Een aangename woon- en werkplek voor het hele gezin

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber
bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

In deze klantenreportage ontdekken we het verhaal Ellen en Christophe en hun gezin. Zij kochten het huis van de vader van Ellen enkele jaren geleden en hebben het volledig gerenoveerd. Deze woning van onschatbare sentimentele waarde werd heringericht zodat alles strak en op één mooie lijn met de muren kwam. Het resultaat is een strak Scandinavisch interieur met opbergruimte voor elk gezinslid.

Ellen
Getuigenis van een klant

“Dit is het huis van mijn vader, dat we volledig gerenoveerd hebben. We wilden graag een Scandinavische stijl. Dus wit, strak en met mooie materialen. En we wilden dat die stijl ook werd doorgetrokken naar de kasten.”

“Ik ben iemand die graag alles netjes en opgeruimd heeft en met 3 kinderen is dat niet altijd vanzelfsprekend.”

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

Christophe en Ellen kozen voor maatwerk om de Scandinavische stijl van het interieur door te trekken. Met als resultaat dat de verschillende opbergruimtes volledig passen bij de strakke inrichting van de rest van het huis. De interieurarchitecten waren ook zeer vindingrijk in het aanbieden van oplossingen voor de kinder- en tienerkamers onder het schuine dak.

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

Een werkruimte voor iedereen

In dit huis is het bureau een echte familieplek. Daarom is het belangrijk dat de inrichting hier aangepast is aan de levensstijl en gewoontes van het gezin. Ze hebben dus een bureau met veel plaats nodig zodat ook de kinderen er kunnen spelen terwijl papa en mama hen in de gaten kunnen houden.

“Het bureau is voor ons een heel belangrijke plek. We werken allebei geregeld van thuis uit met de kinderen dicht bij ons. Het is een plek voor iedereen. We hadden dus nood aan een ruim en ordelijk bureau.

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

Tegelijkertijd houden Ellen en Christophe allebei van een cleandesk. Zo kunnen ze zich beter concentreren.

“Voor ons was het belangrijk dat de kabels werden weggewerkt, de printer een plekje kreeg en er extra opbergruimte gecreëerd werd. Camber voorzag daarvoor allerlei oplossingen zoals kabeldoorvoeren en een uittrekbaar legvlak voor de printer. Kortom, allemaal kleine oplossingen voor een perfect opgeruimd bureau.”

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

Optimale benutting van de overloop

Ellen en Christophe dachten de overloop eerst gewoon te decoreren met bijvoorbeeld een mooie plant of een schilderij aan de muur. Maar de interieurarchitecte van Camber had een ander voorstel.

Uiteindelijk kunnen ze in de kast op de overloop het speelgoed van de kinderen, de apotheek en allerlei andere spullen kwijt. Alles zit mooi verstopt achter de stijlvolle strakke witte deuren die gelijkkomen met de muur.

“De ruimte op de overloop is een mooi voorbeeld van slimme opbergruimte. Voor ons was dit een verloren ruimte die we niet zouden gebruiken. We waren dus meteen gewonnen voor het idee van de interieurarchitecte om hier kasten te maken. Opbergruimte heb je nooit genoeg.”

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

Een kinderkamer die meegroeit

De kinderkamer van Leonie en George en de tienerkamer van Louis bevinden zich allebei onder de schuinte van het dak. Camber hielp om de beschikbare ruimte in deze kamers optimaal te benutten met kasten op maat. Bovendien is er geen speelkamer in het huis, dus de kinderen moesten voldoende ruimte krijgen om te spelen en te slapen in hun eigen kamers.

Voor de kamer van de jongste, Leonie, bedacht de interieurarchitecte een kast die meegroeit. Het idee? Een hangroede en een in de hoogte verstelbare legvlakken. Echt een duurzame oplossing.

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

Optimaal ruimte benutten onder een schuin dak

Ook de kamer van Louis ligt onder het schuine dak. Daar werd eveneens geopteerd voor kasten op maat om geen enkele centimeter ruimte te verliezen. Maar vooral ook om Louis alle opbergruimte te geven die hij nodig heeft. Zijn kleding kreeg een plekje op de legvlakken, terwijl hij zijn sportgerief in een handige grote lade op maat kan leggen.

“Naast de kast en grote lade stelde de interieurarchitecte ook nog open opbergruimtes voor waar Louis zijn favoriete boeken en spullen kan opbergen. Het resultaat is fantastisch en creatief!

bureau kast opbergruimte kasten op maat camber

Extra opbergruimte in de inkomhal

Ook de inkomhal werd in een nieuw jasje gestoken om het dagelijkse leven van alle gezinsleden te vereenvoudigen. De schoenen en het sportgerief hebben voortaan net als alle zakken en jassen een eigen plekje in de vestiaire aan de voordeur.

Zo zie je maar, dit geslaagde interieur is het resultaat van een nauwe en inspirerende samenwerking. Wil je zelf ook samen met onze interieurarchitecten een project op maat verwezenlijken voor jouw huis? Vraag een online offerte of breng een bezoek aan onze showrooms!

“Het is heel fijn dat de interieurarchitecten van Camber meedenken. Ze hebben ons goed geadviseerd en ervoor gezorgd dat alles ruimtes optimaal benut werden. We zijn heel tevreden met het eindresultaat. Onze ziel zit echt in dit huis.”