woning!

Dit koppel heeft het geluk dat ze een grote wasruimte hebben. Het was dus mogelijk om er de wasmachine en de droger te plaatsen, alsook gesloten kasten voor het opbergen van schoonmaakmiddelen en beddengoed. De machines zijn hoog geplaatst en onderaan werden schuifladen toegevoegd om het vullen en leegmaken te vergemakkelijken. Er werd bovendien ook een groot werkblad toegevoegd waarop ze het wasgoed kunnen opvouwen.

Een vestiaire met genoeg ruimte voor gasten

Zoals eerder hierboven vermeld, houden Michel en zijn partner ervan om thuis te entertainen en diners te organiseren met familie en vrienden. Ze willen het hun gasten gemakkelijk maken om hun jassen op te bergen bij het binnenkomen. Een vestiaire op maat zou dus zeer nuttig zijn.

Hier heeft het koppel gekozen voor een gesloten vestiairekast zonder handgrepen, ook weer in lichte houttinten. Als je deze halkast opent, zie je een garderobe voor jassen, maar ook leggers voor hoeden en andere accessoires.

Michel
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“We waren erg blij met het werk, we werden zeer goed geadviseerd. Toen we het eens waren over de plannen, kwam de meubelplaatser alles als een echte professional installeren. Alles is perfect verlopen.”

 

Wil jij ook een praktische en elegante vestiaire, een overzichtelijke dressing of een goed ingerichte speelkamer? Het Camber-team ontwerpt graag samen met jou de ideale meubels op maat! Neem contact met ons op of bezoek één van onze showrooms voor een vrijblijvende offerte.