Verhuizen van een huis naar een appartement dankzij maatwerk!

bureau met opbergruimte

Maak kennis met dit koppel uit Destelbergen en het appartement dat Camber heeft ingericht met verschillende moderne inbouwkasten. Ze hebben een zoektocht van maar liefst vijf jaar achter de rug om een appartement zoals dit te vinden! Het prachtige terras en de groene omgeving wonnen meteen hun hart en bezorgden hen een instant gevoel van rust.

Die rust wilden Thierry & Ilse ook graag binnenhalen in hun appartement door heel veel opbergruimte te creëren. Ze kozen er bewust voor om voor hun intrek een specialist te raadplegen voor de inrichting van het appartement.

inbouwkasten

“We wilden van in het begin alles heel strak en net en ik wou geen enkele kast van onze vroegere woning meenemen. We hebben er dan ook echt doelbewust voor gekozen om meteen een specialist te raadplegen.”

bureau met opbergruimte

Een rustgevende en inspirerende bureauruimte

Het bureau is voor Thierry dé belangrijkste ruimte in het appartement. Het moest niet gewoon een plek worden waar hij wat kan werken. Nee, het moest een echte zen-ruimte worden waar hij tot rust kan komen. Werken is voor hem een hobby. De omgeving moest voor hem dus helemaal juist voelen.

Onze interieurarchitecte stelde daarom een moodboard samen van zachte tinten en materialen: muisgrijs, grijze eik en warme inbouwverlichting. Voor de indeling van de kasten werd aan alles gedacht.

Langs het bureau werd in de inbouwkasten bijvoorbeeld een uittrekbare legplank voorzien voor de printer. Het toestel is netjes opgeborgen in de kasten en wanneer hij iets wil afdrukken hoeft hij de kast langs hem gewoon te openen en de plank uit te trekken.

“De interieurarchitect bleef maar met originele ideeën komen.”

bureau met opbergruimte

Ordelijke tv-ruimte voor gezellige momenten

Een andere belangrijke en aparte ruimte in het appartement is de tv-ruimte. De rust van buiten willen ze hier extra veel binnenhalen. Het moest een plek worden waar ze kunnen genieten van een goed boek, samen gezellige avonden doorbrengen en ook kunnen sporten met zicht op de groene omgeving.

“Mijn vrouw wist eigenlijk perfect wat ze wou. Maar die ideeën moet je natuurlijk nog omzetten in praktijk. Dat deed de interieurarchitecte van Camber zeer goed.”

inbouwkasten

We ontwierpen daarom een tv-wand op maat waarin alle kabels netjes zijn weggeborgen en waar ze al hun boeken in kunnen opbergen. Om dat gevoel van rust te creëren stelden we voor om het materiaal van de inbouwkasten in het bureau door te trekken naar de leefruimte. Het was de bedoeling dat het hele appartement aanvoelde als één harmonieus geheel.

Een praktische en efficiënte wasplaats op maat

Ook de berging werd ingericht met inbouwkasten op maat en omgetoverd in een functionele wasruimte. Wanneer je denkt aan de was, dan roept dat ongetwijfeld woorden als schoon, fris en helder bij je op. Wel dat hebben we ook proberen oproepen in deze ruimte door de witte kasten, strakke handgrepen en heldere verlichting.

De inbouwkasten werden bovendien volledig op maat van al hun spullen ontworpen. De vakken werden bijvoorbeeld aangepast aan de strijkplank, het wasrek en alle poetsproducten. Voor het wasrek werden er speciaal kortere legplanken voorzien zodat het ook een plekje kreeg in de inbouwkast.

inbouwkasten

Moderne dressing in de slaapkamer

Tot slot plaatsten we een moderne kastenwand in de slaapkamer. Ook hier werd er gekozen voor rustgevende materialen zoals in de rest van de woning. De witte plafondhoge kasten vloeien helemaal voort in de witte muren en zorgen voor een strak geheel. De binnenkanten van de inbouwkasten en de open nis werden dan weer bekleed met de grijze eik. Dat zorgt hier voor een wat speelser en levendiger effect.

Maatwerk was in deze ruimte echt onmisbaar om alle ruimtes optimaal te benutten en plaats te besparen. Achter een deel van de kast zit bijvoorbeeld een verluchtingskoker, waardoor je er enkel een kast van 30 cm diep zou kunnen plaatsen. Onze interieurarchitecte heeft van dat nadeel een voordeel gemaakt en in de inbouwkast een opbergplek op maat ontworpen voor de handtassen van mevrouw. De rest van de kastenwand is toch vrij diep geworden en daarom werden er achter de hangroede ook leggers voorzien om schoenen op te bergen. Er werd dus optimaal gebruik gemaakt van alle beschikbare plaats als opbergplaats voor al hun spullen.

moderne dressing

“We komen van een heel groot huis, dus de overstap naar een appartement was voor ons gigantisch. Bij die overstap heeft Camber ons uitstekend begeleid. We voelden meteen dat ze een partner waren die met ons meedachten.

Kies voor Camber als partner voor jouw project op maat

Onze interieurarchitecte heeft aandachtig geluisterd naar alle dromen en noden van dit koppel, en met haar vakkennis de juiste oplossingen voorgesteld. Dankzij deze samenwerking heeft ze dit succesvolle project kunnen realiseren en zijn ze zonder zorgen naar hun nieuwe woning verhuisd.

Ben jij ook op zoek naar een partner om jouw interieur in te richten met slimme en stijlvolle inbouwkasten op maat? Neem dan zeker contact op met onze interieurarchitecten en ontvang een vrijblijvende offerte in één van onze showrooms!