Een warme thuis voor het hele gezin met multifunctionele meubels

Ontdek het project van dit Brussels koppel. Ze waren op zoek naar veel groen en functionaliteit en vonden dat allemaal in een huis in het Brusselse. Zij komt oorspronkelijk van het Engelse platteland. Hij heeft altijd van het stadsleven gehouden. Ze hebben elk een verschillende achtergrond en vullen elkaar perfect aan!

Het koppel, ouders van twee jonge kinderen, waren op zoek naar een woning waarin ze zoveel mogelijk quality time kunnen doorbrengen. Belangrijk daarbij was ook een grote tuin, zodat de twee jongens zich volledig kunnen uitleven. Die droomwoning hebben ze gevonden, maar het enige dat nog ontbrak was een inrichting op maat om het plaatje perfect te maken.

Ze besloten om de realisatie van stijlvolle en handige maatkasten aan Camber toe te vertrouwen. Dat deden ze ook al in hun vorige woning, waar we twee boekenkasten op maat installeerden. De keuze om Camber opnieuw in te schakelen was dus snel gemaakt! Ontdek in dit klantenverhaal hoe we hun nieuwe woning hebben ingericht met multifunctionele meubels op maat.

Olivia
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“We zien dit huis als een plek waar we 10 tot 15 jaar zullen blijven wonen, dus we willen dat elke ruimte multifunctioneel en flexibel is.”

Een praktisch en gebruiksvriendelijk bureau op maat

Het koppel had vanaf het begin een globale visie voor de inrichting van hun woning. Ze wilden elke ruimte graag multifunctioneel inrichten. Eén ruimte moest dus kunnen dienen voor verschillende activiteiten.

Ze wilden bijvoorbeeld één ruimte graag inrichten als kantoor en logeerkamer. Door de week werken ze vaak van thuis, maar in het weekend of de vakanties nodigen ze graag familie uit. Het koppel had daarom al het idee om twee werkplekken te creëren waar je ook rustig kan zitten en een kopje koffie kan drinken. Om hun gasten comfortabel te laten overnachten mocht natuurlijk ook geen slaapbank ontbreken.

Hij had ook andere speciale verzoeken voor deze kamer. Als liefhebber van klassieke literatuur en strips wilde hij zijn verzameling kunnen opbergen en in deze kamer tentoonstellen. Hij is bijzonder gehecht aan zijn Pléiade-collectie, die hij van zijn grootvader geërfd heeft.

Pierre
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“Ik had twee verzoeken: mijn Pléiade-boeken en ook mijn stripboeken in een ruimte dicht bij mijn kantoor kunnen plaatsen, zodat ik ze van tijd tot tijd kan herlezen en doorbladeren.”

Daarom werd een groot multifunctioneel meubel ontworpen dat de hele wand in beslag neemt. De kastenwand bestaat uit twee bureaus op maat, open nissen en ruimte voor de boeken en strips. In sommige nissen werd Led-verlichting toegevoegd om bepaalde decoratieve elementen extra te benadrukken. Qua kleur heeft het koppel gekozen voor gesloten witte kasten, afgewisseld met lichte houten elementen die warmte geven aan het geheel.

Praktische, esthetische en flexibele kinderkamers

De twee zonen van dit koppel zijn nog heel jong, maar ze zijn zich er heel erg van bewust dat ze snel groot zullen worden. Daarom wilden ze de kinderkamers graag zo inrichten dat ze zullen meegroeien met de twee jongens.

Onze interieurarchitect adviseerde hen over diverse elementen, zoals bijvoorbeeld de hoogte van de planken. De bureaus van de kinderen zijn ook ontworpen om comfortabel te zijn, zowel nu als wanneer ze tieners worden. Beide jongens hebben ook een heleboel kleren en speelgoed. Opbergruimte op maat is dus de beste oplossing, zodat ze al hun favoriete spullen zelf kunnen nemen en terug opbergen.

Olivia
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“Onze jongens hebben allebei veel speelgoed en kleren, dus we wilden de kamers zo georganiseerd mogelijk inrichten.”

Een veelzijdige familieruimte

Beide ouders hebben een heel druk beroepsleven. Wanneer ze een vrij momentje hebben, willen ze dan ook maximaal genieten van de quality time met hun twee zonen. Daarom wilden ze graag een ontspanningsruimte inrichten voor het hele gezin. Het werd een multifunctionele ruimte om met het gezin TV te kijken, popcorn te eten, samen te spelen en zich heerlijk te ontspannen.

Onze interieurarchitect ontwierp een multifunctioneel Tv-meubel op maat om de kamer een echte “home cinema”-sfeer te geven. Er is een grote nis voorzien in licht hout voor de TV en verschillende legvlakken voor boeken en decoratie. Rondom werden inbouwkasten op maat geplaatst op een zeer subtiele manier. Zonder handgrepen en in donkere kleuren zorgen de kasten voor een huiselijke, gezellige sfeer. De maatkasten zijn bovendien niet alleen esthetisch, maar ook heel praktisch! Ze zijn onder meer ontworpen om beddengoed en buitenseizoenskleren discreet op te bergen.

Er is ook ruimte voor de kinderen om met handpoppen of hun elektrische trein te spelen. Ook de gasten worden niet vergeten, want er werd een slaapbank voorzien in deze kamer.

Pierre
GETUIGENIS VAN DE KLANT

“Camber, en in het bijzonder de interieurarchitect, respecteerde de wensen die we hadden volledig. We hebben kunnen samenwerken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Ook de meubelplaatser heeft indrukwekkend werk geleverd en een belangrijke rol gespeeld in het hele proces.”

Wil jij ook veelzijdige kamers creëren met multifunctionele meubels? Het Camber-team ontwerpt graag samen jouw droominrichting! Neem contact met ons op of bezoek één van onze showrooms voor een vrijblijvende offerte.