Een authentiek huis met een moderne inrichting

Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber
Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber

Dit gezin was helemaal weg van een prachtig huis, gebouwd in 1905. Het kreeg de naam “La Courtille” en werd voor het eerst gerenoveerd in de jaren 1970. De elektrische en verwarmingssystemen voldeden echter helemaal niet meer aan de hedendaagse normen.

Vandaag bestaat het huis uit een harmonieuze combinatie van oude en nieuwe aspecten, om zo een moderne én warme stijl te creëren. Het minimalistische interieur respecteert de ziel en geschiedenis van het huis, mede dankzij het gebruik natuurlijke materialen zoals parket, linnen jaloezieën en de grote massief houten tafel.

Eric
Getuigenis van een klant

« In het begin wilden we het huis gewoon naar de huidige standaard brengen en het houden zoals het is. Maar onze architect overtuigde ons om een deel van de woning te renoveren en uit te breiden. Hierdoor oriënteerden we de tuin naar het zuiden. Daarnaast was het ook de perfecte kans om het hele interieur te herorganiseren en te renoveren.»

Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber

Een minimalistische en tegelijk warme uitstraling

De eetkamer is lang en loopt helemaal door, maar is niet zo breed. De familie had dus niet veel plaats voor kasten in deze ruimte omdat ze droomden van een grote eettafel met veel stoelen. De oplossing? Een strakke en stijlvolle kast op maat die perfect in de eetkamer past.

« In de Camber-showroom hebben we een prachtige bibliotheek gespot die zwarte, witte en eiken tinten combineerden. Deze kleuren kwamen overeen met de drie voornaamste materialen aanwezig in ons huis. Dit was precies wat we moesten hebben! »

Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber

Geïnspireerd door hun bezoek in de showroom creëerden ze samen met de interieurarchitect de ideale kast, die perfect geïntegreerd kon worden in hun leefruimte.

De grote meerwaarde bij Camber was toch wel het advies dat we kregen van de interieurarchitecten. Zij zagen zo veel mogelijkheden die wij soms zelf niet zagen. En ze bleven tegelijk rekening houden met ons leven en onze wensen.”

Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber

Een open bureau

Het bureau moest zich op de gelijkvloers bevinden, dicht bij de ingang van het huis. Zo kon David zijn klanten of collega’s ontvangen, zonder dat hij ze door het hele huis moest leiden. Aangezien deze werkruimte open was naar de woonkamer toe, wenste het gezin dat het in harmonie was met de inrichting van de rest van het huis. Het bureau moest daarnaast ook praktisch zijn. Daarom is er gekozen voor een groot werkblad en slimme opbergoplossingen, zoals een uittrekbaar legvlak voor de printer.

« De werkruimte is open. We wilden die optimaal benutten, dus zoveel mogelijk opbergruimte en ook een ruim gevoel hebben. »

Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber

Een droomdressing met veel opbergmogelijkheden

De expertise van de interieurarchitecten van Camber komt nog meer tot uiting in de dressing van het huis. Deze ruimte heeft plaats voor al hun kleding en accessoires. Kasten voor jassen en blouses, een uittrekbare legvlak om gemakkelijk kledingstukken op te vouwen, met als eye-catcher een zitbank met lades die ook als opbergruimte dient.

Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber

« In de dressing hadden we graag een zetel geplaatst. Bij Camber stelden ze voor om een lage kast te zetten waar we ook op konden zitten en tegelijkertijd nog schoenen en tassen konden opbergen. »

Vestiaires bureau dressing kasten op maat camber

Een mooie en functionele vestiaire

De inkomhal van het huis springt in het oog dankzij de grote vestiaire, met zwarte glazen deuren en geïntegreerde LED’s in de legvlakken. David werd meteen verliefd op de donkere glazen deuren in de Camber showroom. De deuren geven de indruk een open kast te zijn, zonder rommelig te ogen en passen bij de rest van het huis.

De vestiaire is niet enkel mooi, hij is ook handig. De interieurarchitect heeft immers speciaal voor de kinderen een lagere hangroede ontworpen, waar ze hun jassen meteen in kunnen ophangen wanneer ze thuiskomen van school!

Ben je volledig geïnspireerd en wil je ook graag samenwerken met onze interieurarchitecten om je interieur (her) in te richten. Vraag online een offerte aan of maak een afspraak in één van onze showrooms!

« De mensen bij Camber hebben echt heel veel tips en oplossingen om ons leven gemakkelijker te maken. »