Een appartement inrichten om de kleinkinderen te ontvangen 

Vestiaire kast dressing TV meubel bureau op maat camber
Vestiaire kast dressing TV meubel bureau op maat camber

Eric en Annemie zijn jonge grootouders die hun grote woning onlangs hebben ingeruild voor een appartement. Het was voor hen een ware uitdaging om een plekje te vinden voor al hun spullen. Ze hadden dus nood aan veel opbergruimte en kozen voor inbouwkasten op maat zodat ze elke cm² in huis ten volle kunnen benutten.

Vestiaire kast dressing TV meubel bureau op maat camber

Een handige en gezellige inkomhal

Hun interieur werd al van bij de inkomhal onder handen genomen. Er werd een vestiaire kast geplaatst zodat jassen en andere spullen voor buiten niet zouden rondslingeren in de leefruimte. Ieder heeft zijn deel: de ene helft is voor Ann, de andere voor Eric. Er is voldoende plek voor jassen en mantels, en ook al hun schoenen kunnen ze kwijt in een uittrekbaar legvlak. Verder is in de vestiaire een zitbank te vinden die handig is bij het aan- en uittrekken van schoenen maar ook extra opbergruimte biedt voor hun sportspullen.

Annemie
Getuigenis van een klant

De inkomhal van ons appartement is superhandig. Ieder heeft zijn helft in de vestiaire en er is ook een spiegel waar ik snel in kan kijken of alles netjes ligt.”

Vestiaire kast dressing TV meubel bureau op maat camber

De gang als bureauruimte

De interieurarchitecte stelde deze jonge grootouders voor om hun gang een nieuwe functie te geven. Maar hoe? Door deze onbenutte ruimte om te vormen tot een open bureau met groot werkblad. Ruim genoeg dus om te delen met de kleinkinderen.

“Aan de bureau kan ik mijn thuiswerk doen als leerkracht en mijn kleinkinderen kunnen naast mij gezellig spelen waardoor ik ze ook in het oog kan houden.”

Vestiaire kast dressing TV meubel bureau op maat camber

Een praktische logeerkamer en strijkkamer

Voor deze jonge grootouders mocht een logeerkamer zeker niet ontbreken zodat ze hun kleinkinderen kunnen ontvangen zoals het hoort. En wie kleinkinderen zegt, zegt speelgoed! Ze moeten dus extra opbergruimte voorzien. Makkelijker gezegd dan gedaan, want deze ruimte ligt onder een schuin dak. Meubels op maat bleken dus de ideale oplossing om het kleinste hoekje te benutten. Als er niemand blijft slapen, wordt deze ruimte bovendien gebruikt als strijkkamer.

De kast in de logeerkamer is superhandig. We kunnen er niet enkel speelgoed in kwijt, maar de strijkplank kan ook gemakkelijk opgeborgen worden in de kast.”

Vestiaire kast dressing TV meubel bureau op maat camber

Een gesloten dressing in de slaapkamer

In de master bedroom bieden twee kasten op maat de nodige opbergruimte voor hun kleren en beddengoed. De eerste kast, die de ruimte onder het dak optimaal benut, is in notelaar wat de kamer extra cachet geeft. De tweede witte en discretere kast is een dressing met alles wat Ann nodig heeft: zowel korte als lange hangroedes voor jurkjes en hemden, legvlakken voor truien en lades voor accessoires. In hun kamer staat ook een TV-meubel zodat ze ‘s avonds samen in bed naar tv kunnen kijken.

Vestiaire kast dressing TV meubel bureau op maat camber

Ruimte creëren in stijl

Eric en Ann droomden van een strak en modern interieur met warme toetsen en hier en daar een landelijke touch. Daarom hebben ze gekozen voor subtiele houttinten. De combinatie van wit en notelaar heeft hun verwachtingen ingelost. Dankzij kasten op maat die de kleinste cm² benutten, werd er bovendien extra leefruimte gecreëerd!

U droomt ook van een appartement met oplossingen op maat? Contacteer onze interieurarchitectenonline of breng een bezoek aan een van onze vele showrooms!

“Wij zijn zeer tevreden van Camber. De ingemaakte kasten zorgen ervoor dat alles hier één geheel wordt en er geen nutteloze hoekjes overblijven.”